Arthur Christmas (NL)

Arthur Christmas (NL) (2011)

IMDb
7 / 10 16464
Pers
81% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Komedie
Regie: Sarah Smith
Cast: Pepijn Gunneweg, Gigi Ravelli, meer »
Lengte: 112 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Animatiefilm over Arthur Christmas, de jongste zoon van de Kerstman, die ervoor moet zorgen dat het allerlaatste pakketje op tijd wordt bezorgd

Hoe levert de Kerstman al zijn geschenken in maar één nacht? Door een ultra-high-tech bedrijf dat hij verborgen houdt op de Noordpool. Maar tijdens deze immense operatie wordt per ongeluk één kind overgeslagen. Het is aan de knullige Arthur Christmas, de jongste zoon van de Kerstman, om de boel te redden. Hij begint race tegen de klok om het laatste cadeau te bezorgen voordat het kerstochtend is en beleeft zo een knotsgek avontuur. • Pers - 81%  
  90

  Ouderwets kerstavontuur

  "Heerlijke film met geestige dialogen, vooral door de onmogelijke opa, die er verbaal en navigerend een potje van maakt."

  Annet de Jong - De Telegraaf
  80

  Juweeltje

  "De botte en conservatieve 'grandsanta' (Bill Nighy) steelt de show in deze heerlijk tegendraadse kerstfilm."

  Arjan van Doremalen - Veronica Magazine
  80

  Kerstman heeft hulp nodig van zijn zoon

  "Arthur Christmas zit vol met aanstekelijke humor die zowel jong als oud moet aanspreken. Bovendien heeft regisseur Susan Smith zo veel originele personages en plotwendingen in haar film gestopt dat de kijker van de ene in de andere verbazing valt."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
  80

  Kerstverhaal over vaders en zonen

  "Het sprankelende, hartverwarmende, bij momenten zelfs ontroerende maar nooit zoetsappige sprookje combineert het idioom van Mission: Impossible- en James Bond-achtige actie- en spektakelfilms (in beeld verschijnen plaatsaanduidingen met de afstand tot Cornwall en een klok die terugtelt naar het moment dat daar de zon opkomt) met een typisch kerstverhaal over vaders en zonen."

  Jan Pieter Ekker - Cinema.nl
  80

  Nieuwerwets gezellige kijk in het leven van de kerstman

  "De basis ingrediënten die Arthur Christmas tot een échte familiefilm maken, zijn de sterk gedetailleerde animatie, de humor die jong en oud aanspreekt, maar bovenal een warme moraal die voor de hand ligt, maar niet té zoetsappig is."

  Wouter ter Keurs - MovieSense
  80

  Operatie kerstmisfilm: volbracht

  "Arthur Christmas 3D is mooi geanimeerd en zit vol vaart en plezier. Vooral Kerstopa is hilarisch. En een film waarin Santa's kerstslee door de Verenigde Naties beschoten wordt met luchtdoelraketten is niet alleen leuk voor de kinderen. Voor jong en oud, dus."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  80

  Spannend, filmisch en razendsnel

  "Spannend, filmisch, razendsnel, en vol visuele en verbale grappen; typisch Aardman dus. (...) Minder arbeidsintensief dan zijn eerdere klei-animaties als Wallace & Gromit, maar niet met minder zorg en liefde gemaakt."

  Floortje Smit - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 30 november 2011
  Distributeur: Sony Pictures Releasing