Your Sister's Sister

Your Sister's Sister (2011)

Film1
6.1 / 10
28
IMDb
6.7 / 10 8845
Pers
67% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie
Regie: Lynn Shelton
Cast: Emily Blunt, Mark Duplass, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Humoristisch drama over de driehoeksverhouding tussen Jack en de twee zussen Iris en Hannah, tijdens een weekend vol emotionele en grappige situaties

Na de dood van zijn broer wordt Jack door zijn goede vriendin Iris uitgenodigd om een weekend alleen door te brengen in het verlaten vakantiehuis van haar familie, om zo zijn gedachten op orde te krijgen. Tot zijn grote verbazing blijkt bij aankomst dat Hannah, de zus van Iris, ook het idee had om even op zichzelf te zijn. Wanneer na een avond van diepzinnige gesprekken en veel drank Jack en Hannah in bed belanden, is de komst van Iris de volgende morgen het begin van een weekend vol emotionele, grappige en onverwachte situaties.

Dit komische drama werd in slechts twaalf dagen opgenomen. Regisseuse en scenariste Lynn Shelton maakte eerder de lowbudgetkomedie Humpday (2009). • Pers - 67%  
  80

  Romantische komedies zonder suikerzoete clichés

  "Zoals iedere goede romantische komedie draait Your Sister's Sister juist om de dingen die Iris, Jack en Hannah elkaar niet durven te zeggen. En dat doen ze in dialogen die zo intelligent, liefdevol en geestig zijn, dat het nooit gaat vervelen. Alsof je je knus tussen die drie in kunt nestelen."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  70

  Lekkere feelgoodfilm

  "Het verhaal mag dan soms een tikkeltje aan de trage kant zijn en de climax van de film weinig verrassend (op een interessante slotscène na): toch is 'Your Sister's Sister' echt een lekkere feelgood film geworden. Je zou bijna wensen dat je ook een zus als Iris of Hannah had."

  Martijn Scheepers - Cinemagazine
  70

  Low budget, maar ontzettend sfeervol

  "Ondanks het sterke begin en middenstuk van de film eindigt de film toch wat slap. Het is regisseuse Lynn Shelton vergeven, omdat Your Sister's Sister toch voor een groot deel oprecht oogt en omdat ze alles uit de drie acteurs heeft gehaald wat er in zat. Ondanks de drama is het een sympathieke en bij vlagen ontzettend grappige film."

  Danny van Schooten - Filmpjekijken.com
  70

  Propaganda voor improvisatie

  "Your Sister's Sister kan dienen als propaganda voor improvisatie. Alle drie de acteurs verrichten uitzonderlijk werk. De speling die de acteurs kregen, zorgt helaas in het begin wat voor vertraging, maar na de vrijpartij wordt de verloren tijd ruimschoots ingehaald."

  Lianne Koorn - MovieScene
  70

  Sympathieke film met goed uitgewerkte personages

  "De verrassingen houden de film boeiend tot het einde, al is het jammer dat het slot toch net wat te bedacht aanvoelt."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  60

  Afgeluisterde kroeggesprekken

  "Door het sterke acteerwerk voelt het alsof je stiekem zit mee te luisteren met mensen in een kroeg. Bagage wordt voelbaar tussen de zinnen door, emoties schuilen in de schaduw van woorden. (...) Shelton, die grote delen van de film de romcom-conventies aan diggelen regisseert, zwicht tenslotte toch voor kluchtige Hollywoodpraktijken."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  60

  Een luchtig en charmant niemandalletje

  "Ondanks thema's als zwangerschap en sterf­gevallen in de familie blijft dit romantische comedy-drama te allen tijde een luchtig en charmant niemendalletje, dat profiteert van de chemie van de cast."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  60

  Een oerknus trio

  "Your Sister's Sister is een echte praatfilm geworden - afgezien van wat beelden van de schitterende natuur waar het huisje staat, zou dit verhaal ook op het toneel kunnen worden verteld. (...) Het drietal hoofdrolspelers heeft veel chemie samen en weet een oerknusse, gezellige en lieve sfeer op te wekken."

  Marieke Kremer - Spits
  60

  Soap met een hart

  "Dat de film niet verzandt in televisiedrama is vooral te danken aan het drietal acteurs, met name Mark Duplass overtuigt."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 6 september 2012
  Film1 première: Zondag 23 juni 2013
  Distributeur: Paradiso Entertainment