47 Ronin

47 Ronin (2013)

Film1
7.2 / 10
18
Pers
41% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Drama
Regie: Carl Rinsch
Cast: Keanu Reeves, Rinko Kikuchi, meer »
Lengte: 119 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Japans

Actiedrama met Keanu Reeves waarin een groep samoerai in de achttiende eeuw de dood van hun leraar wreken

Wanneer een samoerai wordt vermoord door een kwaadaardige shogun zweren zijn zevenenveertig ronin, de meesterloze strijders, wraak voor de oneervolle moord op hun meester. Ze hebben echter een leider nodig om de boosaardige Lord Kira te verslaan en vragen hulp aan 'outcast' Kai. Onder zijn leiding gaan de ronin de strijd aan met Kira en een onvoorstelbare hoeveelheid mythische monsters en magie.

Keanu Reeves neemt de rol van buitenbeentje Kai op zich. De overige samurai worden gespeeld door Japanse vechtmeesters. De Nederlandse acteur Yorick van Wageningen ('The Girl with the Dragon Tattoo') heeft een cameo als kapitein. • Pers - 41%  
  60

  Kleurrijke poppenkast

  " In een poging een zo groot mogelijk publiek te behagen, verliest de film van Carl Rinsch elke authenticiteit en komen personages slecht uit de verf. Toegegeven: vlotte actie levert de regisseur wel, net als indrukwekkende sets, overdadige kostuums en gelikte digitale effecten. Alleen wordt 47 Ronin nergens meer dan een kleurrijke poppenkast."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  50

  Beroemde Japanse legende krijgt de Hollywood make-over met Keanu Reeves

  "De film maakt een zwakke start. De lange voice-overs vol uitleg; de gedubde of moeizaam Engelssprekende acteurs; de jacht op een bizar monster met oranje haar en zes ogen... Veel respect voor de oorspronkelijke legende leggen de makers niet aan de dag, terwijl tegelijkertijd Reeves ook weinig kans krijgt te schitteren. Gelukkig wordt 47 Ronin later toch nog tamelijk onderhoudend. (...) Rinsch' tikje klassieke regie, de fraaie aankleding, zelfs de meeste cgi; het mag er best zijn."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  40

  47 Ronin ontstijgt nooit niveau van middelmatigheid

  "Door de vele "hit & miss" momenten ontstijgt 47 Ronin nooit het niveau van middelmatigheid. Als er net zoveel aandacht was besteed aan het script als aan de aankleding dan had dit een van de betere samoeraifilms kunnen zijn."

  Scott van der Winden - Cinemagazine
  40

  Het ziet er prachtig uit, maar de avonturen laten je koud

  "Debutant Rinsch is nauwelijks in staat het makke script van Chris Morgan (Wanted) en Hossein Amini (Drive) op niveau te brengen. Het ziet er allemaal prachtig uit, maar de ene scène laat je nog kouder dan de andere. Dat ligt ook aan Reeves' vertolking, die een nieuwe standaard zet voor lusteloos acteerwerk."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  40

  Makers benutten artistieke vrijheden niet

  "De makers veroorloven zich de nodige artistieke vrijheden, maar weten die vervolgens niet te benutten. Wat films van Seven Samurai tot 300 hebben laten zien, is dat een door underdogs gevoerde strijd vooral boeiend is wanneer je de personages echt leert kennen en ze vervolgens het onmogelijke ziet doen. 47 Ronin slaagt nauwelijks in het eerste en presenteert vervolgens een uitdaging die niet bijzonder indrukwekkend is."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  40

  Sayonara dudes!

  "De eerste helft van de film is slepend en weinig boeiend, de tweede helft heeft meer actie en is daarmee iets onderhoudender. Bloederig wordt het nooit; de makers lijken vooral jongens van een jaar of twaalf te willen bedienen. Die kunnen er misschien nog wel iets mee ook, al zou je ze beter popcornvermaak gunnen."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  20

  Teleurstellende blockbuster

  "De The Lord of the Rings elementen die aan 47 Ronin zijn toegevoegd, zijn voor zowel TLOTR als voor Japan een belediging en weet ook bij het publiek die voor beide niks voelt geen voldoening achter te laten. De film biedt maar weinig op het gebied van creativiteit en is daardoor vaak afgezaagd en voorspelbaar. De actie en de special effects zijn één van de vele dingen die niet overtuigend zijn en voelen aan alsof ze uit een B-film komen."

  Marco Hagemeier - MovieScene.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 26 december 2013
  Distributeur: Universal Pictures International