[●REC] 4: Apocalypse

[●REC] 4: Apocalypse (2014)

Film1
6.5 / 10
13
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Horror, Thriller
Regie: Jaume Balagueró
Cast: Manuela Velasco, Paco Manzanedo, meer »
Lengte: 95 minuten
Land: Spanje
Taal: Spaans

Vierde film in de Spaanse [●REC]-horrorreeks, waarin verslaggeefster Ángela Vidal op een olietanker wordt onderzocht op het dodelijke virus

Enkele uren na de bloederige gebeurtenissen rondom een appartementencomplex in Barcelona, ebt de chaos weg en komt het leger in actie. Ze sturen een elitegroep het gebouw in om er explosieven te plaatsen en de nachtmerrie van het mysterieuze virus te beëindigen. De militairen ontdekken echter een overlevende: televisieverslaggeefster Ángela Vidal. Ze wordt in quarantaine gezet op een streng bewaakte olietanker en afgezonderd van de wereld moet ze allerlei medische onderzoeken ondergaan. Het blijkt een perfecte geïsoleerde plek voor de hergeboorte van het virus, dat zich niet zomaar laat tegenhouden.

Nadat (●REC) 3: Génesis inzoomde op de uitbraak van het dodelijke virus tijdens een grote bruiloft, pakt dit vierde deel en laatste deel van de Spaanse horrorreeks de draad weer op bij het besmette appartementencomplex uit de twee eerste films. Bedenker Jaume Balagueró, die bij deel drie slechts als producent betrokken was, keert terug als scenarist en regisseur.