11-11-11

11-11-11 (2011)

Film1
4.7 / 10
38
IMDb
4 / 10 9576
Pers
30% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Darren Lynn Bousman
Cast: Timothy Gibbs, Michael Landes, meer »
Lengte: 97 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Horrorfilm van de maker van Saw 2, 3 en 4 waarin een man geobsedeerd raakt door de combinatie 11-11-11, een voorteken van gruwelijke gebeurtenissen

De beroemde Amerikaanse schrijver Joseph Crone vliegt na de tragische dood van zijn vrouw en kind naar Barcelona. Hij hoopt zich daar te verzoenen met zijn broer Samuel en zijn vader Richard, die op sterven ligt. Maar het lot heeft andere plannen. In Josephs omgeving gebeuren plotseling de vreemdste dingen. Om de een of andere reden duiken steeds de cijfers 11-11-11 op. Zijn nieuwsgierigheid verandert in pure angst en obsessie als hij zich realiseert dat het getal 11 een gruwelijke boodschap met zich meebrengt. Niet alleen voor hemzelf en zijn metgezellin Sadie, maar misschien wel voor alle gelovigen op aarde. Op 11-11-11 opent zich een poort... en iets zal daardoor naar buiten komen.

Darren Lynn Bousman, die ook enkele van de 'Saw' films regisseerde, stond aan het roer van deze horrorfilm. • Pers - 30%  
  40

  Overdramatisch

  "Het probleem is dat het je lang voor de onthulling al niks meer kan schelen. Tegen die tijd is je geduld namelijk al verdampt door het eindeloze gerek van het overdramatisch gebrachte verhaal."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  40

  Stijl over inhoud

  "De geluidsband is er eentje vol gekraak, gezucht, gepuf en geschuifel. Helaas zijn die bewoordingen ook van toepassing op de kijker die met stijgende verbazing het einde van de film op zich ziet afkomen. 11-11-11 is stijl over inhoud."

  Hans Dewijngaert - Schokkend Nieuws
  30

  Onrealistische onzin

  "Het acteerwerk is zo onrealistisch dat het soms lijkt alsof je naar een parodie zit te kijken. (...) De personages maken soms lachwekkende keuzes en hoezeer iedereen het maar blijft hebben over het cijfer elf, het wordt nooit echt overtuigend. Wat wel aardig is, zijn de vele schrikmomenten."

  Michelle Iwema - FilmTotaal
  20

  Genadeloos slecht uitgewerkt.

  "De sfeer van de film is goed verzorgd, echter het script rammelt aan alle kanten, de special effects laten te wensen over en als kijker voel je je gewoon als kleuter behandeld na het zien van deze film."

  Max Davidse - MovieSense
  20

  Lachwekkende spirituele horror

  "Saw 2, 3 en 4-regisseur Darren Lynn Bousman gaat op de spirituele horrortoer met zijn film over een schrijver die het getal 11 gekmakend vaak tegenkomt. En dat pakt erg slecht uit; schrikeffecten werken niet en onheilspellende waarschuwingen zijn vooral lachwekkend."

  Floortje Smit - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Film1 première: Donderdag 29 maart 2012
  Distributeur: Just Film Distribution
  Alternatieve titel: 11 11 11