The Dark Tower

The Dark Tower (2017)

Pers
53% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Regie: Nikolaj Arcel
Cast: Idris Elba, Matthew McConaughey, meer »
Lengte: 95 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Fantasyfilm naar de boekenreeks van Stephen King waarin de Gunslinger probeert te voorkomen dat de Man in Black de macht over hele universum neemt

Er bestaan andere werelden dan die van ons. De laatste scherpschutter, Gunslinger Roland Deschain, is verwikkeld in een eeuwige strijd met Walter O'Dim, ook bekend als The Man in Black. Roland is vastbesloten om te voorkomen dat O'Dim de macht neemt over de Dark Tower, die het universum bij elkaar houdt. Het lot van meerdere werelden staat op het spel en alleen Roland kan de toren verdedigen tegen The Man in Black.

The Dark Tower is gebaseerd op de fameuze boekenreeks De Donkere Toren van bestseller-auteur Stephen King (The Shining, It, The Shawshank Redemption). • Pers - 53%  
  60

  Deense turbo op de zwarte toren

  "Het scenario transformeert Kings mythologie tot een gangbare youngadultfilm over een probleemkind dat voor grootse daden is voorbestemd. (...) The Dark Tower oogt fraai, maar blijft steken in aanzetten."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Deze boekenreeks verdient meer dan een veilige verfilming

  "een verrassend alledaagse introductie tot de wereld van The Dark Tower. Prima voor nieuwkomers, maar voor fans is deze beknopte verfilming even interessant en als frustrerend."

  Vince Christiaans - De Filmrecensent
  60

  Eerste Dark Tower begint te bescheiden

  "De start van wat een lange filmreeks moet worden, blinkt niet uit door diepgang. Dit universum bevat wel degelijk mogelijkheden om uit te groeien tot een intrigerende filmserie. Maar deze eersteling begint te bescheiden."

  Ab Zagt - AD
  60

  Schoolvoorbeeld van interessante mislukking

  "Uiteraard zou The Dark Tower een betere film zijn geweest als de makers niet hadden besloten om zo veel in zo weinig tijd te vertellen. (...) uit het overkoken van de film valt wel degelijk kijkplezier te halen, juist omdat originaliteit en frustratie voortdurend hand in hand gaan."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  50

  Magnum opus pakt uit als een vergetelijk tussendoortje

  "The Dark Tower heeft een zeldzaam manco in het huidige blockbusterlandschap: hij is te kort. (...) De film is dusdanig gekortwiekt dat er een vreemde disbalans ontstaat: er is voldoende plot maar te weinig verhaal."

  Thierry Verhoeven - Filmtotaal
  50

  Stephen King-verfilming stelt teleur

  "Van de rijkdom van ideeŽn en motieven uit de boeken van Stephen King is in Arcels film nog maar heel weinig over. Hij regisseerde een slap aftreksel: een simpel sprookje over de strijd tussen goed en kwaad, overladen met weinig overtuigende effecten."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  40

  Ambitie van een doordeweeks superheldenverhaal

  "Van The Dark Tower kan je enkel genieten door je verwachtingspatroon extreem laag te leggen. Maar voor een boekenreeks die mythische proporties aanneemt en de vergelijking met The Lord of the Rings zou moeten aankunnen, is dat onvergeeflijk: The Dark Tower moťt meer ambitie tonen."

  Hans Dewijngaert - Schokkend Nieuws
  40

  Hutspot aan culturele verwijzingen uit acht Stephen King-boeken

  "Stephen King-fanaten zullen zwaar teleurgesteld zijn door deze film, die wel heel losjes is samengesteld met elementen uit de acht (!) Dark Tower-boeken van de geliefde horrorauteur. De schets van de verschillende werelden is nog wel aardig maar zodra je ongeveer weet hoe het zit, kun je eigenlijk alles voorspellen."

  Andrť Waardenburg - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 24 augustus 2017
  Distributeur: Sony Pictures Releasing