Runner Runner

Runner Runner (2013)

Film1
6.1 / 10
52
Pers
42% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Misdaad, Thriller
Regie: Brad Furman
Cast: Justin Timberlake, Ben Affleck, meer »
Lengte: 91 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Misdaadthriller waarin student Justin Timberlake online goksites bezoekt om zijn schoolgeld te betalen, maar opgelicht wordt door Ben Affleck

De slimme student Richie betaalt zijn hoge collegegeld voor Princeton met online gokspelletjes. Wanneer hij opeens alles verliest, gaat hij op zoek naar de man achter de goksites. Richie's reis brengt hem naar Costa Rica, waar entrepreneur Ivan niet alleen zijn verhaal aanhoort, maar hem ook rekruteert. De jonge Richie ontdekt echter dat zijn nieuwe baas misschien niet zo betrouwbaar is als hij zich voordoet.

Deze misdaadthriller met Ben Affleck en Justin Timerlake in de hoofdrollen werd medegeproduceerd door Leonardo DiCaprio. Regisseur Brad Forman maakte eerder het drama 'The Lincoln Lawyer' met Matthew McConaughey.****

Film1 Recensie: Runner Runner struikelt lang voor de finish

Ondanks de exotische locaties en flitsende montage presteren de bekende talenten van Runner Runner beneden hun niveau met een voorspelbare, onge´nspireerde thriller als eindresultaat.

Lees verder
 • Pers - 42%  
  60

  Nogal clichÚmatige actiethriller

  "Runner, Runner doet geen moeite voorspelbaarheid te vermijden, al zitten er ook nog wat verrassingen in het verhaal. Maar Runner, Runner doet vooral aan Wall Street (1987) denken. Want met een slimme doch na´eve nieuweling die zich laat verblinden door een leermeester die met geld smijt volgt de film het stramien van Wall Street."

  Andre Nientied - Nu.nl
  50

  Een film die vooral vermaakt

  "Runner Runner is een film die vooral vermaakt. Je kunt 92 minuten lang genieten van gokken, geweld en seks. In combinatie met het aanhoudende tempo van de film zorgt dit voor een nabootsing van het snelle gokwereldje."

  Senta Bemelman - Filmpjekijken.com
  40

  Geen Gordon Gekko

  "Wat Furman voor ogen moet hebben gehad is een ingenieuze, sexy thriller in een exotische setting. Maar dat is niet wat we uiteindelijk voorgeschoteld krijgen, op het paradijselijke decor na. Braaf worden alle aanwijzingen uit het handboek der scenaristen afgestreept, waardoor de film nooit spannend wordt."

  Jelle Schot - Cinema.nl
  40

  Lekker tussendoortje

  "Met zijn hoge tempo, snelle actie en een laag verwachtingspatroon zal Furmans nieuwste wellicht een lekker tussendoortje zijn voor op een druilerige zondagmiddag, maar met het uitstekende bioscoopaanbod van deze maand lijkt de kans groot dat Runner Runner volledig ondergesneeuwd wordt door de concurrentie. Er is namelijk maar weinig nieuws onder de Costa Ricaanse zon."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  40

  Runner Runner struikelt lang voor de finish

  Ondanks de exotische locaties en flitsende montage presteren de bekende talenten van Runner Runner beneden hun niveau met een voorspelbare, onge´nspireerde thriller als eindresultaat.

  Michel Ferreira - Film1
  20

  Twee uur lang gapen met Ben en Justin

  "Het grootste probleem van Runner Runner is niet eens dat de scenaristen geen enkele moeite hebben gedaan om het slappe verhaaltje enigszins geloofwaardig te serveren. Of dat het regisseur Brad Furman niet is gelukt de wereld van online-criminelen ook maar iets van sexy glamour mee te geven. Maar de grootste makke van de film is vooral dat hij slaapverwekkend voorspelbaar is."

  Robert Blokland - Spitsnieuws.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 10 oktober 2013
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Runner, Runner