Make Your Move

Make Your Move (2013)

IMDb
5.7 / 10 2312
Pers
43% 4
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Muziek, Romantiek
Regie: Duane Adler
Cast: Derek Hough, Izabella Miko, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Verenigde Staten, Zuid-Korea
Taal: Engels

Dansfilm met Derek Hough en zangeres BoA die als een blok voor elkaar vallen, terwijl beider broers elkaars grootste concurrenten zijn

De jonge, getalenteerde artiest Donny komt naar New York om zijn broer Nick te helpen met het runnen van zijn vette nieuwe club. Het is een plek waar de nieuwe generatie dansers hun nieuwe moves kunnen showen. Donny is zwaar onder de indruk als hij Aya ziet, een sexy, elegante danseres die beweegt zoals hij. Hun samenspel tijdens tap, hip hop en taiko drumming smelt samen in een nieuwe stijl zoals hij nooit had kunnen bedenken. Wat hij niet weet, is dat Aya de zus is van Nicks grootste concurrent; de eigenaar van een andere superpopulaire dansclub.

In deze dansfilm wordt de rol van Aya gespeeld door zangeres BoA, ook wel de Koreaanse Queen of Pop genoemd. • Pers - 43%  
  60

  Dansfilm als springplank

  "Make your move speelt zich af in het hedendaagse New York, waar knellende familiebanden en de strijd tussen twee rivaliserende nachtclubs de opbloeiende liefde van de twee in de weg staan. Geen bijster origineel gegeven, maar swingende muziek, vlotte dansscŤnes en hoofdrolspelers met het nodige schermcharisma maken deze formulefilm toch goed te verteren."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  Spektakel blijft uit

  "Vooral de toevoeging van de taikodrums en het meer grimmige karakter van de vertelling, werken erg verfrissend. Maar op het gebied van dans schiet de film toch wel wat tekort. We hebben het beter en vetter gezien."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  30

  Gebrek aan inspiratie

  "Waar het team van de Step Up-reeks nog probeerde indruk te maken met wervelende choreografieŽn en betoverende settings als regenbuien en bruisende clubs en accessoires als fluorescerende pakken, willen bij Adlers eigen dansavontuur de danskriebels maar niet echt naar boven komen."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  20

  Dans komt hier niet tot zijn recht

  "Maar zelfs deze one issue komt hier niet tot zijn recht. ChoreografieŽn worden stevig verknipt in de montage, terwijl het 3D-effect nauwelijks verder komt dan omhooggehouden telefoontjes waarmee de toeschouwers in de film de danspartijen vastleggen voor YouTube. Dubbel zo pover."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 25 juli 2013
  Distributeur: Dutch FilmWorks
  Alternatieve titel: COBU 3D, Make Your Move 3D