Batman vs Superman: Dawn of Justice

Batman vs Superman: Dawn of Justice (2016)

Pers
51% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur
Regie: Zack Snyder
Cast: Ben Affleck, Henry Cavill, meer »
Lengte: 153 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vervolg op Man of Steel waarin een verontruste Batman de strijd aangaat met Superman omdat hij hem als een gevaar voor de mensheid beschouwt

In de nasleep van de gebeurtenissen in Man of Steel komt Batman alias Bruce Wayne tot de conclusie dat de vogelvrije Superman verantwoording moet afleggen voor zijn destructieve krachten en dat hij een enorm gevaar is voor de wereld. Kryptons laatste zoon is het daar natuurlijk niet helemaal mee eens en de twee superhelden storten zich in een nietsontziende strijd. Maar terwijl de twee krachtpatsers druk met elkaar bezig zijn, komt een iconische DC-aartsvijand om de hoek kijken: Lex Luthor

Ben Affleck (Batman) had bijna voorganger Man of Steel geregisseerd. Hij vond echter dat hij te weinig ervaring had met grootschalige producties om de film recht te doen. De titel Dawn of Justice is een knikje naar de volgende DC film die uit gaat komen: Justice League Part One.*******

Film1 Recensie: Sloopbedrijf Kent & Wayne, tot uw dienst

Zack Snyder levert een degelijk spektakel af met zowel maniakale lichtpuntjes als destructieve valkuilen. Zijn revolutionaire cinematografie en verrassende casting zorgen toch voor een dikke voldoende op voorwaarde dat hij The Avengers een paar keer goed bestudeert alvorens hij Justice League Part One gaat schieten.

Lees verder
 • Pers - 51%  
  80

  Vooral een heel leuke film

  "Batman v Superman: Dawn of Justice is vooral een spannende actiefilm die de iconische imago's van beide personages rechtdoet. Als een ruwe diamant die nog wat opgepoetst kan worden, is het uiteindelijk vooral een heel leuke film."

  Ellen van den Braak - Filmpjekijken.com
  70

  Slechts een opzet voor een groter geheel

  "Hoe je het ook wendt of keert, Batman v Superman: Dawn of Justice is slechts een opzet voor een groter geheel. Maar toch een ontegenzeggelijk onderhoudende opzet, die zijn doel dient en DC's universum eindelijk prominent op de kaart zet. Graag wel wat vrolijker volgende keer."

  Jan Roselaar - FilmTotaal
  70

  Sloopbedrijf Kent & Wayne, tot uw dienst

  Zack Snyder levert een degelijk spektakel af met zowel maniakale lichtpuntjes als destructieve valkuilen. Zijn revolutionaire cinematografie en verrassende casting zorgen toch voor een dikke voldoende op voorwaarde dat hij The Avengers een paar keer goed bestudeert alvorens hij Justice League Part One gaat schieten.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  70

  Superhelden op de vuist

  "Dawn of justice mikt meer op realisme. Met een stuk minder visuele bombarie dan we van deze regisseur gewend zijn en een verhaal over (massa-)manipulatie, ligt Snyder's nieuwste film dichterbij The dark knight dan bij zijn eigen Man of steel. En dat is zonder meer een vooruitgang."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Te warrig en te serieus

  "Batman v Superman: Dawn of Justice voelt aan als een stap terug voor de DC Comics-films. Ondanks het spektakel van de actiescènes is het verhaal te warrig en te serieus. Hopelijk gaat David Ayers Suicide Squad het van de zomer beter doen."

  Erwin Mendes - Filmvandaag.nl
  40

  Affleck speelt Batman vooral met zijn kaak

  "Batman v Superman bevat te veel vechtscènes zonder flair, voorzien van mechanische choreografie en potsierlijke oneliners. Ben Afflecks Batman-interpretatie beperkt zich tot zijn kaak, de hele film lang stoïcijns vooruitgeschoven als een mokkend kind."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  40

  Te brave Batman verliest zijn dubbelzinnigheid

  "Batman v Superman snelt van hoogtepunt naar hoogtepunt, van spektakel naar spektakel, zonder veel opbouw. En dat is eigenlijk hetzelfde als een film zonder hoogtepunten."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad
  40

  Vete tussen Batman en Superman gaat te snel en duurt te lang

  "Een intrigerend gegeven dat Snyder en zijn scenaristen opblazen tot politiek geneuzel dat te veel tijd in beslag neemt. (..) Minder sterk is de aartsrivaal van Superman, Lex Luthor, die door Jesse Eisenberg hoogst irritant wordt gespeeld. Berg hem maar zo snel mogelijk op."

  Ab Zagt - AD
  20

  Een groteske mislukking

  "Batman vs Superman: Dawn of Justice neemt zichzelf veel te serieus, duurt veel te lang, is te luidruchtig, probeert teveel en zegt daardoor eigenlijk te weinig. Dit soort films geven superheldencomics een slechte reputatie. Mag Zack Snyder nu eindelijk met pensioen? Zijn volgende bombastische exercitie in dit genre vrees ik niet te overleven."

  Michael Minneboo - Schokkend Nieuws
  20

  Warrige, logge en nietszeggende film vol bombastische muziek van Hans Zimmer

  "Snyder doet niet aan tooncontrast: vrijwel iedere scène is overdreven neerslachtig. Grijze luchten, somber gezwets, Zimmermuziek in mineur. Op een gegeven moment kun je alleen maar lachen om hoe wanhopig deze domme, lelijke film serieus genomen wil worden."

  Julius Koetsier - The Cult Corner
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 24 maart 2016
  Distributeur: Warner Bros
  Alternatieve titel: Batman vs. Superman, Man of Steel 2