This Is the End

This Is the End (2013)

Film1
6.1 / 10
18
Pers
68% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Seth Rogen, Evan Goldberg
Cast: Danny McBride, Jay Baruchel, meer »
Lengte: 106 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie waarin Seth Rogen, Jay Baruchel, Jonah Hill en James Franco geconfronteerd worden met het einde van de wereld

De komedie This Is the End volgt zes bevriende Hollywood acteurs (James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Jay Baruchel, Danny McBride en Craig Robinson), die opgesloten zitten in een huis. Ze kunnen niet meer naar buiten omdat na een vreemde buitenaardse aanval de hele stad Los Angeles verwoest is. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld wanneer hun voedselvoorraad opraakt en als blijkt dat de situatie buitenshuis steeds meer bizarre gevaren brengt. Uiteindelijk moeten ze toch het huis verlaten en worden ze geconfronteerd met zichzelf, hun lot en het einde van de wereld. • Pers - 68%  
  80

  Botte gein op z'n leukst

  "Hilarisch is de film zeker. De mannen hebben duidelijk veel pret ­gehad en dat straalt er vanaf: dit is botte gein op z'n leukst."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  80

  Hoop geestige flauwekul

  "In This is the End leidt de apocalyps niet tot moed en saamhorigheid, maar tot een hoop geestige flauwekul - en een paar hele goede grappen."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  80

  Veel lekker foute grappen

  "Al mis je dan wel een lekker zelfkritische visie op de verwende en aanstellerige kant die Tinseltown ook in zich heeft: een perfectie imitatie van Woody Harrelson door Jonah Hill én een voorproefje van de ideeën die rondzwerven voor de sequel van Pineapple Express 2, inclusief trailer. En dat zijn wat ons betreft al drie hele goede redenen om toch een kaartje te kopen."

  Remco Visser - Filmpjekijken.com
  70

  Gevatte zelfkritiek

  "Rogen en Goldberg blinken uit in het schrijven van komische dialogen. Ze kunnen zowel scherpe als mallotige humor halen uit momenten waarop er qua plot vrijwel niets gebeurt. Maar zodra er toch iets van een verhaal mee moet gaan spelen, lijkt het duo zich minder goed raad te weten."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
  70

  Je blijft lachen

  "Als parodie op de oppervlakkigheid en het egoïsme van Hollywood is This is The End doorzichtig en zelfs een beetje braaf. Maar omdat deze grappenmakers totaal geen grenzen lijken te kennen en zelfs in de slotscène nog een absurde grap uithalen, blijf je wel lachen."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  70

  Melige apocalyps

  "This is the end is een komedie waarin alle andere genres én tout Hollywood op de hak worden genomen. De meligheid slaat soms wat door naar het puberale, maar goed, grappig is het allemaal wel."

  Annet de Jong - Telegraaf
  60

  Branden in de Hollywoodhel

  "De verzameling idiote situaties die volgt, wordt door de acteurs met bravoure en zichtbaar plezier uitgespeeld. Dat levert soms gedenkwaardige scènes op die op spontane comedy-battles lijken."

  Karin Wolfs - Cinema.nl
  60

  Enorme lading kijkplezier

  "Door het neerzetten van overdreven versies van zichzelf worden de hoofdrolspelers bijna karikaturen en dat verveelt geen moment. Deze productie is een no-brainer in z'n genre en garandeert een enorme lading kijkplezier en lachsalvo's. Verwacht geen hoogstaande CGI beelden, want dat zou afbreuk doen aan de knulligheid die 'This Is the End' juist moet uitademen."

  Lisette van der Meij - Cinemagazine
  60

  Meligheid tijdens de apocalypse

  "Eigenlijk is This Is the End een lange aaneenschakeling van korte komische sketches tegen de achtergrond van de Apocalyps. Soms levert dit hilarische voltreffers op... (...) Maar vaak blijven de ideeën ook hangen in flauwheid, of zijn de incrowdgrapjes van de komieken nauwelijks te volgen omdat wij in Nederland veel van hun minder bekende werk niet kennen."

  Robbert Blokland - Spits
  50

  Niet zo grappig

  "This Is the End begint degelijk maar vervalt al snel in te makkelijke grappen die we al zo vaak hebben gezien. Sommige filmverwijzingen, parodieën, en persoonlijke grappen over de acteurs treffen doel, maar uiteindelijk niet genoeg om te verbloemen dat je zit te kijken naar een rommelig vervolg op Scary Movie."

  Jakob Peters - Moviescene
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 29 augustus 2013
  Distributeur: Sony Pictures Releasing
  Alternatieve titel: The End of the World