Abduction

Abduction (2011)

Film1
6.4 / 10
102
Pers
38% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Thriller
Regie: John Singleton
Cast: Taylor Lautner, Alfred Molina, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Actiethriller waarin Taylor Lautner zijn foto op een website voor vermiste personen ziet en daarna achter de waarheid over zichzelf moet zien te komen

Nathan voelde zich altijd al een beetje anders, maar het idee dat hij geadopteerd zou zijn vond hij een rare gedachte. Wanneer zijn studiegenootje Karen voor een project op een website over vermiste kinderen belandt, stuit zij op een kinderfoto van een jongetje dat verdacht veel op Nathan lijkt. Na een confrontatie met de vrouw die zich al jaren voordoet als zijn moeder wordt hun huis belaagd door gewapende mannen. Nathan slaat met Karen op de vlucht. Ze worden achtervolgd door de geheime dienst, terwijl ze samen de ingewikkelde puzzel over de grootste leugen in Nathans leven proberen te ontrafelen.

Meisjesidool Taylor Lautner ('Twilight') speelt de hoofdrol in deze thriller van John Singleton, die eerder het misdaaddrama Boyz n the Hood regisseerde en de actiefilm Shaft met Samuel L. Jackson als politieagent John Shaft.****

Film1 Recensie: Mislukte identiteitscrisis

Het eerste grote soloproject van Taylor Lautner is een regelrechte teleurstelling. De grote namen kunnen hier niets aan veranderen. De actie is best vermakelijk, maar de plot en vooral Lautners acteerprestaties zijn ver onder de maat.

Lees verder
 • Pers - 38%  
  50

  Hardhandige erfenis

  "Dat er weinig logica in de gebeurtenissen zit, zal de fans van hoofdrolspeler Taylor Lautner (weerwolf Jakob Black in de uiterst populaire 'Twilight'-reeks) niet storen."

  Eric Koch - De Telegraaf
  50

  Tenenkrommende dialogen

  "Voor de liefhebber bevat 'Abduction' net voldoende actie en romantiek, maar geen van beide spettert van het doek."

  Monica Meijer - Movie 2 Movie
  40

  Bakvissen actie

  "en mooi uitgangspunt voor een volbloed actiefilm, maar je kunt aan alles merken dat de makers rekening moesten houden met de voornaamste doelgroep: de bakvissen die Lautner verafgoden. Echt hard of intens mag het vanwege hen niet worden, dus krijg je een film die zich continu moet inhouden. Dat wreekt zich ook in het tempo, dat soms tot een slakkengang afzwakt."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  40

  Bourne-light vooral voor Lautner-fans

  "Abduction biedt weliswaar een aaneenschakeling van flitsend gemonteerde vecht- en achtervolgingsscènes. Maar vooral op het inhoudelijke vlak schiet de film écht tekort. Het rommelige plot rammelt en de dialogen zijn bij vlagen lachwekkend."

  Robbert Blokland - Spits
  40

  Charismaloze imitatie van Jason Bourne

  "De Kijkwijzer vindt Abduction geschikt voor twaalf jaar en ouder. The Cult Corner vindt hem slechts geschikt voor achttien jaar en jonger."

  Julius Koetsier - The Cult Corner
  40

  Lautner is behoorlijk slaapverwekkend

  "Lautner is behoorlijk slaapverwekkend als je geen Tina-lezeres bent - en het verhaal is domweg onzin."

  TVFilm
  40

  Mislukte identiteitscrisis

  Het eerste grote soloproject van Taylor Lautner is een regelrechte teleurstelling. De grote namen kunnen hier niets aan veranderen. De actie is best vermakelijk, maar de plot en vooral Lautners acteerprestaties zijn ver onder de maat.

  Arjan Welles - Film1
  20

  Abduction is je tijd niet waard

  "The Expendables liet afgelopen jaar zien dat een film geen diepgravend plot of Shakespeare-dialogen nodig heeft om entertainment van hoog niveau te bieden. Abduction laat zien dat de meeste films dit echter wel hard nodig hebben. Vooral als de hoofdpersoon emotieloos acteert en de actie van niveau 'kindervuurwerk' is, zijn kwalitatief goede basiselementen van essentieel belang. De honderd minuten die je aan Abduction besteedt, zijn minuten die je nooit meer terug zult krijgen."

  John Baak - FilmTotaal
  20

  Bijzonder matig actiegeval

  "Veel slap gesjees door Pittsburgh en omgeving, en vooral een hoop vertrouwde en nieuwe onzindialogen: zoals de idiote scène waarin de boef driegt om alle Facebook-vrienden van Nathan te vermoorden."

  Kevin Toma - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 20 oktober 2011
  Film1 première: Zaterdag 17 november 2012
  Distributeur: Entertainment One Benelux