Kill List

Kill List (2011)

Film1
4.6 / 10
31
Pers
80% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Ben Wheatley
Cast: Neil Maskell, MyAnna Buring, meer »
Lengte: 95 minuten
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels

Britse misdaadthriller over twee samenwerkende huurmoordenaars die een lijst moeten afwerken van doelwitten

Jay, een ex-soldaat die nu als huurmoordenaar actief is, is fysiek en mentaal getekend na een rampzalige klus in Kiev. Acht maanden later kan hij door financiële problemen echter een aanbod van zijn voormalige partner Gal niet afwijzen. Zowel zijn vrouw Shen als Gal zetten Jay onder druk om het contract te aanvaarden. Van hun vreemde nieuwe klant ontvangen Jay en Gal vervolgens een lijst van personen die uit de weg geruimd moeten worden. Terwijl ze steeds dieper zinken in de donkere en verontrustende wereld van hun opdracht, krijgt Jay weer last van zijn paranoia en angst.

De Britse regisseur Ben Wheatley heeft ook de zwarte komedie 'Sightseers' op zijn naam staan. • Pers - 80%  
  80

  Gruwelijke koortsdroom

  "Wheatley toont de meest duistere kant van de mens en ontdoet die momenten van alle humor en mededogen. Ondertussen speelt de Brit, die tevens meewerkte aan de montage, met de relatie tussen beeld en geluid en creëert zo een compleet eigen stijl. (...) Wheatley is op weinig conventioneels te betrappen, zeker in de laatste twintig minuten van de film."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  80

  Intrigerende film

  "Wheatley heeft een intrigerende film gemaakt. (...) Als je graag uitgedaagd wordt en niet vies bent van een mindfuck die je schoffeert, irriteert en intrigeert, dan moet je deze Britse genremix zeker een kans geven. Hoe minder je over deze film weet, hoe beter."

  Frank van de Ven - Cinemagazine
  80

  Spannende en onvoorspelbare mix tussen horror, thriller en misdaadfilm

  "Het is een spannende film die de controverse niet schuwt. De geweldsuitbarstingen zijn bruut en keihard: een scène waarin iemand er van langs krijgt met een hamer zal lang bijblijven. De film ademt een geheimzinnige, dreigende sfeer, versterkt door de onheilspellende soundtrack die ook aanzwelt in scènes waarin ogenschijnlijk niks griezeligs gebeurt."

  Lieuwe van Albada - FilmTotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 31 januari 2013
  Film1 première: Zaterdag 10 augustus 2013
  Distributeur: Cinéart