Magic Mike

Magic Mike (2012)

Film1
6.3 / 10
87
Pers
63% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Steven Soderbergh
Cast: Channing Tatum, Alex Pettyfer, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie van Steven Soderbergh met Channing Tatum als Mike, een ervaren mannelijke stripper die een jonge collega, The Kid, onder zijn hoede neemt

De charmante Mike heeft vele talenten. Hij ontwerpt meubels, werkt overdag als dakdekker en is 's avonds op het podium van een stripclub te vinden. Als Magic Mike weet hij al jaren vrouwen te vermaken. Hoe leuker de dames Magic Mike vinden, hoe meer geld er binnenkomt en hoe blijer zijn baas Dallas, de eigenaar van Club Xquisite, wordt. Wanneer Mike de naïeve Adam ontmoet, besluit hij deze onder zijn hoede te nemen. Hij doopt hem 'The Kid' en leert hem de fijne kunstjes van het strippen, feesten, vrouwen versieren en gemakkelijk geld verdienen. Adams zus Brooke vertrouwt de nieuwe werkomgeving van haar broertje niet en laat Mike beloven dat hij een oogje in het zeil houdt.

Hoofdrolspeler Channing Tatum verdiende voor zijn doorbraak met de dansfilm Step Up (2006) zelf een tijdje als stripper de kost en deze komedie van Steven Soderbergh is dan ook op zijn eigen ervaringen gebaseerd. • Pers - 63%  
  80

  Prikkelende potentie

  "In de veelkleurige gebeurtenissen onderstrepen Channing Tatum en Alex Pattyfer hun charisma en talent en weet nieuwelinge Cody Horn haar rol als Adams kritische zuster wat extra diepgang te geven. Matthew McConaughy is onvergetelijk als oude rot."

  Eric Koch - De Telegraaf
  80

  Tatum stript als een pro

  "Magic Mike mag dan 'maar' een komedie zijn, toch is een film waarin mannen zo expliciet het lustobject zijn wel degelijk van enige culturele betekenis. Eindelijk komen vrouwen - en natuurlijk homo's - eens aan hun trekken."

  Grieteke Meerman - Spits
  80

  Verwarrend verleidelijke stripfilm

  "De film maakt zichzelf zo vrolijk bespottelijk als de strippers op het podium. Soderbergh raffelt de afwikkeling van de serieuze verhaallijntjes in het laatste half uur nog even af, waarbij ethische bezwaren en morele boodschappen troebel zijn. Soit."

  Floortje Smit - de Volkskrant
  70

  Flitsende start niet volgehouden

  "Soepel, maar gedetailleerd en realistisch gefilmd door Soderbergh zelf en met sterke rollen voor de opvallend overtuigende Channing Tatum, nieuwkomer Cody Horn en een showstelende Matthew McConaughy als de over-de-top, gladde clubeigenaar Dallas."

  Guus Schulting - The Cult Corner
  70

  Ogenschijnlijk voorspelbaar plot is verrassend en prikkelend

  "Soderbergh weet een magische wereld te creëren om bij weg te dromen, maar zorgt toch voor een menselijk geheel. Een heerlijk verfrissend zomeravontuur."

  Alexandra Hoff - Cinemagazine
  70

  Soderbergh vermijdt clichés in standaardverhaaltje

  "Haastklus of niet, de film pakt beter uit dan Soderberghs laatste twee films. (...) Cody Horn ontpopt zich tot de ontdekking van Magic Mike. Als de introverte zus van nieuwbakken stripper Adam (Pettyfer) weet ze in de loop van de film de aandacht naar zich toe trekken."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Aanstekelijke stripacts

  "De emotionele diepgang van vergelijkbare milieuportretten als Boogie Nights en The Wrestler weet Soderbergh nergens te bereiken. (...) de uiteindelijke transformatie van de hoofdpersoon blijft wat clichématig en onuitgewerkt. Wat resteert is een amusante blik in een platte wereld, met een hoofdpersoon die we graag beter hadden leren kennen."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  60

  Striptease, humor, drama en romantiek

  "de film wil immers niet alleen een leuke show laten zien, maar ook een realistisch kijkje achter de schermen. Dat ze dat doen aan de hand van een wel héél voorspelbaar verhaaltje, zal menigeen worst wezen."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  40

  Enkel voor fans van Tatum, giechelende pubermeisjes en gezellige homo's

  "Magic Mike is een uit de hand gelopen schoolfeest dat veel te lang duurt voordat iemand het licht aandoet. Zelfs de taartscene uit American Pie is grappiger dan Channing Tatum in een string."

  Matthijs van der Veer - MovieScene
  40

  Hersenloos niemendalletje heeft weinig om het lijf

  "Magic Mike is, alle degelijke vertolkingen en wervelend gechoreografeerde en gefilmde optredens ten spijt, zeker geen Boogie Nights over mannelijke strippers. Het is een trieste constatering dat de nieuwe Soderbergh zich nog het beste laat samenvatten met een opsomming van dingen die hoognodig gemist worden."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Ontblote bovenlijven in oppervlakkig liefdesverhaal

  "Door van Magic Mike een romantische komedie te maken, sloeg Soderbergh de plank mis. Het script is niet sterk en de grapjes werken niet of nauwelijks."

  Steffie van Rhee - Filmpjekijken.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 juli 2012
  Film1 première: Vrijdag 5 april 2013
  Distributeur: A-film Distribution