&ME

&ME (2013)

Film1
4.3 / 10
16
IMDb
5.4 / 10 104
Pers
53% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Romantiek
Regie: Norbert ter Hall
Cast: Verónica Echegui, Mark Waschke, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans

Romantische komedie waarin een Spaanse studente en een Duitse homoseksueel strijden om de liefde van een Nederlandse verhuizer

Eduard, een homoseksuele, gedesillusioneerde jurist, verruilt zijn leven in Berlijn voor een nieuwe start als topambtenaar bij het Europees Parlement in Brussel. Daar ontmoet hij de mooie Spaanse stagiaire Edurne, die net is ontsnapt uit de grip van haar overbezorgde moeder. Edurne valt meteen voor Eduard, die zich impulsief laat meevoeren, verrast door de genegenheid die hij voelt voor de jonge levenslustige vrouw. Dan verschijnt de aantrekkelijke Richard ten tonele. Zowel Eduard als Edurne zijn direct gefascineerd door hem.

&ME is gebaseerd op de roman 'Fremdkörper' door bestsellerauteur Oscar van den Boogaard. Zijn boeken worden in vele landen gelezen, waaronder Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland, de V.S. en Canada • Pers - 53%  
  80

  Intrigerend en ontroerend

  "Ter Halls tweede bioscoopfilm (ma Monte Carlo uit 2001) is een intrigerend en ontroerend verhaal. Vooral door de bijzondere kijk op de liefde, met de Europese Unie als achtergrond. Zijn televisieserie A'dam - E.V.A was bewonderenswaardig goed, maar met &ME zet Ter Hall ook succesvolle stappen in de filmwereld."

  Jamaica Vink - Filmpjekijken.com
  80

  Ode aan de liefde waarin je je heerlijk kunt verliezen

  "Op elke hoek ligt een nieuwe verrassing te wachten, maar Ter Hall gaat zich niet te buiten aan extremiteiten. Dat geloofwaardigheid soms is opgeofferd voor de romantiek wordt hem gemakkelijk vergeven. Wat betreft de casting van de hoofdpersonen is het drie keer raak. (...) &Me is een ode aan de liefde waarin je je heerlijk kunt verliezen."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  80

  Ontroerende en gelaagde film

  "De souplesse waarmee eerdere toevalligheden werden opgediend, maakt plaats voor een houterige regie en dito spel. Alsof Ter Hall en acteur Teun Luijkx niet goed wisten hoe ze Richards ontwijkende gedrag geloofwaardig moesten maken. Toch een sterke, ontroerende en gelaagde film, temeer vanwege de locatie-opnamen in Brussel en Straatsbrug."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  70

  Nortbert ter Hall levert prima visitekaartje af

  "&ME is een moedige film, gezien de lichtvoetige en tegelijk serieuze presentatie van ingewikkelde liefdes. De film doorbreekt geijkte rolpatronen zonder daarin opzichtig te zijn."

  Wouter de Boer - Cinemagazine
  40

  Ambitieus maar onbevredigend drama

  "&ME maakt zijn ambities niet waar, maar irriteert juist door zijn pretenties. Typerend is het laatste shot: een luchtopname boven een woestijn. Mooi hoor, maar het voegt helemaal niets toe aan het verhaal."

  André Nientied - Nu.nl
  40

  Brusselse toestanden

  "Inderdaad, mensen doen onverklaarbare en tegenstrijdige dingen. Dat is the stuff that stories are made of. Maar dat is iets anders dan de onverklaarbaarheid en tegenstrijdigheid die &Me opbreekt, waardoor de dans van dolende zielen die de film wil zijn te weinig voelbaar wordt. Helaas, want je proeft dat er een broeierige, pakkende film in dit materiaal zit. Die is er alleen niet uitgekomen."

  Ronald Rovers - De Filmkrant
  40

  Dolende zielen

  "Ter Hall toont een drietal dat amper in de buitenwereld leeft, of het is om een hebbeding te scoren dat in huis of garderobe past. Als ze iets 'out of the order' doen, is het rennen door een kantoorgebouw. (...) Ook de weltschmerz van Edurne, Eduard en Richard blijft helaas te abstract bij een gebrek aan tragiek en chemie tussen de acteurs."

  Karin Wolfs - Cinema.nl
  40

  Gemiste kans

  "&Me blijft aan de oppervlakte. Er is geen sprake van een verdiepende reflectie op de Europese Unie, en de driehoeksverhouding tussen Eduard, Edurne en Richard behoudt een ongeloofwaardig karakter. Ter Hall's film is daardoor een gemiste kans."

  Omar Larabi - MovieScene
  40

  Te vlak

  "Het levert een bij vlagen prikkelende film op, maar als geheel blijft het jammer genoeg te vlak."

  Fabian Melchers - Neerlands Filmdoek
  20

  Zouteloos drama over driehoeksverhouding

  "De opbloeiende liefde tussen een Spaanse vertaalster en een Duitse ambtenaar overtuigt geen moment. Ook de geforceerde inbreng van een verhuizer, die op beide partners valt, zorgt voor geen enkel spannend, laat staan erotisch moment."

  Ab Zagt - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 maart 2013
  Film1 première: Maandag 13 januari 2014
  Distributeur: Cinéart
  Alternatieve titel: andME