Horns

Horns (2013)

Film1
5.9 / 10
24
Pers
58% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Fantasy, Horror
Regie: Alexandre Aja
Cast: Daniel Radcliffe, Juno Temple, meer »
Lengte: 120 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Bizar horrordrama met Daniel Radcliffe op wiens hoofd hoorns groeien kort nadat hij is beschuldigd van de moord op zijn vriendin

Ig Perrish wordt beschuldigd van de gewelddadige verkrachting en moord op zijn vriendin. Hij houdt stug vol het niet gedaan te hebben en vlucht in drank. Maar als hij de volgende ochtend wakker wordt, heeft hij niet alleen een enorme kater. Ook groeien er opeens hoorns uit zijn hoofd. Daar blijft het niet bij, want Ig ontdekt dat zijn hoorns mensen aanzet om fouten op te biechten en toe te geven aan hun egoïstische impulsen. Hij besluit zijn bizarre, maar effectieve nieuwe kracht te gebruiken om uit te zoeken hoe zijn vriendin echt om het leven is gekomen en wraak te nemen op de dader.

Horns is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joe Hill. De regie lag in handen van de Fransman Alexandre Aja, die in 2003 de horrorfilm Haute tension maakte en daarna de overstap maakte naar Hollywood met de remake van The Hills Have Eyes. • Pers - 58%  
  80

  Heel bijzondere lovestory

  "Dit is duidelijk niet 't zoveelste liefdesverhaaltje uit een ­romcom. Horns is wel een heel bijzondere lovestory, die op een originele manier laat zien wat de liefde met een mens kan doen. De film bewijst ook dat er een hoop jong acteertalent bij de Britten zit, al praten ze allemaal met een (geslaagd, dat wel) Amerikaans accent."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
  70

  Harry Potter heeft hoorntjes

  "Horns is een typisch geval van twaalf ambachten, dertien ongelukken: de film wordt ondanks zijn ambities en mooie plaatjes nergens echt spannend of eng. Het goed uitgewerkte centrale thema van gedoemde liefde houdt de film echter ruimschoots overeind, ook al wordt tijdens de groteske slotakte venijnigheid ingeruild voor voorspelbaarheid."

  Daan Snouck Hurgronje - Filmpjekijken.com
  70

  Voor de liefhebber van goedgemaakte pulp

  "In deze bizarre genrecocktail worden er continu totaal uiteenlopende emoties aangesproken. Het ene moment zit je te schudden van het lachen, terwijl een seconde later een aanslag op je traanklieren wordt gepleegd. Uiteraard levert dat een zeer onevenwichtige kijkervaring op, maar de liefhebber van goedgemaakte pulp en zwarte humor zal zeker lol hebben met deze film van Alexandre Aja."

  Frank van de Ven - Cinemagazine
  60

  Combi van romantiek, humor en horror is gedurfd, maar soms ook ongemakkelijk

  "Bij vlagen lijkt Horns, gebaseerd op een boek van Joe Hill (de zoon van Stephen King), zelfs op een tragisch liefdesdrama. De combinatie van romantiek, humor en horror is gedurfd, maar soms ook wat ongemakkelijk. Uiteindelijk komt toch het gruwelgedeelte (inclusief slangen, afgehakte lichaamsdelen en hels vuur) het best uit de verf."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  60

  De duivel toont zijn ware gelaat aan het einde

  "Horns is anderhalf uur lang een interessante en onderhoudende film, maar gaat een half uur te lang door."

  Hans Dewijngaart - Schokkend Nieuws
  50

  Onevenwichtig allegaartje

  "Daniel Radcliffe slaagt er als getormenteerde antiheld redelijk in zijn Harry Potter-betovering te doorbreken. Wel jammer is dat Aja te veel ballen in de lucht wil houden. Is Horns een griezelfilm, komedie, whodunnit of Hellboy 2.0? Zijn getrouwe bewerking van Hills boek is een onevenwichtig allegaartje geworden dat je de bios uitstuurt met een duiveltje op je schouder dat zegt: hier had meer ingezeten."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  50

  Zelfs een duivelse Daniel Radcliffe weet dit rommelige moderne sprookje niet te redden

  "Het probleem is echter dat Aja's film zo inconsistent in toon is, dat het vooral frustreert. Zelfs in de finale weet hij nog steeds niet of hij zijn publiek wil choqueren, ontroeren of laten lachen. Zonde, aangezien er toch meerdere aardige films in Horns verstopt zitten. Radcliffes bijdrage is sympathiek genoeg om tot het einde geboeid te blijven, maar het geheel laat geen sterke indruk achter."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  40

  Moderne Faust verzuipt in reeks goedkope horrortrucs

  "het probleem van Horns is dat de regisseur zich aan het slot vergrijpt aan goedkope horrortrucs vol slangen. Deze overkill nekt de film, waarin Radcliffe niet onverdienstelijk acteert. Maar ook als hedendaagse duivel kan hij de tovenaarsleerling niet uitbannen."

  Ab Zagt - AD
  40

  Wisselvallige horrorkomedie overtuigt niet

  "Radcliffe draagt zijn hoorntjes met overtuiging, maar de rest van het script is minder overtuigend. Lange flashbacks en voice-overs zijn nodig om uit te leggen wat er precies is gebeurd - en zelfs dan geloof je het als kijker nauwelijks."

  André Nientied - Nu.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 13 november 2014
  Distributeur: Dutch FilmWorks