Zootropolis

Zootropolis (2015)

Pers
80% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Animatie, Familie
Regie: Byron Howard, Rich Moore, Jared Bush
Cast: Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, meer »
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Disneyfilm over een moderne stad vol dieren, waarin een klein politiekonijn moet samenwerken met een sluwe vos om een mysterie op te lossen

Zootropolis is een stad als geen ander, een moderne wereld die bewoond wordt door een mengelmoes van dieren uit verschillende omgevingen. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Maar wanneer de optimistische Judy Hopps zich aansluit bij de politie, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk is als eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren. Vastberaden om zichzelf te bewijzen, grijpt ze de kans aan om een zaak op te lossen. Zelfs als dat betekent dat ze moet samenwerken met de welbespraakte, sluwe vos Nick Wilde om het mysterie op te lossen.

Deze Disneyfilm werd geregisseerd door Byron Howard (Tangled) en Rich Moore (Wreck-It Ralph). In de originele Engelstalige versie zijn de stemmen te horen van onder anderen Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba en Shakira. • Pers - 80%  
  80

  De meest politieke Disneyfilm tot zo ver

  "De metropool zit vol toffe personages en leuke vondsten, zoals treinen met aparte coupés voor grote en kleine dieren. Tegelijkertijd is dit misschien wel de meest politieke film die Disney ooit maakte."

  Mike Peek - Het Parool
  80

  Disney komt weer met een aaibare heldin in Zootropolis

  "Zootropolis is een prachtig vormgegeven animatieavontuur waarin veel zorg aan de details is besteed. Het verhaal is misschien niet helemaal geschikt voor de kleinste kijkers, maar er komen genoeg leuke dieren in voor om ook dat segment van het publiek tevreden te stellen."

  Ab Zagt - AD
  80

  Fabelachtig

  "In de traditie van Aesopus en Jean de la Fontaine weerspiegelt Zootropolis de mens op een dierlijke manier. Al geven de makers van Disney Animation aan hun fabel wel een eigentijdse, humoristische draai."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  80

  Geweldige animatie

  "Disney-films zijn wellicht altijd van te voren al enigszins te voorspelen: er is humor, een beetje drama, een duidelijke moralistische boodschap en de goeden winnen altijd van de slechteriken. Maar wat maakt het uit. Het is gewoon heerlijk om even onderuit te gaan zitten en je te laten vermaken door een geweldige animatie. Want dat is absoluut wat Zootropolis doet. And then some."

  Alette Kreuze - Filmpjekijken.com
  80

  Grote vragen voor een kinderpubliek

  "Door de geestige manier waarop elk van die vragen niet alleen in de plot, maar ook in de vormgeving zitten verweven, vergeet je hoe bijdehand Zootropolis wil zijn. Dat is best slim gedaan."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
  80

  Hilarische vondsten en grapjes met een knipoog

  "Waar Frozen vooral meisjes (en Cars vooral jongens) trok, zal Zootropolis met zijn universele thema's en uitstraling zowel meisjes als jongens aanspreken. En de ouders kunnen gewoon mee naar de bioscoop, want Zootropolis kent genoeg hilarische vondsten en grapjes met een knipoog."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  80

  Oogstrelend

  "Een knappe prestatie, zeker gezien het feit dat regisseurs Byron Howard (Tangled), Rich Moore (Wreck-It Ralph) en co-regisseur Jared Bush met zijn drieën aan het roer stonden en er in de productie geen spoortje terug te vinden is van creatief getouwtrek onderling. De animaties zijn oogstrelend, rijk aan details en bovendien zijn er ludieke vondsten te ontdekken die het kijkplezier verhogen."

  Frank Stol - FilmTotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 17 februari 2016
  Distributeur: Walt Disney Studios Motion Pictures
  Alternatieve titel: Zootopia (OV)