Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza (2013)

Film1
6.4 / 10
94
IMDb
5.2 / 10 321
Pers
44% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Nederlandstalig, Romantiek
Regie: Johan Nijenhuis
Cast: Jan Kooijman, Kim Feenstra, meer »
Lengte: 111 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Nederlandse romantische komedie van Johan Nijenhuis over de liefdesperikelen van vier koppels op het ultieme partyeiland Ibiza

Ibiza! Het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste DJ's en mooiste mensen. Wat is nou een betere plek om een glamourverjaardag te organiseren dan daar? Dertien mensen, vier verhalen en één eiland. Iedereen komt met een eigen plan naar Ibiza. Maar wat blijkt: in essentie staat iedereen voor dezelfde uitdaging. Op lichtvoetige en komische wijze ondervinden vier koppels het universele verlangen iets te zijn wat niet - of niet langer - haalbaar is, en zullen ze moeten uitzoeken wat daar voor in de plaats komt.

Na 'Costa!' en 'Volle maan' is deze Nederlandse romantische komedie de derde zonvakantie film die regisseur Johan Nijenhuis maakte. De soundtrack van de film is verzorgd door Armin van Buuren. • Pers - 44%  
  70

  111 minuten in zomerse sferen

  "Verliefd op Ibiza is een romantische komedie als vanouds waarbij je niet te veel moet nadenken, maar gewoon moet genieten. Genieten van de acteurs, de zomerse sfeer en de vele verhaallijnen. Hierdoor is er voor iedereen wel iets te vinden. Met deze film kun je in ieder geval heerlijk de kou doorstaan, want voor 111 minuten waan je je in zomerse sferen."

  Immy Verdonschot - Neerlands Filmdoek
  60

  Lekker zoet en licht verteerbaar

  "Verliefd op Ibiza heeft geen Gouden Kalfpretenties of ingewikkelde bedoelingen. Enige ambitie: het publiek een paar uur vermaken. (...) een lekkere afleiding in deze sombere tijd."

  Annemart van Rhee - AD
  50

  Guilty pleasure

  "Verliefd op Ibiza is zo simpel als de titel. Zon, zee, strand en een niets-aan-de-hand-verhaal. Neem het vooral niet serieus, maar zie het als een guilty pleasure die hier en daar stiekem vermakelijk is."

  Shelley Eimers - Cinemagazine
  50

  Officieus vervolg op Costa aat precies zien waar Johan Nijenhuis goed in is

  "Verliefd op Ibiza heeft alle elementen die je van een Johan Nijenhuis-avontuur mag verwachten. Eigenlijk herhaalt de regisseur de trucjes waarmee hij zijn filmcarrière opstartte, maar dan aangevuld met de groei die hij als filmmaker heeft doorgemaakt. De man doet waar hij goed in is en zal ook nu weer de bioscoopganger in twee kampen verdelen."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Alles is liefde door B-garnituur

  "Als het niet totaal ironisch is bedoeld, is het wel erg mak en voorspelbaar. Verliefd op Ibiza is die film waarin het lulletje rozenwater na een onzedelijk slippertje de camera inkijkt en zegt: 'Dit kan echt niet meer.'"

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  Gemakzuchtig formulewerk

  "Met flinterdunne plotjes vol conventionele stijlmiddelen, holle soapdialogen en open deuren schurkt Verliefd op Ibiza aan tegen aandoenlijk, maar gemakzuchtig formulewerk."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Pretentieloos vermaak

  "Een Oscar zal Nijenhuis niet snel winnen. Daarvoor zijn de films die hij aflevert te commercieel, plat en inhoudsloos. Dat lijkt de Tukker zelf dondersgoed te weten en zijn producties pretenderen dan ook niets meer te zijn dan puur vermaak."

  Jochem Geerdink - Spits
  40

  Simpele doelgroepfilm

  "Niemand die er om maalt dat er geen originele vondst in het verhaal te vinden is, of dat de dialogen het grootste deel van de tijd tenenkrommend zijn. Maar waar Costa! en zelfs Volle Maan nog fris en energiek waren, voelt Verliefd op Ibiza uiteindelijk toch als een wat belegen invuloefening."

  Veronica Magazine
  30

  Irritante ringtone

  "De verhaallijntjes van een niveau waar een soapschrijver zich voor zou schamen: opgeworpen problemen worden in de volgende scène opgelost, de dialogen zijn belabberd en de pogingen tot humor tenenkrommend. Willeke van Ammelrooy lijkt zich als voetbalmoeder vooral af te vragen wat ze in deze film te zoeken heeft. Alleen Sanne Vogel overtuigt als het warme hart en het geweten van de film. Als Costa een zomerhitje was is Verliefd op Ibiza de irritante ringtone van dat zomerhitje."

  André Nientied - Nu.nl
  20

  Seks mag niet, seks móet

  "De onbeduidende verhaallijntjes lijkt Nijenhuis vooral te zien als hinderlijke onderbreking van sexy shots vol feestende hipsters en strakblauwe luchten. Wanneer een gesprek dood dreigt te bloeden, gooit de regisseur voor de zekerheid even een lekker wijf op de bar."

  Mike Peek - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 31 januari 2013
  Film1 première: Zaterdag 26 oktober 2013
  Distributeur: A-film Distribution