After Earth

After Earth (2013)

Film1
6.4 / 10
25
IMDb
5 / 10 106811
Pers
38% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Drama, Sciencefiction
Regie: M. Night Shyamalan
Cast: Will Smith, Jaden Smith, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Scifi-actiefilm van M. Night Shyamalan met Will en Jaden Smith, waarin generaal Cypher en zijn zoon op een duizend jaar eerder verlaten aarde

Duizend jaar na rampzalige gebeurtenissen op aarde, waardoor de mensheid gedwongen is de planeet te verlaten, is Nova Prima het nieuwe thuis. De legendarische generaal Cypher Raige keert na een lange dienstplicht terug naar zijn vervreemde familie, klaar om vader te zijn van zijn 13-jarige zoon Kitai. Wanneer een asteroïdenstorm het schip van Cypher en Kitai beschadigt, crashen ze op de nu onbekende en gevaarlijke aarde. Kitai moet door het bedreigende landschap trekken om hun schip te herstellen en om zijn vader van de dood te redden. Zijn hele leven wilde hij al soldaat worden, net als zijn vader. Vandaag is het zijn kans. • Pers - 38%  
  50

  Kosmische Dr. Phil

  "M. Night Shyamalan creëerde met Nova Prime een fascinerende nieuwe wereld, waar de mens in milieuvriendelijke appartementen van wapperend wit linnen woont en de interieurs van ruimteschepen uit duurzaam hout bestaan. Inhoudelijk neemt After earth zichzelf daarentegen veel te serieus. In plaats van een spetterend sf-spektakel kijkt de film meer weg als een handleiding voor het herstellen van een verstoorde vader-zoonrelatie."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  50

  Middelmatig en voorspelbaar tussendoortje

  "De carrière van regisseur M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Signs, Unbreakable) begon geweldig maar is de laatste jaren wat in het slop geraakt. Opnieuw weet hij niet te overtuigen door een middelmatig en voorspelbaar tussendoortje te maken. (...) Will Smith die op routine speelt en een wat lijzige Jaden Smith houden de film vlak."

  Sonny Kempkes - Filmpjekijken.com
  40

  Drama te vlak en actie niet spectaculair genoeg

  "Dit familie-uitje van de familie Smith zal amper opvallen tussen alle grote films deze zomer. Daarvoor is het drama te vlak en de actie niet spectaculair genoeg. Ook heeft het geheel door de matige effecten en vormgeving een goedkope uitstraling. Een Battlefield Earth voor de familie Smith is After Earth niet geworden, maar het is ook niet de opsteker voor de carrière van Jaden Smith die het had moeten zijn."

  Bart Snoek - FilmTotaal
  40

  Goedbedoeld doch tenenkrommend

  "...een egotrip vol onbeholpen oneliners ('angst is een keuze') die voelt als een goedbedoelde doch tenenkrommende, langgerekte reclamespot voor een betere wereld..."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  Ongeïnspireerd verhaal

  "After Earth is een ongeïnspireerd verhaal in een aantrekkelijke setting, waar zeker meer in had gezeten. M. Night Shyamalan had hier beter niet zijn billen aan kunnen branden aangezien de tandem Smith & Smith blijkbaar geen garantie is voor succes."

  Scott van der Winden - Cinemagazine
  40

  Opnieuw een misser van M. Night Shyamalan

  "Opnieuw een misser van M. Night Shyamalan. Net als zijn vorige twee films heeft After Earth een voorspelbaar plot, is hij fantasieloos geregisseerd en ontbreekt ieder plezier of visuele flair."

  Guus Schulting - The Cult Corner
  40

  Slechte grap

  "Senior zit het gros van de film in een stoel. Wie voor Will Smith naar de bioscoop gaat, komt zodoende lichtbedrogen uit. Will promoot ook graag zijn kinderen: het is Jaden die de film moet dragen. Jaden mist echter de ervaring, het charisma en misschien ook wel het talent. De vele ongeloofwaardigheden en soms lachwekkende dialogen helpen ook niet echt."

  Lieuwe van Albada - Schokkend Nieuws
  40

  Vader en zoon Smith maker er een potje van

  "After Earth had een leuk, op een jonge doelgroep gericht ruimte/ jungle-avontuur kunnen zijn, maar is in handen van Shyamalan en Smith tot pulp geworden. Nu maar hopen dat de tv-serie die de regisseur gaat maken, zijn vroegere glorie kan herstellen. Dat medium heeft de laatste jaren immers meer carrières uit het slop gehaald."

  Marieke Kremer - Spits
  40

  Weinig spanning bij helse tocht in jungle

  "De helse tocht die de dappere tiener dwars door de oerwouden aflegt wil desondanks maar niet spannend worden. Een paar sterke emotionele momenten verraden dat Will en Jaden ook in het echte leven een bloedband hebben, maar een film die steeds meer moeite heeft om geloofwaardig te blijven wordt er niet mee gered."

  Anton Slotboom - AD
  30

  After Earth heeft weinig recht tot bestaan

  "After Earth lijkt de opzet te hebben voor een vermakelijke hersenloze sci-fi film. Maar door het op vele fronten misslaan van de plank blijkt 'vermakelijk' een te groot woord."

  Matthijs van der Veer - MovieScene
  30

  Science fiction-zeperd

  "Alles is mis aan After Earth - zelfs de titel is idioot, aangezien de film zich vrijwel geheel op die aarde afspeelt."

  André Nientied - Nu.nl
  20

  Uit de hand gelopen homevideo

  "Het verhaal over een vader en zoon die duizend jaar in de toekomst een noodlanding maken op een inmiddels onleefbare aarde levert toch vooral een dodelijk saaie en vervelende film op - een leeg coming of age-verhaal vermomd als slechte computergame."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 13 juni 2013
  Distributeur: Universal Pictures International