Incendies

Incendies (2010)

Film1
7.9 / 10
30
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Denis Villeneuve
Cast: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, meer »
Lengte: 130 minuten
Land: Canada
Taal: Frans, Arabisch

Op verzoek van hun overleden moeder gaan Jeanne en Simon op zoek naar hun 'roots' in het Midden-Oosten

De tweeling Jeanne en Simon Marwan is verbijsterd wanneer zij bij de notaris twee brieven ontvangen van hun overleden moeder Nawal. Eén brief is gericht aan hun vader, van wie ze dachten dat hij overleden was en één is voor hun broer, van wiens bestaan ze niets afwisten. Jeanne besluit naar het Midden-Oosten te vertrekken om meer te weten te komen over haar familiegeschiedenis. Simon is eerst erg terughoudend maar sluit zich uiteindelijk aan bij de zoektocht naar het geheime verleden van hun moeder. Samen ontdekken ze het tragische lot van hun moeder, dat zowel getekend was door oorlog en haat als door de moed van een uitzonderlijke vrouw.

Incendies is een adaptatie van het succesvolle theaterstuk 'Incendies' van Wajdi Mouawad. In Nederland is dit theaterstuk als 'Branden' opgevoerd door het Ro Theater onder leiding van Alize Zandwijk. Winnaar van de prijs voor de beste Canadese film op het filmfestival van Toronto 2010.********

Film1 Recensie: Testament van een oorlog

De winnaar van de publieksprijs van het afgelopen IFFR is zowel een wrang Midden-Oosters sprookje als een universele tragedie. Regisseur Villeneuve zweept op met stiltes die op springen staan. Dat het over de helft wat sleets raakt, zou je daardoor bijna over het hoofd zien.

Lees verder