Taken 3

Taken 3 (2015)

Film1
7 / 10
48
IMDb
6 / 10 138383
Pers
38% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Thriller
Regie: Olivier Megaton
Cast: Liam Neeson, Famke Janssen, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten, Frankrijk
Taal: Engels

Derde deel in de actiereeks met Liam Neeson als ex-CIA agent Bryan Mills, die valselijk beschuldigd wordt van moord en zijn naam probeert te zuiveren

Het leven van gepensioneerd CIA agent Bryan Mills valt in duigen als hij valselijk wordt beschuldigd van een brute moord. Op de hielen gezeten door een geraffineerde rechercheur, komen de CIA-vaardigheden van Mills goed van pas om de echte daders op te sporen en zo zijn naam te zuiveren.

Taken 3 werd net als de voorgaande delen geschreven door Luc Besson en Robert Mark Kamen. • Pers - 38%  
  60

  Actie-tranentrekker lukt niet

  Taken 3, opnieuw uit de koker van de Franse producent Luc Besson, is een tranentrekker en een lawaaiige actiethriller tegelijk, maar die combinatie komt ditmaal niet goed uit de verf. De rol van Famke Jansen, die al snel slachtoffer wordt, is voor Nederlandse filmfans veel te kort."

  Anton Slotboom - AD
  60

  Onwaarschijnlijke actieheld

  " (...) Liam Neeson is alweer toe aan het derde deel van de Taken-serie. Zijn laatste, beweert hij zelf, en dat lijkt ons een verstandig besluit. Alles wat erin zat, is er met deze prima te genieten actiefilm wel uitgehaald."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  40

  Eurotrash verovert Amerika

  "Eerder gezien? Tientallen malen. Met Neeson als prooi in plaats van jager krijgen we een ongeïnspireerd, rammelend aftreksel van The Fugitive, met amechtig schuddende camera om te verhullen dat opa niet zo snel meer kan rennen en meppen. Eurotrash, maar het verkoopt."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  40

  Geen waardig afscheid

  "Wanneer na zeker een half uur kabbelen de film eindelijk uit de startblokken lijkt te knallen, blijkt dat Besson voor de rest van het script daarentegen vrijwel helemaal geen tijd heeft genomen. En hoe bekwaam ook, tegen clichématige opbouw, waardeloze dialogen en schaamteloze kopieerdrift kan zelfs vechtersbaas Mills niet opboksen."

  Remco Visser - Filmpjekijken.com
  40

  Liam Neeson in saaie, zinloze sequel

  "Na het slechte tweede deel had bedenker Luc Besson zich met Taken 3 kunnen revancheren. Maar helaas: ook de derde film is nog geen schim van het origineel. Een voorspelbaar verhaal, acteurs die stuk voor stuk op de automatische piloot hun saaie dialogen oplepelen en rommelige en bloedeloze actiescènes."

  Robbert Blokland - Metro
  40

  Mooi geweest

  "'It ends here' schreeuwt de filmposter van Taken 3 ons toe. En dat is misschien maar goed ook, want het derde deel bewijst dat de Taken-serie nu echt wel is uitgemolken. De plots van de drie wraakspektakels zijn al niet bepaald fijnzinnig te noemen. Maar als de actie ook nog eens ongeïnspireerd en sleets wordt, is het tijd het doek te laten vallen."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Slordig in elkaar geflanst

  "De film is zo slordig in elkaar geflanst, dat je in plaats van spanning vooral verwarring voelt."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  20

  De koek is nu toch echt wel op

  "Om nog enigszins van dit zouteloze misbaksel te kunnen genieten lijkt een verstand onder nul inmiddels een vereiste. Het gebrek aan inspiratie bij de makers maakt pijnlijk duidelijk dat de koek nu toch echt wel op is. Ook Neeson is onderhand wel toe aan een nieuwe uitdaging."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  20

  Hitchcock zou zich omdraaien in zijn graf

  "Liam Neeson doet Mills op de automatische piloot (zelfs in de plichtmatige onderonsjes met zijn dochter loeien de oneliners), de actie is stukgesneden in de montage en de gaten in het wrong man-scenario zijn vanaf het begin onoverkomelijk groot - Hitchcock zou zich omdraaien in zijn graf."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  20

  Voormalige CIA-agent is geen rustige oude dag gegund

  "Neeson leverde de close-ups, zijn stuntman deed de rest, en dat oogt meer dan eens bespottelijk. In het onbedoeld komische hoogtepunt smijt Megaton Neesons auto in een ravijn (waar zagen we dat eerder?), en duikt de acteur na de onvermijdelijke explosie doodkalm en ongeschonden vanachter een rots op. De onverwoestbare Captain America heeft er een geduchte concurrent bij."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 15 januari 2015
  Distributeur: Independent Films