Ratchet and Clank

Ratchet and Clank (2016)

IMDb
5.6 / 10 7695
Pers
40% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Animatie, Avontuur
Regie: Jericca Cleland, Kevin Munroe, Jerrica Cleland
Cast: Rosario Dawson, Sylvester Stallone, meer »
Lengte: 94 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Animatiefilm naar de populaire videogames rond Ratchet en Clank - een katachtige held en een kleine robot - die samen het universum moeten redden

De kleine lombax Ratchet heeft maar één droom: held van het Solona-universum worden en zich aansluiten bij Qwarks ruimteleger. Qwark ziet hier echter niks in. Voor Ratchet is dit gelukkig niet het einde want op een nacht hoort hij een harde knal. Een shuttle van een andere planeet is neergestort: het is de kleine robot Clank die vlucht voor het gemene ruimtewezen Drek. Clank vertelt dat Drek elke planeet in het universum wil vernietigen. Voor Ratchet en Clank tijd om in actie te komen en het universum te redden. De levens van miljoenen mensen rusten nu op de schouders van de twee kleine helden.

Ratchet and Clank is gebaseerd op het originele spel uit 2002 maar heeft ook een paar bad guys uit andere versies van het spel. De regie is verzorgd door Kevin Munroe (TMNT) en Jericca Cleland. • Pers - 40%  
  60

  Explosieve actie en de idiote humor

  "Deze gameverfilming is vermakelijk - zeker voor fans van de serie - dankzij het gamegetrouwe verhaal, de visuele pracht, de explosieve actie en de idiote humor. Toch haalt hij niet hetzelfde niveau als dat van grotere animatiestudio's. Het is dan ook niet de grote doorbraak voor gamefilms."

  Martijn Hamerling - FilmTotaal
  60

  Strijd tussen de sterren

  "Dat verhaal, zelf ook al opgebouwd uit overbekende sciencefiction-onderdelen, is nu bewerkt tot een nogal lawaaiig animatie-avontuur in 3D."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  40

  Constant knotsgek en kindvriendelijk

  "Ratchet & Clank ziet er prima uit, maar de film heeft toch vooral de impact van een veel te lange 'cut-scene', zo'n vertragend filmpje dat tussen de gamelevels werd afgespeeld omdat de spelcomputer het volgende level moest laden."

  Herman Stil - Parool
  40

  Mogelijkheden genoeg om de formule bij te schaven voor eventuele vervolgen

  "Ratchet en Clank is dus zeker geen mislukt gedrocht als bijvoorbeeld Super Mario Brothers, maar weet ook net niet genoeg de sfeer van het spel te benaderen om als geslaagde adaptatie bijgeschreven te kunnen worden."

  Daan Snouck Hurgronje - Filmpjekijken.com
  20

  Blarg, supersoaker: laat maar

  "Dat wapenarsenaal is het handelsmerk van de games. Door een hyperactieve combinatie van buddyfilm, komedie en superheldenspoof vergeet je hoe dodelijk ze zijn. Maar ja, de slachtoffers zijn dan ook spuuglelijke 'Blarg' die net zo lekker exploderen als hun naam suggereert. Bovendien zijn hun wapens nog groter. Zo'n film dus."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  20

  Rommelig en vol flauwe grappen

  "De verfilming weet niets van de lol van het spel over te brengen; een rommelig, lawaaiig geheel is het, vol flauwe grappen en irritante muziek."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 20 april 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux
  Alternatieve titel: Ratchet & Clank, Ratchet en Clank (OV)