Mr. Peabody & Sherman (NL)

Mr. Peabody & Sherman (NL) (2014)

Film1
7 / 10
12
Pers
56% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Avontuur, Familie
Regie: Rob Minkoff
Cast: Jeroen Spitzenberger, Sem Ragas, meer »
Lengte: 103 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Verfilming van de klassieke tekenfilmreeks over de hond Mr. Peabody die niet alleen uitvinder is maar ook pleegvader van het jongetje Sherman

Mr. Peabody is een zakenman, uitvinder, Nobelprijswinnaar, tweevoudig Olympisch kampioen, genie... en een hond. Met zijn ingenieuze uitvinding de WABAC, maakt hij samen met zijn geadopteerde zoon Sherman spannende tijdreizen. Ze zijn getuige van gebeurtenissen die de wereld veranderden en ontmoeten beroemde, historische figuren. Maar als Sherman zich een keer niet aan de regels houdt, wordt het voor de twee helden een race tegen klok om het verleden te herstellen en de toekomst te redden. En ondertussen staat Mr. Peabody voor zijn grootste uitdaging: het vaderschap.

Deze animatiefilm is gebaseerd op de klassieke figuurtjes die hun debuut maakten in 'The Rocky and Bullwinkle Show', die in de jaren zestig op de Amerikaanse televisie te zien was.******

Film1 Recensie: Aandoenlijk vader-zoon avontuur voor het hele gezin

Deze animatiefilm over de relatie tussen een hond en zijn mensenkind is een feest voor het hele gezin. De twee reizen door tijd en ruimte en beleven zo de wildste avonturen. Ouders kunnen ondertussen hun hart ophalen bij de verwijzingen naar historische feiten en de aandoenlijke relatie tussen vader en zoon. Maar dan moet je wel tegen een flinke dosis flauwe woordgrappen kunnen.

Lees verder
 • Pers - 56%  
  80

  Avontuurlijke geschiedenisles

  "Tussen al het tijdreizen door wijst regisseur Rob Minkoff (The lion king) nadrukkelijk op het belang van een goede vader-zoonrelatie. Dat deze boodschap nergens belegen wordt, is te danken aan de eenvoudig vormgegeven, maar spetterende actie en de intelligente grappen over historische figuren als William Shakespeare, Vincent van Gogh en Bill Clinton."

  Eric le Duc - Telegraaf
  80

  Hilarische geschiedenisles

  "Dat het eerste segment (in Egypte) veruit het sterkste is, en dat de spanningsboog in het verhaal net te kort is om de aandacht anderhalf uur vast te houden, doet niets af aan de kracht van de film, die kinderen zeer terloops ook nog allemaal boeiende informatie over het verleden meegeeft. Wij kijken reikhalzend uit naar het tweede deel"

  Robbert Blokland - Spits
  70

  Plezier voor het hele gezin

  "een film uit de stal van DreamWorks Animation, dus met de (3D-)animaties zit het ook wel snor. Als je bedenkt dat het bronmateriaal al dik vijftig jaar oud is, oogt deze film verrassend fris en modern. 'Mr. Peabody and Sherman' is een dynamische, vrolijke en charmante animatiefilm."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  60

  Aandoenlijk vader-zoon avontuur voor het hele gezin

  Deze animatiefilm over de relatie tussen een hond en zijn mensenkind is een feest voor het hele gezin. De twee reizen door tijd en ruimte en beleven zo de wildste avonturen. Ouders kunnen ondertussen hun hart ophalen bij de verwijzingen naar historische feiten en de aandoenlijke relatie tussen vader en zoon. Maar dan moet je wel tegen een flinke dosis flauwe woordgrappen kunnen.

  Anneke Arentsen - Film1
  60

  Goed ouderschap en hondentrouw in oud Egypte

  "Regisseur Rob Minkoff maakte een vermakelijke, bij vlagen prikkelende geschiedenisles van Mr. Peabody & Sherman, boordevol The Matrix-achtige actie, spectaculaire ontploffingen, narrow escapes Ún flauwe woordgrapjes."

  Jan Pieter Ekker - Cinema.nl
  60

  Maffa avonturen met een tijdmachine

  "Het verhaal springt een beetje van hot naar her, maar moet het vooral hebben van de spitsvondige dialogen en grappige hondengeintjes."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  50

  Ongeorganiseerd samenraapsel van slapstickhumor en pedagogisch verantwoorde educatie

  "De voortdurend veranderende setting biedt een stortvloed aan nieuwe invalshoeken, maar je krijgt nauwelijks de kans om aan een nieuwe situatie te wennen. Als je dan ook nog de historisch relevante achtergrondinfo mist dan wordt het wel heel lastig meekomen. Op het visuele vlak valt er gelukkig een boel te beleven."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  40

  Hooguit een flauwe glimlach

  "Aan de avonturen kun je je geen buil vallen, al leveren de grappen hooguit een flauwe glimlach op en is de liefde voor geschiedenis te weinig besmettelijk."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  40

  Niet noemenswaardig mooi en opvallend ongrappig

  "feit is simpelweg dat, ondanks alle overduidelijk hilarisch bedoelde slapstick strapatsen, Mr Peabody & Sherman opvallend ongrappig is. Grappen zijn vaak te flauw of werken maar half in het Nederlands. Om over letterlijke vertalingen zoals "ik krijg het plaatje" (in plaats van iets als "ik snap het") maar te zwijgen."

  Daan Snouck Hurgronje - Filmpjekijken.com
  20

  Blijft hangen aan de oppervlakte

  "Dit is bij verre na niet het soort kinderfilm die aan te raden is aan ouders om hun kind mee naartoe te nemen. Zeker niet als je Mr. Peabody & Sherman vergelijkt met het recente en veel leukere The Lego Movie, die op papier nog oppervlakkiger lijkt, maar in de uitvoering uitblinkt in creativiteit en passie."

  Hugo Emmerzael - MovieScene
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 26 februari 2014
  Distributeur: 20th Century Fox