Begin Again

Begin Again (2013)

Film1
7.5 / 10
37
Pers
77% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Muziek
Regie: John Carney
Cast: Mark Ruffalo, Mos Def, meer »
Lengte: 104 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Muzikale feelgoodmovie met Keira Knightley als een singer-songwriter die gaat werken met de voormalige topman van een muzieklabel, Mark Ruffalo

Muziekproducent Dan is ten einde raad na zijn ontslag bij het platenlabel dat hij zelf mee hielp opzetten. Maar wanneer hij Gretta hoort zingen op een East Village podium, raakt hij opnieuw geïnspireerd. De getalenteerde Britse singer-songwriter maakt eveneens een moeilijke periode door. Na enige aarzeling sluiten Dan en Gretta de handen ineen om muziek te maken en zich te wagen aan een nieuw begin.

Het lied 'Lost Stars' uit deze muzikale feelgoodfilm werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Song. • Pers - 77%  
  80

  Bedrogen geliefden troosten elkaar

  "Veel van de prettige muziek in deze film is van Adam Levine, maar zijn acteerprestaties zijn niet om over naar huis te schrijven. Toch waren de Amerikaanse kritieken over deze film al lovend. Dat enthousiasme is terecht, want regisseur John Carney (Once) laat zien hoe mensen met kleine daden en een beetje zachtaardigheid elkaar mooi door het leven kunnen helpen."

  Anton Slotboom - AD
  80

  Briljant geregisseerd

  "Knightley zingt Carneys indie-liedjes heel aardig, al klinken ze wel ­behoorlijk standaard 'meisje-met-gitaar'. Maar de uitwerking van hun vriendschap is nog briljanter geregisseerd dan geacteerd."

  Arjan van Doremalen - Veronica Magzine
  80

  Hartstocht voor muziek

  "Het is heerlijke feelgood-cinema, zonder dat het zoetsappig wordt. Aan goedkoop sentiment doet regisseur Carney niet. Zijn muziekfilm is welgemeend, puur, en heeft -mede door de fijne chemie tussen Keira Knightley en Mark Ruffalo- een onweerstaanbare charme."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  80

  Heerlijke muzikale feelgood film

  "Wat ook overduidelijk wordt is de kritiek op het huidige muzieklandschap. Blijf authentiek, verkoop je ziel niet maar laat de muziek voor zich spreken. Het levert mooie scènes op, maar ook hier komen de onwaarschijnlijkheden weer om de hoek kijken. Desalniettemin staat de film bol van prachtige liedjes, is New York op haar mooist en zijn de karakters sympathiek. Begin Again is een heerlijke muzikale feelgood film die je vrolijk maakt."

  Shelley Eimers - Cinemagazine
  80

  Muzikale film met diepgang

  "John Carney weet met Begin Again opnieuw een bijzonder statement te maken. Met Levine als muzikant en Knightley als girl next door heeft hij bovendien de juiste spelers gecast. Je wordt meegenomen langs de reis van Gretta en Dan om (opnieuw) te beginnen in de harde muziekwereld. Waarbij New York het perfecte decor blijkt voor deze muzikale film met diepgang."

  Debra van der Heide - Filmpjekijken.com
  80

  Niet alles komt goed

  "Dat Keira Knightley kan zingen, is na deze film wel duidelijk. En dat terwijl Maroon 5-zanger Adam Levine juist de overstap waagt naar het acteren. Dat dit zijn eerste grote acteerklus is, is overigens niet te merken. Het verhaal van Begin Again wordt niet helemaal in chronologische volgorde vertoond, maar door middel van flashbacks die het verhaal uitleggen. In het begin is dat nog een beetje verwarrend, maar het werkt goed. Sterk is ook het feit dat juist niet alles goed komt."

  Renske Derkx - Spits
  80

  Vrolijk buiten de lijntjes

  "Knightley en vooral Ruffalo stralen zo veel plezier uit, dat je gemakkelijk in de hele missie gaat geloven. Dat Knightley middelmatig zingt, doet er dan helemaal niet toe: de film compenseert zulke bezwaren ruimschoots met zijn lieve, frisse toon."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  80

  Weet de juiste snaar te raken

  "Een betekenisvolle blik of de gezamenlijke appreciatie voor het juiste nummer zegt vaak veel meer dan een dramatische kus. Carney mag dan misschien niet de regisseur van de grootse gebaren zijn, hij weet wel de juiste noten te raken."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  70

  Een heerlijke zomerse muzikale komedie

  "Begin Again is een heerlijke zomerse muzikale komedie met als extraatje leuke bijrollen voor CeeLo Green en Maroon 5-zanger Adam Levine."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Een feelgoodfilm volgens het boekje

  "Carney legt de accenten op het positieve: het drankprobleem van Dan wordt aangestipt, maar krijgt geen nadruk, de affaire van Gretta's vriend Dave (een rol van Maroon 5-zanger Adam Levine) komt voorbij, maar wordt nooit uitgespeeld als zwaar melodrama. Zo blijft Begin Again continu warm en ongecompliceerd; een feelgoodfilm volgens het boekje."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 17 juli 2014
  Distributeur: Entertainment One Benelux
  Alternatieve titel: Can a Song Save Your Life?