Killing Them Softly

Killing Them Softly (2012)

Film1
5.1 / 10
42
Pers
74% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Misdaad, Thriller
Regie: Andrew Dominik
Cast: Brad Pitt, Scoot McNairy, meer »
Lengte: 97 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Misdaaddrama met Brad Pitt als een huurmoordenaar die de onnozele daders moet opsporen van een overval tijdens een illegale pokeravond van de maffia

De werkloze junkies Frankie en Russell weten duidelijk niet waar ze aan beginnen wanneer ze in New Orleans een overval plegen tijdens een illegale pokerwedstrijd van de maffia. Want wie er met een shotgun de geheime gokhal van Markie Trattman binnenloopt, krijgt gegarandeerd Jackie Cogan achter zich aan. De enige kans die de twee sukkels hebben is dat de door Cogan ingevlogen huurmoordenaar Mickey te druk is met drank en hoeren om op tijd in actie te komen. Als Cogan te horen krijgt dat de bazen achter zijn contactpersoon ongeduldig worden, besluit hij met frisse tegenzin zelf in te grijpen.

Killing Them Softly is de tweede samenwerking tussen regisseur Andrew Dominik en Brad Pitt. Ze maakten eerder samen The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.********

Film1 Recensie: Keiharde gangsterfilm valt met deur in huis

Een topcast. Goed uitgewerkte personages. Een relevante boodschap. Killing Them Softly is van alle markten thuis en grijpt je van begin tot eind bij je lurven. Een iets subtielere aanpak had misschien een nog betere film opgeleverd, maar dat neemt niet weg dat het idee van de 'American dream' hier op fenomenale wijze met de grond gelijk wordt gemaakt.

Lees verder
 • Pers - 74%  
  100

  Anti-gangsterfilm gestript van alle romantiek

  "Killing Them Softly is een uitdagende, weerbarstige, unieke en ontregelende film die niet alleen de toeschouwer, maar ook het gangstergenre vastpakt, door elkaar schudt, uitkleedt en heerlijk verward achterlaat."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  90

  Geen subtiele film

  "Grimmig geven Dominik en cinematograaf Greig Fraser het leven in de verlopen buitenwijk van Boston weer. Het ademt verval en wanhoop zonder dat het armoedeporno wordt - ondanks een memorabele scène waarin heroïnegebruik een grote rol speelt. (...) In het harde, kille Killing Them Softly is de Amerikaanse droom een overtuigend helse nachtmerrie."

  Kaj van Zoelen - FilmTotaal
  80

  Grandioze film over niets

  "De wijze waarop regisseur Andrew Dominik het allemaal brengt is weliswaar grandioos te noemen. De relatief onervaren filmmaker heeft duidelijk gebruik gemaakt van Tarantino-methodes, wat er overigens voor zorgt dat je geniet van alle dialogen die er plaats vinden. (...) De film slaat in feite nergens op. Dominik weet daar zo goed mee te spelen, dat je een ferme liefhebber van het onzinnige wordt."

  Eke Bosman - Filmpjekijken.com
  80

  In alle opzichten een boevenbende

  "De veelgebruikte slow motion, de melancholieke soundtrack en de ongebruikelijke montage - scènes worden soms vroeger dan verwacht afgebroken of onderbroken - zorgen daarbij voor een gevoel van vervreemding dat goed bij de inhoud past. (...) Killing Them Softly is bovendien meer dan een gewone genrefilm over een stel maffiosi dat elkaar uitmoordt."

  Marieke Kremer - Spits
  80

  Keiharde gangsterfilm valt met deur in huis

  Een topcast. Goed uitgewerkte personages. Een relevante boodschap. Killing Them Softly is van alle markten thuis en grijpt je van begin tot eind bij je lurven. Een iets subtielere aanpak had misschien een nog betere film opgeleverd, maar dat neemt niet weg dat het idee van de 'American dream' hier op fenomenale wijze met de grond gelijk wordt gemaakt.

  Jan-Peter Rook - Film1
  70

  Hardhandig voorbeeld

  "De beelden van regisseur Dominik Moll zijn stijlvol, het acteren van Brad Pitt c.s. is uitstekend en de droge dialogen steken in Killing Them Softly geestig af tegen de hardhandige criminele afrekeningen."

  Eric Koch - De Telegraaf
  60

  Coole thriller voegt weinig toe

  "Behalve weinig actie bevat Killing Them Softly ook weinig verhaal, en dat is wel teleurstellend. Iets meer plot was de film zeker ten goede gekomen. Dominik koos er echter voor de film op te vullen met toespraken van Obama - de film speelt tijdens de verkiezingen van 2008. Leuk bedacht, omdat er nu weer verkiezingen zijn, maar het wekt vooral de indruk dat Dominik zich te goed voelt voor het genre."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Het verhaal blijft niet echt hangen

  "Hoe goed en vaak hilarisch de acteurs ook zijn, het verhaal van Killing Them Softly blijft niet echt hangen. Vooral omdat de film bijna krampachtig een dubbele boodschap probeert over te brengen. Radio en televisie doen in de film constant verslag van de afgelopen verkiezings­strijd tussen Barack Obama en John McCain en hun aanpak van de financiële crisis."

  Tessa Stevens - Veronica Magazine
  60

  Niks zachtszinnigs aan

  "Dominik is een begaafd regisseur en scenarist, maar niet erg subtiel. Regelmatig laat hij de muziek letterlijk verwoorden wat er gebeurt: als iemand een spuit in zijn arm zet, klinkt Heroin van The Velvet Underground en bij de introductie van een huurmoordenaar zingt Johnny Cash zijn wraakpsalm The Man Comes Around."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  60

  Stijlvolle herhalingsoefening

  "Andrew Dominik laat de hebzucht en malaise van de bankensector zien als een moderne film noir met Brad Pitt als huurmoordenaar. Helaas overschreeuwt de film zichzelf."

  Ronald Rovers - De Filmkrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 18 oktober 2012
  Distributeur: Dutch FilmWorks
  Alternatieve titel: Cogan's Trade