22 Jump Street

22 Jump Street (2014)

Film1
7 / 10
53
Pers
68% 13
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Komedie
Regie: Phil Lord, Christopher Miller
Cast: Jonah Hill, Channing Tatum, meer »
Lengte: 112 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vervolg op de actiekomedie 21 Jump Street, waarin Channing Tatum en Jonah Hill dit keer undercover gaan op de universiteit voor een drugsonderzoek

De agenten Jenko en Schmidt gaan opnieuw undercover als de broers Doug en Brad McQuaid. Ze moeten als eerstejaars studenten op de universiteit proberen uit te zoeken wie er achter de nieuwe drugssensatie zit genaamd WHYPHY. Jenko wordt al snel omarmd door het populaire American footballteam en Schmidt probeert de nerdy art-scene te infiltreren. Als blijkt dat de twee agenten compleet andere ideeën hebben over hoe ze het beste de zaak op kunnen lossen, komt hun vriendschap onder druk te staan.

In dit vervolg op de actiekomedie 21 Jump Street keren Channing Tatum en Jonah Hill terug in hun rollen als klunzige undercoveragenten. De film won de People's Choice Award voor Favoriete Komedie.********

Film1 Recensie: Creativiteit is ook niet alles

22 Jump Street is een duurdere, grotere en zelfverzekerdere uitvoering van z'n voorganger. De chemie tussen Tatum en Hill is wederom onmiskenbaar en de makers doen er alles aan om dit uit te buiten. Mensen die de eerste film niets vonden - lees: mensen zonder gevoel voor humor - doen er goed aan dit vervolg over te slaan, maar voor de liefhebbers is dit een essentiële zit. 22 Jump Street is het bewijs dat creativiteit ook niet alles is.

Lees verder
 • Pers - 68%  
  80

  Chemie spat opnieuw van het doek in studentenklucht

  "In de overdaad aan flauwekul ligt meligheid steevast op de loer, maar het mede door Jonah Hill geschreven script zit zo sterk in elkaar dat 22 Jump Street zelden z'n scherpte verliest."

  Anton Slotboom - AD
  80

  Creativiteit is ook niet alles

  22 Jump Street is een duurdere, grotere en zelfverzekerdere uitvoering van z'n voorganger. De chemie tussen Tatum en Hill is wederom onmiskenbaar en de makers doen er alles aan om dit uit te buiten. Mensen die de eerste film niets vonden - lees: mensen zonder gevoel voor humor - doen er goed aan dit vervolg over te slaan, maar voor de liefhebbers is dit een essentiële zit. 22 Jump Street is het bewijs dat creativiteit ook niet alles is.

  Jan-Peter Rook - Film1
  80

  Een kopie van zichzelf

  "Het gebeurt niet vaak dat een vervolg het vorige deel overtreft. Toch is dat met 22 Jump Street het geval. Dat de film in grote lijnen een kopie van zichzelf is, is dan voor de verandering ook helemaal niet erg. Bij weer een kassucces, zal een derde deel ongetwijfeld ter sprake komen. Toch is nóg een keer op herhalingsoefening gaan waarschijnlijk iets te veel van het goede."

  Lieuwe van Albada - FilmTotaal
  80

  Van de nood een deugd gemaakt

  "Tatum en Hill zijn inmiddels helemaal op elkaar ingespeeld als (komisch) duo. En ook daar wordt continu aan gerefereerd met teksten waarin ze praten alsof ze een echt stel zijn met relatieproblemen. Verder maken ze tussen de grappen door weer vakkundig een hoop brokken."

  Veronica Magazine
  80

  Vlijmscherpe humor

  "De vlijmscherpe humor en het gouden koppel Tatum/Hill zijn niet eens de grootste pluspunten van 22 Jump Street. Nee, de film is volledig wars van pretenties en neemt zichzelf geen moment serieus. Met maar één doel: zorgen voor een kleine twee uur hilarisch vermaak. En dat lukt erg goed, misschien nog wel beter dan in de eerste film."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  80

  Wat is het verschil tussen een bromance en een romance?

  "Lord en Miller hebben met 22 Jump Street weer bewezen dat ze iets heel bijzonders kunnen maken van een conventioneel studioproduct. Ze worden daarin enorm geholpen door Tatum, Hill en Ice Cube. Uiteindelijk is 22 Jump Street een minder humoristische film dan 21 Jump Street, maar wel een ietwat subversievere."

  Jon Jonoski - Moviescene
  70

  Jonah en Channing nemen zichzelf nog minder serieus

  "22 Jump Street is misschien iets te lang maar tegelijk zo aanstekelijk dat je je toch gewonnen geeft. Zoals bij de scène waarin Ice Cube als hoofdinspecteur volkomen door het lint gaat bij een lopend buffet."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Een met rake onzin gevulde sequel, vol spelplezier

  "Nog meer van hetzelfde, of toch iets anders? De lol die hoofdrolspelers Jonah Hill en Channing Tatum in de film steken, maakt het antwoord overbodig. Halverwege zit de meligheid al aan zijn taks, maar met zo veel speelplezier blijkt zelfs een tirade tegen een gegrilde kalkoen hilarisch."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  60

  Goedkoop maar vermakelijk doorslagje

  "Verhaaltechnisch is 22 Jump Street een wel érg goedkope attractie geworden. Zoals hoofdrolspeler én scenarioschrijver Jonah Hill zelf al toegaf, is de plot een gemakzuchtig doorslagje geworden van deel 1: slechts het schoolplein is ingeruild voor een universiteitscampus. Dat dit vervolg toch een voldoende scoort, is te danken aan de fijne chemie die Tatum en Hill genereren."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Jongeheren moeten hoognodig uit de kast komen

  "De scenarioschrijvers leggen hun helden woorden in de mond die doorgaans door stelletjes in romantische komedies worden uitgesproken. Daardoor lijkt 22 Jump Street een film over twee jongeheren die hoognodig uit de kast moeten komen. Het is een mooie vondst, die breekt met de krampachtige bromancetraditie om mannenvriendschappen nadrukkelijk van de herenliefde te scheiden."

  http://www.parool.nl/parool/nl/21/FILM/article/detail/3666637/2014/06/04/In-22-Jump-Street-moeten-2-
  60

  Zelfbewuste knipogen en piemelgrappen

  "Uiteindelijk zijn het vooral Hill en Tatum die de film dragen met hun energieke spel en aanstekelijke chemie. Als komisch duo kunnen die twee nog tijden mee - een gegeven dat de beste grap van de film oplevert, die helemaal voor het eind is bewaard."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  50

  Veel van hetzelfde

  "Wat overblijft is een film die het veel van dezelfde humor moet hebben. Omdat het dat niet geheel onverdienstelijk doet, het een enkele keer toch weet te verrassen en het acteerwerk enthousiast overkomt valt de balans van '22 Jump Street' toch gematigd positief uit.

  Wouter Los - Cinemagazine
  40

  Knullige agenten en flauwe humor

  "22 Jump Street verschilt eigenlijk nauwelijks van dat van 21 Jump Street. De twee gaan in dit vervolg undercover op een universiteit in plaats van een school, maken nieuwe vrienden en raken persoonlijk betrokken bij de zaak. Tatum en Hill leuken het verhaal op met de nodige grappen en voilà, dat is het raamwerk voor beide films. En dat is helemaal niet erg, je moet er alleen wel van houden."

  Renske Derkx - Spits
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 5 juni 2014
  Distributeur: Sony Pictures Releasing
  Alternatieve titel: 21 Jump Street 2