The Sixth Sense

The Sixth Sense (1999)

Film1
7.9 / 10
367
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Horror, Thriller
Regie: M. Night Shyamalan
Cast: Bruce Willis, Toni Collette, meer »
Lengte: 107 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Thriller waarin het leven van het jongetje Cole één grote nachtmerrie is omdat hij constant overleden mensen ziet

Malcolm Crowe is een psychiater die op een avond in zijn eigen huis aangevallen wordt door een ontevreden ex-patiënt. Na zijn herstel krijgt Crowe het jongetje Cole onder behandeling die aan dezelfde symptomen voldoet als zijn ex-patiënt. Cole kan doden zien en is daardoor geïsoleerd geraakt van de buitenwereld. Crowe doet zijn uiterste best om het vertrouwen van Cole te winnen, zoveel dat de relatie met zijn vrouw eronder lijdt. De moeder van Cole is radeloos. Crowe is haar laatste strohalm.

'The Sixth Sense' gaat over de kleine Cole (Haley Joel Osment) wiens leven één grote nachtmerrie is omdat hij constant overleden mensen ziet.
De film heeft in Amerika wekenlang op nummer één gestaan, wat opmerkelijk is voor een film waarin allesoverheersende special effects niet de dienst uitmaken en waarin verdacht weinig levens op het spel staan.De dreiging in deze film zit hem voornamelijk in de vertolking van de zichtbaar lijdende Haley Joel Osment, in de suggestieve geluidsband en in het camerawerk van Tak Fujimoto, die ook de fotografie van 'Silence of the Lambs' voor zijn rekening had genomen.