The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2 (2014)

Film1
8.1 / 10
29
Pers
63% 12
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Regie: Marc Webb
Cast: Andrew Garfield, Emma Stone, meer »
Lengte: 142 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vervolg op The Amazing Spider-Man uit 2012, waarin Spidey (Andrew Garfield) het op moet nemen tegen schurk Electro (Jamie Foxx)

Peter Parker moet zijn tijd verdelen tussen de liefde van zijn leven, Gwen Stacey, en het vechten tegen boeven. Hij is bijna klaar met school, maar is zijn belofte aan de vader van Gwen niet vergeten. Peter moet uit haar buurt blijven om te zorgen dat ze veilig blijft, maar dat lukt hem niet. Het leven van Peter verandert wanneer hij tegenover de nieuwe schurk Electro komt te staan. Zijn oude vriend Harry Osborn keert terug. En Peter ontdekt nieuwe informatie over zijn verleden. • Pers - 63%  
  80

  Ambitieus vervolg dat je meesleept zoals een superheldenfilm dat hoort te doen

  "The Amazing Spider-Man 2 is een ambitieus vervolg op het eerste deel uit 2012. De veelheid aan verhaallijnen en de onovertuigende bad guy Electro doen gelukkig niet af aan de goede elementen in de film. Al met al een lekkere film om een lang avondje in de bioscoop te vertoeven en je mee te laten slepen door grappige, vette, alsook emotionele momenten."

  Jakob Peters - MovieScene.com
  80

  Spider-Man moet kiezen: heldenrol of liefde

  "De tweede opnieuw spectaculaire speelfilm met Andrew Garfield als Spider-Man moet het deze keer niet echt hebben van de schurken. Veel belangrijker is de verhouding tussen Peter Parker en zijn vriendin Gwen Stacy (zeer aanstekelijk gespeeld door Emma Stone)."

  Ab Zagt - AD
  70

  Frisse herhalingsoefening

  "The Amazing Spider-Man 2 is weliswaar een herhalingsoefening, maar dan wel een die fris aanvoelt door de prima cast, en een script vol vaart en goed gedoseerde grappen. Zo is deel 2 net als in de Sam Raimi-trilogie beter dan deel 1"

  Andre Nientied - Nu.nl
  70

  Geschokte superheld

  "Soms razendsnel, dan weer in super-slowmotion zien we de gebeurtenissen zich voltrekken, waarbij Spider-Man ook gevoelige klappen te verduren krijgt. Een hausse van digitale effecten in 3D laat de actie intussen van het witte doek spetteren. Wat minder had best gekund, want met een lengte van 141 minuten spint Spidey zijn web in dit vervolg net wat te ver uit."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Meer diepgang en vaart dan saaie voorganger

  "De film heeft meer diepgang en vaart dan zijn toch wat saaie voorganger. Het middenstuk is wel wat stroperig, de plot veel te vol en de regie soms stuurloos. Door de regelmatig spetterende actie in oogstrelend 3D, de heerlijke humor en een overtuigend liefdesverhaal, komt Webb ermee weg."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  60

  Het is vooral de jonge garde die dit superheldenvervolg glans geeft

  "De personale uitdieping is niet altijd even sterk en hoewel er genoeg visueel spektakel is, ontbreekt een echt beklijvende scène zoals het befaamde treingevecht uit Sam Raimi's Spider-Man 2. Het is knap hoe The Amazing Spider-Man 2 gedurende zijn stevige speelduur weet te vermaken zonder te leunen op overdadige actie (er zijn slechts drie grote actiescènes), maar in totaliteit beschouwd lijkt de film er toch vooral te zijn om de kaarten te schudden voor toekomstige films."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  60

  Schurken komen niet goed tot hun recht

  Het is erg jammer dat de schurken niet goed tot hun recht komen, want een superheld verdient een evenredig krachtige tegenstrever om tot zijn recht te komen. Nu is The Amazing Spider-Man 2 vooral een dramatisch verhaal waarin af en toe een kleurrijke, maar niet overtuigende gek opduikt."

  Michael Minneboo - Schokkend Nieuws
  60

  Spidey schiet een beetje tekort

  "Deze opvolger biedt het spektakel en de visuele hoogstandjes die je mag verwachten van een grote zomerfilm, maar levert punten in met zijn scenario dat de ene keer niet genoeg tempo maakt en de andere keer te veel cruciale gebeurtenissen in te weinig tijd wil proppen."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  60

  Te veel plotlijnen en te veel schurken

  "Webb kon blijkbaar niet echt kiezen welke toon de film zou krijgen en besloot alles maar uit te proberen. (...) Maar ondanks de vele gebreken mag The Amazing Spider-Man 2 niet compleet met de grond gelijk worden gemaakt. Daarvoor levert de film te veel aardige momenten."

  Jasper ten Hoor - Film Abides
  60

  Uitstekende actie met soapy intermezzo's

  "Met een matig verhaal, uitstekende actie, fraaie plaatjes en prima hoofdrollen is The Amazing Spider-Man 2 een blockbuster volgens het boekje."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  40

  Makkelijke invuloefening

  "The Amazing Spider-Man 2 is een makkelijke invuloefening. Inhoudelijk zou het verhaal passen in een typisch Amerikaanse comicformaat van 24 bladzijden. Uiteindelijk is de film daarmee onbetwistbaar een tussendoortje richting de ontknoping van de trilogie."

  Wouter Los - Cinemagazine
  40

  Van cohesie en gebundelde vertelkracht is nauwelijks sprake

  "Alle stukken staan op het bord: relatieproblemen, nieuwe vijand, oude vriend/vijand (een fijn hagedisachtige Dane DeHaan), maar van cohesie en gebundelde vertelkracht is nauwelijks sprake, wat zich wreekt bij een duur van 142 minuten. Eindoordeel: een formulefilm zonder formule."

  Bor Beekman - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 24 april 2014
  Distributeur: Sony Pictures Releasing