A Good Day to Die Hard

A Good Day to Die Hard (2013)

Film1
6.3 / 10
76
Pers
46% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Misdaad, Thriller
Regie: John Moore
Cast: Bruce Willis, Jai Courtney, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vijfde deel in de Die Hard-reeks met Bruce Willis, die het deze keer met zijn zoon opneemt tegen terroristen in Moskou

De onverschrokken John McClane bevindt zich weer op het verkeerde moment op de verkeerde plek, wanneer hij naar Moskou reist om zijn vervreemde zoon Jack op te zoeken. Met de Russische onderwereld op de hielen en een onvermijdelijk conflict in het vizier, ontdekken de twee McClanes dat ze juist door hun tegengestelde werkwijzen een goed team vormen.

Bruce Willis, die opnieuw de hoofdrol op zich nam, is de enige persoon die aan alle vijf films uit de Die Hard-reeks heeft meegewerkt. Regisseur John Moore heeft ook 'Max Payne' en Behind Enemy Lines op zijn CV staan******

Film1 Recensie: Brute vechtvakantie voor John McClane

De vijfde Die Hard biedt precies wat je ervan mag verwachten: actie, spektakel en een hoop vermaak. Bruce Willis is nog steeds geloofwaardig als actieheld, maar de venijnige humor uit de eerdere delen is helaas vaak ver te zoeken.

Lees verder
 • Pers - 46%  
  70

  Superman in Moskou

  "het openingsspektakel van A Good Day to Die Hard breekt records in stuiterend en splijtend blik. (...) Weinig te klagen dus voor de fans van de serie, ook al omdat de tand des tijds nog nauwelijks vat heeft gekregen op de grijnzende hoofdrolspeler Bruce Willis."

  Erik Koch - De Telegraaf
  60

  Brute vechtvakantie voor John McClane

  De vijfde Die Hard biedt precies wat je ervan mag verwachten: actie, spektakel en een hoop vermaak. Bruce Willis is nog steeds geloofwaardig als actieheld, maar de venijnige humor uit de eerdere delen is helaas vaak ver te zoeken.

  Anneke Arentsen - Film1
  60

  Niet de beste Die Hard

  "De actie en de stunts zijn verbluffend, maar de humor komt niet uit de verf."

  Ron Kampers - Veronica Magazine
  60

  Schietvakantie met vrijblijvend scenario

  "Het vrijblijvende scenario biedt het actie-icoon te weinig geloofwaardige aanknopingspunten om opnieuw op het strijdtoneel te stappen. McClane vecht niet meer uit bittere noodzaak, maar viert tegen wil en dank een vechtvakantie."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  De dood van een geliefde actieheld

  "De film had een mooie opstap kunnen zijn voor een nieuwe Die Hard-held. Want laten we wel wezen, Jai Courtney als Jack McClane was best een leuke opvolger geweest. Een aantrekkelijke spierbundel die aardig acteert. In plaats daarvan is de kijker toeschouwer van de dood van een geliefde actieheld en een onbevredigend einde van de Die Hard-serie."

  Yara Plasman - FilmTotaal
  40

  Geen memorabel spektakel

  "Die Hard-films blonken nooit uit in logica, maar daar stonden altijd memorabele scènes of oneliners tegenover. In het teleurstellende A Good Day to Die Hard moeten we het doen met een tapdansende bad guy die op wortels knauwt."

  Andre Nientied - Nu.nl
  40

  Knal zonder punchline

  "Je bent gewend om met een grote glimlach in je bioscoopstoel te zitten. Maar de humor en vinnige dialogen ontbreken grotendeels. En daarmee valt ook veel kracht onder de explosieve actiescènes vandaan. Want een knal zonder punchline is ineens een stuk minder leuk."

  Bart Boersma - Cinemagazine
  40

  Langzaam stervende franchise

  "Het vijfde deel alweer in de Die Hard reeks die laat zien dat deze franchise toch wel doodgebloed is. A Good Day to Die Hard is een doorsnee actiefilm die beneden de maat is en verder niets toevoegt aan de reeks, anders dan dat we de zoon van McClane (tussen alle achtervolgingen en schietpartijen) een beetje leren kennen."

  Jakob Peters - MovieScene
  40

  McClane geen schim meer van wie hij was

  "Wie zin heeft in een simpele actiefilm vol geknal, zal zich met deze film wellicht nog best vermaken. Met Die Hard heeft het echter niets meer van doen: John McClane is geen schim meer van wie hij ooit was, en dat is droevig om te aanschouwen."

  Marieke Kremer - Spits
  40

  Onoverwinnelijke vijftiger

  Maar het is volstrekt onnodig: met Bruce Willis als actieheld is nog weinig mis. De tegen de zestig lopende acteur rent, springt en schiet nog alsof hij zich in de jaren tachtig begeeft. Hij heeft alleen een betere scenarioschrijver en regisseur nodig.

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  20

  Straight-to-dvd

  "A Good Day to Die Hard is de minste van de vijf Die Hard-films. In de anderhalf uur ongeveer nul verhaal en een hoop schieten en explosies. Als Bruce Willis niet aan de film verbonden zou zijn, zou dit een typisch gevalletje straight-to-dvd zijn geweest."

  Bart de Bruijn - Filmpjekijken.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 februari 2013
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Die Hard 5