Crazy, Stupid, Love.

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Film1
7.6 / 10
91
Pers
64% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regie: Glenn Ficarra, John Requa
Cast: Steve Carell, Ryan Gosling, meer »
Lengte: 118 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Het leven van vader Steve Carell valt in duigen wanneer zijn vrouw van hem wil scheiden en hij weer moet gaan daten

Als Cal Weaver erachter komt dat zijn vrouw Emily is vreemdgegaan en wil scheiden, stort zijn 'perfecte' leventje als een kaartenhuis in elkaar. Zijn vrije avonden besteedt Cal mokkend en alleen aan de bar, totdat player Jacob Palmer hem onder zijn hoede neemt. Om hem over zijn liefdesverdriet heen te helpen, introduceert Jacob Cal in de wereld van vrijgezelle vrouwen, stoere drankjes, en een nieuwe kledingstijl. Ondertussen worstelen zijn kids met hun eigen liefdesperikelen en komt Cal erachter dat je je looks wel een make-over kunt geven, maar je hart niet.******

Film1 Recensie: Van loser tot ladiesman

Steve Carell krijgt de lachers weer op zijn hand wanneer hij onder leiding van Ryan Gosling transformeert van een depressieve, sukkelige veertiger tot een charmante, zelfbewuste ladiesman. Het scenario bevat te veel zijlijnen die afleiden van de komische mentor-leerling verhouding tussen Gosling en Carell, maar dankzij de topacteurs weet de komedie zijn frisse charme te behouden.

Lees verder
 • Pers - 64%  
  80

  Crazy, Stupid, Love.

  "CSL ontkomt niet helemaal aan romkom-clichés (zoals de publieke speech aan het eind), maar een sterk script en dito acteurs tillen de film ver boven de doorsnee romkom uit."

  André Nientied - Nu.nl
  80

  Crazy, Stupid, Love.

  "Ficarra en Requa, met uiteraard de hulp van scenarist Fogelman, bewijzen dat ze ook in Hollywood een frisse, geslaagde romantische komedie kunnen maken die goed in balans blijft, zonder uiteindelijk te verzanden in uitgemolken clichés en overdreven happy endings. Mannen en vrouwen, jong of oud, zullen in Crazy, Stupid, Love iets kunnen vinden wat ontroert of vermaakt; waarschijnlijk zelfs allebei tegelijk."

  Thomas Hermssen - FilmTotaal
  80

  Personages waarvan je wil dat ze gelukkig zijn

  "Oké, oké. Het verhaal is, op twee leuke vondsten na, niet bijster origineel en het einde is wat traag, maar Crazy, Stupid, Love heeft wel iets waar maar weinig 'romantische komedies' de moeite voor nemen: hoofdpersonages waarvan je ook daadwerkelijk wil dat ze gelukkig zijn."

  Bregtje Schudel - NL Magazine
  60

  Crazy, Stupid, Love.

  "Dan Fogelman, scenarioschrijver uit de Disney-stal, houdt de lach en de traan aardig in balans, al wil hij soms gevaarlijk dicht op het randje van de realiteit balanceren. Terwijl het juist de herkenbare, verre van gladjes verlopende relaties zijn waardoor we blijven kijken."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  60

  Crazy, Stupid, Love.

  "De film is mooi gemaakt, maar het einde is nogal moralistisch en de humor niet altijd weven geslaagd."

  TVFilm
  60

  Crazy, Stupid, Love.

  "Tot zover geen nieuws in het romkomgenre. Dat de film toch boven het gemiddelde uitstijgt, komt door het zijlijntje over Cals en Emily's puberzoon Robbie en tienerdochter Hannah (opkomende ster Emma Stone), die ook niet stilzitten in de liefde."

  Jos van den Burg - Het Parool
  60

  Twee voor de prijs van een

  "Disney-scenarist Dan Fogelman laat zijn personages wel erg sentimenteel uit de hoek komen. Dat geeft de film een gespleten karakter - wat doet die weeïge slotspeech van Steve Carell in dezelfde film als de snedige oneliners van Ryan Gosling? Toch: binnen een genre dat doorgaans zo ongeïnspireerd wordt ingevuld als de Hollywood-romcom, mag het voortdurend onderhoudende Crazy Stupid Love er best zijn."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  60

  Van loser tot ladiesman

  Steve Carell krijgt de lachers weer op zijn hand wanneer hij onder leiding van Ryan Gosling transformeert van een depressieve, sukkelige veertiger tot een charmante, zelfbewuste ladiesman. Het scenario bevat te veel zijlijnen die afleiden van de komische mentor-leerling verhouding tussen Gosling en Carell, maar dankzij de topacteurs weet de komedie zijn frisse charme te behouden.

  Kita van Slooten - Film1
  60

  Versiertrucs en lessen in liefde

  "De lijntjes worden zo geforceerd bij elkaar gebracht dat je bijna zou vergeten dat de onverwachte relatie tussen Gosling en Emma Stone zo grappig en liefdevol ontstond. Vanwege de romantische notie van zielsverwantschap geven we Crazy, Stupid, Love stiekem een half sterretje meer."

  Eric Koch - De Telegraaf
  60

  Warm en fuzzy met Steve Carell

  "De boodschap dat liefde het waard is om voor te knokken ligt er op sommige momenten wat dik bovenop, maar de talrijke geslaagde grappen en de sympathieke personages zorgen ervoor dat de boel niet te klef wordt."

  Marieke Kremer - Spits
  40

  Ongeloofwaardige rondedans der seksen

  "Uiteindelijk wordt deze rondedans nog ongeloofwaardiger als Cal opeens over een volwassen dochter blijkt te beschikken. Het sentimentele einde, inclusief een hartverwarmende toespraak van Cal, maakt alles alleen nog maar erger."

  Ab Zagt - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 8 september 2011
  Film1 première: Zaterdag 7 december 2013
  Distributeur: Warner Bros
  Alternatieve titel: Crazy Stupid Love