Annie

Annie (2014)

IMDb
4.4 / 10 1748
Pers
53% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Familie, Komedie, Musical
Regie: Will Gluck
Cast: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, meer »
Lengte: 118 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Filmversie van de Broadway musical Annie met Quvenzhané Wallis in de titelrol

Haar ouders lieten haar achter toen ze een baby was met de belofte haar ooit weer op te halen. In de tussentijd heeft ze een zwaar bestaan bij haar gemene pleegmoeder Miss Hannigan. Alles verandert wanneer de rijke politicus Will Stacks - op aanraden van zijn briljante assistente Grace en zijn campagne-adviseur Guy - Annie onder zijn hoede neemt. Stacks hoopt hierdoor stemmen te winnen en verkozen te worden tot burgemeester van New York. Hij ziet zichzelf als Annie's reddende engel. Of is het tegenovergestelde het geval en redt Annie de serieuze politicus met haar ontwapenende karakter en positieve kijk op het leven? • Pers - 53%  
  70

  Een fijne familiefilm

  "Dit is nou eenmaal een andere Annie. Niet bedoeld als vervanger of verbetering, maar als een vermakelijke aanvulling op een alom bekend verhaal."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
  70

  Een vrolijke, muzikale remake

  "Alles gecombineerd - de catchy liedjes, een fijne verhaallijn met af en toe wat spanning, het acteerwerk en de knipoog voor volwassenen - maken Annie de ultieme film om met de hele familie te bezoeken. Je zult er absoluut geen spijt van krijgen!"

  Kristel van den Brink - Filmpjekijken.com
  70

  Koddige krullenbol krijgt nieuw gezicht

  "De bekende musical wordt een nieuwe beleving in handen van Gluck. Zelfs de geliefde liedjes zijn voorzien van een moderner geluid, of in een aantal gevallen compleet herschreven tot popmuziek. Voor de verstokte fans misschien slecht nieuws, maar het geeft dit hartverwarmende kerstverhaal wel een fris nieuw gezicht."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Sociale media helpen Annie met overleven

  "Annie zit vol met hedendaagse verschijnselen. Vooral sociale media spelen een buitengewoon belangrijke rol in het verhaal dat heerlijk sentimenteel, aandoenlijk, voorspelbaar en af en toe ook aanstekelijk is. Het oogt allemaal iets te gladjes, maar de liedjes missen hun uitwerking nog steeds niet."

  Ab Zagt - AD
  60

  Zingende wijsneus zoekt ouders

  "De remake van Annie is amusant, maar we missen wat chemie tussen het weesmeisje en de rijkaard, alsook de choreografie en musicalsetting van het origineel."

  Cor Oliemeulen - indebioscoop.com
  50

  Mist de betoverende charme van het origineel

  "De liedjes zijn in een nieuw jasje gestoken, maar een beat en de afwezigheid van enig rustpunt, maken ze niet mooier. Bovenal: waar blijft dan dat aangename brok in de keel?"

  Barend de Voogd - Nu.nl
  40

  Alles lijkt van plastic in de moderne Annie

  "wat in de jaren zeventig een Broadway-hit was, en in de jaren tachtig onder regie van John Huston uitgroeide tot een populaire meezingfilm (Tomorrow! Tomorrow! I love ya! Tomorrow!) is nu een gladde, overgeproduceerde liedjesmachine."

  Belinda van de Graaf - Trouw
  40

  Annie slaat de plank behoorlijk mis

  "De rommelige regie, het ongeïnspireerde scenario en de dramatisch slechte acteerprestaties (de rol van Cameron Diaz is een dieptepunt) maken de film tot een liefdeloos vehikel voor kindster Quvenzhané Wallis."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
  20

  Pleegkind Annie is in de 21ste eeuw een cynisch meisje

  "Helaas is Wallis stevig misgecast. Ze heeft weliswaar de cute factor, maar kan voor geen meter dansen of zingen. (...) Er is echter veel meer mis met de film dan Wallis alleen. Tijdens het moderniseren van het verhaal lijkt het hart verloren gegaan."

  Mike Peek - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 18 december 2014
  Distributeur: Sony Pictures Releasing