Money Monster

Money Monster (2016)

Pers
57% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Thriller
Regie: Jodie Foster
Cast: George Clooney, Julia Roberts, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Thriller met George Clooney en Julia Roberts waarin een arrogante tv-presentator tijdens een uitzending wordt gegijzeld door een woedende investeerder

Lee Gates, de zelfverzekerde presentator van het tv-programma Money Monster, wordt tijdens een van zijn uitzendingen gegijzeld door een woedende investeerder die al zijn geld heeft verloren. De gijzeling wordt live uitgezonden op tv en de enige die Gates in de studio kan helpen is zijn producent Patty. In een spannende race tegen de klok proberen Lee en Patty de waarheid te achterhalen over het complot binnen de internationale financiële wereld.

De thriller Money Monster is de vierde speelfilm die geregisseerd is door actrice Jodie Foster (The Silence of the Lambs). • Pers - 57%  
  80

  George Clooney 'gegijzeld'

  "Money Monster probeert op tal van verhaalniveaus te scoren. Behalve de gijzeling zoomt de film ook in op de privélevens van de twee hoofdfiguren. Clooney, die een van de onsympathiekste rollen uit zijn carrière speelt, vertolkt een ijdeltuit en opportunistische carrièreman die amper een privéleven heeft. De gijzelnemer is zijn tegenpool."

  Ab Zagt - AD
  70

  George Clooney gegijzeld

  "een thriller die lang spannend blijft, soms aangenaam onvoorspelbaar is en ook nog enkele rake kanttekeningen plaatst bij onze amusementscultuur."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Thriller probeert te veel

  "Vooral dankzij de twee grote sterren is Money Monster een prima thriller die zware momenten goed afwisselt met een paar spitsvondige grappen. Zodra de film méér probeert te zijn, verliest hij aan overtuigingskracht."

  Jim Pedd - Filmtotaal
  60

  Jodie Foster tuigt haar eerste thriller bekwaam op

  "Jodie Foster tuigt haar eerste thriller bekwaam op. De studio fungeert als snelkookpan: spannend, soms ook onverwacht grappig. Met een grimassende George Clooney als tv-kwal die rap aan kleur verliest zodra hij dan toch, in sneltreinvaart, een beter mens moet worden."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  40

  Deze thriller zal Wall Street wel bevallen

  "Money Monster is als thriller best enerverend en raakt aan van alles waarover we acht jaar na de kredietcrisis nog steeds nabroeien (...) Maar er wordt daar vervolgens teleurstellend weinig mee gedaan."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  40

  Onderhoudend maar verre van intelligent

  "Zoals we van hen mogen verwachten zetten George Clooney en Julia Roberts prima rollen neer. Maar het is verrassend genoeg Jack O'Connell die opvalt als onevenwichtige gijzelnemer."

  Rick Schuttinga - De Filmrecensent
  40

  Onevenwichtige thriller

  "Het gegeven van het gijzelen van een ijdel showmannetje en zijn team kan twee kanten opgaan: een thriller of een komedie. Het lijkt erop dat Foster niet kon kiezen, en het resultaat is een thriller met een teveel aan comic relief om echt op je zenuwen te werken."

  Maaike Tol - Cinemagazine
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 mei 2016
  Distributeur: Universal Pictures International
 • Reacties (1)  
   • Tarkus
   • vrijdag 9 december 2016
   • 22:24

   Ik ben geen fan van George Clooney en dus altijd een beetje bang wanneer ik een film met hem ga bekijken.
   Hij heeft me al meerdere keren teleurgesteld.
   Maar deze film kon ik moeilijk aan me laten voorbij gaan, vermits de tegenspeelster van Clooney Julia Roberts heet, waar ik wel fan van ben en de regie van Jodie Foster is, waar ik een nog groter fan van ben.
   En het is een uitstekende film, ook Clooney is me goed bevallen dit keer.
   Prima scenario, spannend en dramatisch, maar ook met de nodige humor.
   Toch wel een film die ik kan aanbevelen, ondanks dat hij zich afspeelt in de wereld van beleggingen en geld !!
   Maar de film is verbazend goed....

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer