The Heat

The Heat (2013)

Film1
6.7 / 10
90
Pers
63% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Paul Feig
Cast: Sandra Bullock, Melissa McCarthy, meer »
Lengte: 117 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie van de maker van Bridesmaids met agenten Sandra Bullock en Melissa McCarthy die met elkaar worden opgescheept

De keurige FBI-agent Sarah Ashburn krijgt de grofgebekte agente Shannon Mullins als nieuwe partner. Ze kunnen elkaar niet uitstaan, maar krijgen de opdracht samen te werken om een meedogenloze drugsbaron te grazen te nemen. Beide dames zijn onmogelijk in de omgang en hebben nog nooit eerder een partner gehad, laat staan een een vriend. Maar als het politiewerk gevaarlijker wordt ontstaat er een bizarre, hechte vriendschap.

Hoofdrolspeelster Melissa McCarthy en regisseur Paul Feig werkten eerder samen aan de komedie Bridesmaids.*******

Film1 Recensie: Vuilbekkende Melissa en preutse Sandra het perfecte team

The Heat is na Bridesmaids weer een lollige komedie van Paul Feig over vuilbekkende vrouwen die nergens voor terugdeinzen. Melissa McCarthy en Sandra Bullock zijn perfect op elkaar ingespeeld als de asociale agent en de preutse FBI-medewerker. De meeste dialogen zijn spitsvondig en werken op de lachspieren, maar af en toe zijn de grappen iets te makkelijk en missen ze hun doel.

Lees verder
 • Pers - 63%  
  80

  Nog leuker dan Bridesmaids

  "Niet alles klopt aan The Heat, met name het gebrek aan een iconische schurk is een gemiste kans. Maar eigenlijk heeft de film die ook niet echt nodig: Bullock en McCarthy zijn als duo al onvergetelijk genoeg."

  Jelle Schot - Cinema.nl
  80

  Zo lomp dat het nog leuk is ook

  "Bullock is geknipt voor de rol van agente, maar de aandacht gaat nu toch vooral uit naar haar minder bekende tegenspeelster. Melissa McCarthy laat als vuilbekkende buurtagente volledig naturel de ene na de andere spitsvondige belediging van de tong rollen."

  Anton Slotboom - AD
  70

  Perfecte film voor date night

  "Al met al is The Heat een prettige combinatie tussen chickflick en actiefilm. Hierdoor zal de film aanspreken bij zowel het mannelijk als vrouwelijk filmpubliek. Dat maakt hem tot de perfecte film voor date night."

  Yara Plasman - FilmTotaal
  70

  Vuilbekkende Melissa en preutse Sandra het perfecte team

  The Heat is na Bridesmaids weer een lollige komedie van Paul Feig over vuilbekkende vrouwen die nergens voor terugdeinzen. Melissa McCarthy en Sandra Bullock zijn perfect op elkaar ingespeeld als de asociale agent en de preutse FBI-medewerker. De meeste dialogen zijn spitsvondig en werken op de lachspieren, maar af en toe zijn de grappen iets te makkelijk en missen ze hun doel.

  Anneke Arentsen - Film1
  60

  Chemie tussen de actrices maakt veel goed

  "Naast het standaard verhaal is er nog een minpuntje: de lengte van de film. Twee uur is in de basis vrij lang voor een komedie, en ook The Heat ontkomt niet aan een inkakmoment in het midden van de film. Ook het einde is niet bijzonder enerverend en verrassend, maar toch maakt de chemie tussen de actrices veel goed."

  Evelien van Baekel - Filmpjekijken.com
  60

  De vrouwelijke 'buddycop-movie'

  "rechercheur McCarthy is zo bruut en grofgebekt als, nou ja, Melissa McCarthy. Typecasting, zeker, maar de chemie knettert en minstens zeven van de tien verbale en fysieke grappen treffen doel."

  Arjan van Doremalen - Veronica Magazine
  60

  Duo tilt middelmatig verhaal naar hoger plan

  "Het aantal verrassende momenten in The Heat is op ÚÚn hand te tellen. Want zullen er nu echt velen zijn die zich tijdens het kijken oprecht afvragen of Ashburn en Mullins een hekel aan elkaar blijven houden, en betwijfelen dat zij samen de zaak tot een enigszins respectabel einde kunnen brengen? De plot is dan ook niet de reden om The Heat te gaan zien. Het duo Bullock-McCarthy is dat echter wÚl."

  Loes van Iperen - Cinemagazine
  60

  Niet elkaars type

  "Dat de intrige een bindmiddel met beperkte werking is, wordt snel duidelijk. Vervolgens moeten de komische kwaliteiten van Bullock en McCarthy de boel bij elkaar houden. Dat lukt net."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  50

  Goede grappen, maar te voorspelbaar en te lang

  "Gelukkig heeft The Heat als troef Melissa McCarthy. De gezette vrouwelijke komiek brak door met Bridesmaids, van dezelfde regisseur, en kreeg voor haar rol zelfs een Oscarnominatie. (...) Maar zelfs Melissa McCarthy is niet leuk genoeg om de aandacht twee uur vast te houden - veel te lang voor een komedie die qua verhaalontwikkelingen weinig verrassends te bieden heeft. The Heat heeft zeker zijn momenten, maar was sterker geweest als er een half uur uit was gehaald."

  AndrÚ Nientied - Nu.nl
  40

  Bedenkelijke re´ncarnatie van het buddycopgenre

  "'Je bent de eerste chick boven de 40 die mij een stijve bezorgt', krijgt Bullock tijdens een undercoveractie te horen. Missie geslaagd, maar grappiger wordt het niet in deze bedenkelijke re´ncarnatie van het buddycopgenre, ondanks de aanwezigheid van beide steractrices."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 1 augustus 2013
  Distributeur: 20th Century Fox