21 and Over

21 and Over (2013)

Film1
6.3 / 10
42
Pers
40% 5
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Jon Lucas, Scott Moore
Cast: Miles Teller, Skylar Astin, meer »
Lengte: 104 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie waarin een veelbelovende student op de avond voor een belangrijk tentamen zijn 21e verjaardag viert met zijn twee beste vrienden

Je wordt maar één keer 21 en dat moet je vieren tot je erbij neervalt, met een legendarisch feest vol mooie vrouwen en veel alcohol. Jeff Chang is een goede en nette student die altijd hoge cijfers haalt. De avond van zijn 21e verjaardag nemen zijn twee beste vrienden hem mee uit om zijn dit te vieren met een paar biertjes. Maar wat een klein feestje zou zijn, eindigt in een nacht vol genante en bizarre gebeurtenissen.

Deze komedie werd geschreven en geregisseerd door Jon Lucas en Scott Moore, die ook samen verantwoordelijk waren voor het script van 'The Hangover'. • Pers - 40%  
  40

  Hypocriete zuipfilm

  Het ergste is nog wel dat 21 & Over ook zo hypocriet is. Comazuipen mag, maar aan het eind van de film zijn Miller, Casey en Jeff tóch een beetje volwassener geworden. Modelburgers moeten het worden: huisje, boompje, beestje en een jaarboekfoto om later gefrustreerd herinneringen bij op te halen aan je wilde jaren.

  Barend de Voogd - Nu.nl
  40

  Niet zo goed als The Hangover

  "Is de film net zo geslaagd als The Hangover? Nee, dat niet. Er zitten te veel flauwe grappen in over zuipen, seks en vooral nationaliteiten.Toch hebben Lucas en Moore geen onaardige film gemaakt. Vooral als je rond de twintig jaar bent, zul je deze zuipkomedie zeker kunnen waarderen. En erger je je vast niet aan de zeer slechte grappen en de soms wat overdreven situaties waarin het jonge trio belandt."

  Jamaica Vink - Filmpjekijken.com
  40

  Nu weten we het wel

  "Het zit allemaal strak in elkaar, maar echt grappig wordt het niet, ondanks de doldwaze avonturen en de vele politiek incorrecte grappen. De reden is simpel. Dingen zijn vaak om te lachen als er sprake is van een zekere mate van voorspelbaarheid. Als je heel vaak dezelfde grap vertelt, dan verdwijnt het verrassingseffect en dus ook de hilariteit."

  Grieteke Meerman - Spits
  40

  Puberaal op z'n Amerikaans

  "Miller en Casey nemen hun vriend Jeff Chang op sleeptouw om zijn 21ste verjaardag te vieren. Een boerenlul, Jood en Aziaat op stap, dus zo al goed voor een grap of twintig, waarvan een enkele nog best geestig. 21 and Over is puberaal op z'n Amerikaans, dus nooit echt ontregelend of vilein en ondanks het barplassen, tampon-eten en teddyberen aan penis plakken toch een tamelijk brave bedoeling."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  40

  Typische campuskomedie

  Maar alle capriolen ten spijt wordt 21 and Over nergens meer dan vermakelijk. Daarvoor voegt het script te weinig vernieuwends toe en vertrouwt het te veel op platte grappen en de clichés van het genre. Ook het verhaallijntje over hoezeer de vrienden van elkaar vervreemd zijn geraakt, is goed bedoeld, maar eerder, en voornamelijk beter gedaan.

  Bart Snoek - FilmTotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 28 maart 2013
  Film1 première: Vrijdag 13 december 2013
  Distributeur: A-film Distribution