All Is Lost

All Is Lost (2013)

Film1
6.2 / 10
10
Pers
80% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie
Regie: J.C. Chandor
Cast: Robert Redford, meer »
Lengte: 106 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Drama met Robert Redford als een man die na een botsing op zee moet zien te overleven - zonder enige kans op een spoedige redding

Een solozeiler probeert tijdens zijn tocht over de Indische Oceaan te overleven, nadat zijn jacht in botsing is geraakt met een drijvende container. De meedogenloze zon, een slinkende voorraad voedsel en rondzwemmende haaien zorgen ervoor dat de situatie steeds zorgwekkender wordt. • Pers - 80%  
  100

  Geen acteren, maar meer overleven

  "Wie is deze man en wat bezielt hem? Voortdurend stelt de kijker deze vraag in All Is Lost, een imponerend en intrigerend filmdrama waarin Robert Redford als solozeiler in nood de enige acteur is. (...) Het fascinerende aan All Is Lost is het mysterie rond deze man. (...) Maar het grootste wonder is en blijft de acteerprestatie van de 77-jarige Redford. Hij deed bijna alle stunts zelf en oogt bijzonder fit. Wat hij in All Is lost doet, is geen acteren meer, maar overleven."

  Ab Zagt - AD
  80

  Anderhalf uur lang boeiend

  "Wat geheid ˇˇk meespeelt, is de uitdaging die zulke verhalen bieden aan avontuurlijke filmmakers, die zich er vrijwillig allerlei dramatische en logistieke beperkingen mee opleggen. Zo beschouwd is All Is Lost op twee fronten geslaagd te noemen: als avonturenfilm Ún als minimalistisch filmexperiment."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  80

  Boeiende film

  "Robert Redford, die de pechvogel in kwestie speelt, is alleen, dus spreken doet hij amper. Niet eenvoudig om daar een complete en boeiende film van te şmaken, maar schrijver en regisseur J.C. Chandor (Margin Call) flikt het, en hoe."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  80

  Een zwijgzame Redford

  "Een zwijgzame Redford, de uitgestrekte oceaan en een beklemmend geluidsdecor waarin de muziek geen sturende rol vervult, dat is All is lost. Die aanpak laat alle ruimte voor een eigen duiding van de film, die momenten bevat waarin beslommeringen met een existentieel karakter de overhand krijgen, maar ook als metafoor geduid kunnen worden."

  Bart van der Put - Het Parool
  80

  Geloofwaardig door Robert Redford

  "Het bijzondere aan Redford is dat die nauwelijks lijkt te acteren, maar eerder existeert: hij doet gewoon wat hij moet doen, vergroot de emoties nooit uit. Zo is het aan de kijker om gevoelens te projecteren op dat gelooide gelaat."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  80

  Meer dan een simpel overlevingsdrama

  "Wat op papier een bijzonder karige basis voor een film lijkt te zijn, blijkt in de handen van regisseur J.C. Chandor meer dan genoeg om de aandacht van de kijker vast te houden. "

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  80

  Stoer regisseren

  "J.C. Chandor slaagt er niet in de spanning de hele film lang vast te houden, maar de prestatie is er niet minder om. Met een minimum aan tekst en uitleg, vertellend met beeld en beweging; dat is stoer regisseren. Vul zelf maar in wat hij denkt en voelt. Redford mag dan zelf niet zo dol zijn op zijn reputatie: hij is wel 'the man'."

  Barend de Voogd - NU.nl
  70

  Een gewaagd project

  "Hoewel de spanning altijd oprecht opgebouwd wordt en de overlevingsstrijd realistisch aanvoelt, is de Oscarnominatiewaardige prestatie van Robert Redford het enige wat er in de film Úcht uitspringt. All is Lost leek op voorhand een gewaagd project en dat is het ook. Helaas voelt de uitkomst grotendeels als een gemiste kans."

  Marco Hagemeier - MovieScene
  70

  Vakwerk

  "'All is Lost' is het schoolvoorbeeld van hoe krachtig het medium film kan zijn: met louter visuele middelen wordt een meeslepend avontuur verteld over een eenling die de zwaarste strijd voert die je je maar kunt bedenken: die tegen de elementen. Knap staaltje vakwerk!"

  Patricia Smagge - Cinemagazine
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 januari 2014
  Distributeur: Universal Pictures International