Asterix & Obelix bij de Britten

Asterix & Obelix bij de Britten (2012)

Film1
5.7 / 10
17
IMDb
5.3 / 10 2556
Pers
52% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie
Regie: Laurent Tirard
Cast: Vincent Lacoste, Charlotte Le Bon, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Frankrijk
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Asterix en Obelix vertrekken met een ketel toverdrank naar Engeland om de Britten te helpen in hun strijd tegen het Romeinse leger van Julius Caesar

De Britten zijn niet opgewassen tegen het Romeinse leger van Julius Caesar en de Koningin van Engeland stuurt haar belangrijkste officier naar Gallië om hulp te vragen. Gewapend met een ketel van hun beroemde toverdrank gaan Asterix en Obelix mee naar Engeland. Ze nemen ook Hippix mee, het zoontje van de baas dat een echte man moet worden. In Londonium wordt Hippix op slag verliefd op Ophelia, de mooie verloofde van Anticlimax en valt Obelix als een blok voor haar gouvernante. Helemaal afgeleid van hun missie, raken onze helden de kostbare toverdrank kwijt en wordt Hippix gevangen genomen. Dit leidt tot een bizarre jacht op de toverdrank, die het Britse koninkrijk van de ondergang kan redden.

Asterix & Obelix bij de Britten is alweer de vierde verfilming van de twee populaire striphelden. De Nederlandse stemmen worden dit keer ingesproken door onder anderen Patrick Martens (Asterix), Youp van 't Hek (Obelix) en Beau van Erven Dorens (Julius Caesar). • Pers - 52%  
  60

  Al met al een jolige en grappige film

  "De uitwerking is behoorlijk lollig. Daarbij zijn de (CGI) sets mooi en kleurrijk, waardoor je het gevoel krijgt dat de strip tot leven is gekomen. Met typische tekenfilmeffecten en 3D kun je ook leuke dingen doen. (...) Helaas is het middenstuk wat slepend. De prent is dan ook een behoorlijk lange zit van bijna twee uur."

  Rutger Otto - Filmpjekijken.com
  60

  De kolder gaat te lang door

  "Als je er niet te veel van verwacht, is de film best leuk en zullen ook volwassenen zich niet vervelen. De kolder gaat alleen iets te lang door. Alsof er niet genoeg stof voor een film was in het album Asterix bij de Britten is ook Asterix en de Noormannen er bijgehaald."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  60

  Galliërs blijven onoverwinnelijk

  "Hoewel de noviteit er na vier Gallische spektakels wel af is, blijven de Asterix-films kleurrijk en plezierig om naar te kijken. Grootste charme is dat ook regisseur Laurent Tirard trouw blijft aan de sfeer van de strips van Albert Uderzo en René Goscinny. Leuk aan de Nederlandstalige versie is Youp van 't Hek die de stem van krachtpatser Obelix inspreekt."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Onderhoudende familiefilm, vooral voor de jongsten

  "Alle vaste stappen worden plichtmatig uitgevoerd, en ook alle wijze levenslessen over liefde, vriendschap en moed komen onvermijdelijk voorbij. Hier en daar weet de film wel een glimlach op het gezicht te toveren, maar voor de volwassen kijker is het uiteindelijk toch een lange zit. Zeker aan het einde wanneer de film al afgelopen lijkt te zijn en er nog even een klef boybandnummertje tegenaan wordt gegooid."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  40

  Oubollig gedoe

  "Met fraaie effecten creëren de makers opnieuw authentieke stripactie die je doet vergeten dat het hier om echte acteurs gaat, maar voorspelbare grapjes over de clash tussen stinkende Galiërs en de Britse stiff upper lip klinken in de beroerde Nederlandse nasynchronisatie zo onleuk dat het geheel alsnog ontaardt in oubollig gedoe."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 17 oktober 2012
  Distributeur: Cinéart
  Alternatieve titel: Astérix and Obélix: God Save Britannia, Asterix en Obelix bij de Britten 3D, Astérix et Obélix: Au Service de Sa Majesté (NL)