2 Guns

2 Guns (2013)

Film1
7.3 / 10
32
Pers
64% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Drama, Misdaad
Regie: Baltasar Kormákur
Cast: Denzel Washington, Mark Wahlberg, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Actiekomedie met Mark Wahlberg en Denzel Washington als twee undercover-agenten die er door de maffia worden ingeluisd en tot elkaar veroordeeld zijn

Een narcotica agent en een specialist van de marine-inlichtingendienst moeten elkaars activiteiten onderzoeken. Op het moment dat blijkt dat het onderzoek is opgezet door de maffia nemen ze het recht in eigen hand. • Pers - 64%  
  80

  Nét iets te veel en te lang maar fijn amusement

  "Het speelse begin tekent de sfeer van 2 Guns, waarin alle spelers kaarten in hun mouw hebben verstopt. (..) Net als de beide charmante adrenalinejunkies redt het schrijvende tweetal zich telkens slim en geloofwaardig. 't Is uiteindelijk allemaal nét iets te veel en te lang, maar 2 Guns zorgt voor fijn amusement."

  Eric Koch - De Telegraaf
  70

  Goed acterende cast

  "2 Guns is geen topfilm, maar wordt door de goed acterende cast zeker naar een acceptabel niveau getild. Wahlberg en Washington worden onder meer bijgestaan door Bill Paxton als meesterschurk en Paula Patton als schaars gekleed vrouwelijk schoon. Daarnaast zit het qua actiescènes ook snor. Er zijn in ieder geval genoeg explosies en shootouts voor de liefhebber."

  Michelle Iwema - FilmTotaal
  60

  Buddy-movie volgens het boekje

  "Dit is een fijne en met een goed gevoel voor humor gemaakte aaneenschakeling van hilarische ­machopraatjes, achtervolgingen, schietpartijen en nog veel meer verwikkelingen waar je als genrefan blij van wordt. (..) Een buddy-movie volgens het boekje dus."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  60

  De dialogen zijn beter dan het verhaal.

  "2 Guns moet het dus niet van originaliteit maar van overdrijving hebben, en niet van het verhaal, maar van scherpe dialogen. Dan is het prettig dat Wahlberg en Washington als partners in deze - in feite ouderwetse - buddy movie uitstekend aan elkaar gewaagd zijn."

  André Nientied - NU.nl
  60

  Een originele en aangename film

  "De constante wisselwerking tussen humor en actie zorgt dat 2 Guns geen moment aan entertainmentwaarde verliest. Hoewel sommige gevechten of grappen uit een onmogelijke hoek lijken te komen, is 2 Guns met haar onverwachte plotwendingen, gevatte dialogen en charismatische acteurs een originele en aangename film,"

  Ginette Thiellier - Cinemagazine
  60

  Komisch gekissebis

  "Het is die dynamiek die de film de moeite van het kijken waard maakt (één ster per acteur plus één voor het samenspel); verder is het allemaal erg doorsnee."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  60

  Rommelige actiekomedie met onderscheidende humor

  "2 Guns draait op de twee filmsterren Mark Wahlberg en Denzel Washington en vooral op de chemie tussen die twee. Helaas verzandt de rest van de film in halfbakken plotwendingen en matige actie. Onderaan de streep verdient de film toch een lichte aanbeveling."

  Jakob Peters - MovieScene
  60

  Tot elkaar veroordeelde outlaws

  "(..) het geheel lijkt vooral een excuus om Denzel Washington en Mark Wahlberg met elkaar te laten ruziën. De acteurs vormen een mooi duo als tot elkaar veroordeelde outlaws op zoek naar gerechtigheid."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 26 september 2013
  Distributeur: Sony Pictures Releasing
  Alternatieve titel: Two Guns