American Ultra

American Ultra (2015)

Film1
6.1 / 10
28
Pers
58% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Komedie
Regie: Nima Nourizadeh
Cast: Kristen Stewart, Jesse Eisenberg, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Actiekomedie met Jesse Eisenberg en Kristen Stewart, waarin een blowende nietsnut ontdekt hij een sleeper cell is voor de overheid

Stoner Mike en zijn vriendinnetje Phoebe leiden een rustig bestaan. Op een dag wordt Mike tijdens zijn tankstation-baantje aangesproken door een vreemde vrouw die een onsamenhangende zin tegen hem mompelt. Als hij vlak erna wordt aangevallen verandert hij intuïtief in een moordmachine; Mike blijkt een voormalig sleeper cell van de overheid en het programma waar hij deel van uitmaakte wordt opgeruimd. Maar aangezien Mike door de onbekende vrouw is geactiveerd zal het een stuk meer moeite kosten dan verwacht om hem uit te schakelen.

Jesse Eisenberg heeft in een interview gezegd dat hij een tijdlang logeerde bij zijn neef om zijn stoner-gedrag te kunnen bestuderen.********

Film1 Recensie: Stoner Bourne

Het ondergewaardeerde American Ultra is het beste te beschrijven als een prettig gestoorde hybride tussen Pineapple Express en Jason Bourne. Wapens en wiet dus. Twee personages slaan de plank mis maar de onmiskenbare chemie tussen Eisenberg en Stewart maakt alles goed.

Lees verder
 • Pers - 58%  
  80

  Stoner Bourne

  Het ondergewaardeerde American Ultra is het beste te beschrijven als een prettig gestoorde hybride tussen Pineapple Express en Jason Bourne. Wapens en wiet dus. Twee personages slaan de plank mis maar de onmiskenbare chemie tussen Eisenberg en Stewart maakt alles goed.

  Evelien van Baekel - Poodt - Film1
  70

  Hoogst vermakelijk

  "American Ultra is een energieke en bij vlagen hoogst vermakelijke film is. En dat dat vermaak ten koste van andermans pijn gaat; tja, echt nieuw is dat nu eigenlijk ook weer niet."

  Elise van Dam - Filmpjekijken.com
  60

  Gimmick raakt beetje uitgewerkt

  "Een romantische komedie totdat je rondspattend bloed, gapende kogelwonden en doorgesneden kelen voorgeschoteld krijgt. Na een tijdje raakt de gimmick van de film wel een beetje uitgewerkt."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  60

  Jason Bourne meets Cheech & Chong

  "American Ultra is een film die van twee walletjes probeert te eten. Een traag opgezette stoner-comedy met gewelddadige uitstapjes die je eerder zou verwachten in een van de Bourne -thrillers. Een gewaagde insteek die vaak verrast, maar niet altijd even goed uit de verf komt."

  Ashar Medina - Indebioscoop.com
  60

  Neuroot geeft zich niet gemakkelijk gewonnen

  "De zwabberende toonzetting wordt aardig gecompenseerd door de chemie tussen de twee hoofdrolspelers."

  Bart van der Put - Het Parool
  60

  Slaat dood

  "Deze komische variant op The Bourne Identity begint geestig, maar wanneer er meer doden dan grappen vallen, slaat hij als actiecomedy zelf ook dood."

  André Nientied - Veronica Magazine
  60

  Welwillende hoofdrolspelers

  "Echter, hoe rommelig en onevenwichtig Nourizadehs film ook mag zijn, levert American Ultra met de afzonderlijke geslaagde elementen bij elkaar opgeteld toch nog een overwegend vermakelijk en enigszins aandoenlijk resultaat op. Verre van perfect, dat zeker, maar de welwillende hoofdrolspelers weten er het beste van te maken."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  50

  Allegaartje met een wietlucht

  "Dit hypergewelddadige allegaartje is als het roken van een joint: na de eerste ogenblikken van hilariteit en euforie daalt al gauw het ontnuchterende besef in: waar heb ik zojuist in godsnaam naar zitten kijken?"

  Eric le Duc - De Telegraaf
  40

  Dodelijke stoner

  "Nourizadeh lijkt het niet aan te durven voor één specifieke stijl te gaan en levert daardoor een reeks uiteenlopende korte films af, die los van elkaar wel te pruimen zijn maar samen nooit een geheel vormen. Met flitsende montagesequenties doet hij nog een poging wat visuele eenheid aan te brengen, maar dat is te weinig. American Ultra begint met leuke ideetjes en eindigt als een rommelig zootje."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  40

  Jesse Eisenberg versus de wereld

  "Wat nog redelijk komisch uit de startblokken komt, verzandt in een overdaad aan overdreven gewelddadige actiescènes waarbij de humor en de emotie jammerlijk naar de achtergrond verdwijnen, terwijl de film luidruchtig naar een geforceerd einde voortdendert."

  Jan Roselaar - MovieScene
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 27 augustus 2015
  Distributeur: Entertainment One Benelux
 • Reacties (4)  
   • gerardvanderland
   • donderdag 27 augustus 2015
   • 22:42

   Viel wat tegen t.o.v. de (te hoge) verwachtingen die ik er van had. Als komedie vond ik de film niet echt werken, zeker niet vanaf het moment dat de actie begint, die vaak overdreven geweldadig is. Het verhaal lijkt enorm op The Bourne Identity: moordmachine van de overheid herinnert zich niet wie hij was, de overheid wil hem uitschakelen omdat die hem te gevaarlijk vindt, en probeert dat op een zeer knullige manier, hij ontdekt dat hij speciale skills heeft om degenen die hem willen vermoorden op allerlei creatieve manieren uit te schakelen, tientallen doden (ook onschuldige mensen).

   De chemie tussen Mike en Phoebe werkt wel, al vond ik haar latere onthulling dat ze niet is wie Mike dacht wel wat voorspelbaar, afgezaagd en ongeloofwaardig. Wel briljant is het moment dat Mike uiteindelijk kiest om Phoebe ten huwelijk te vragen, al vond ik het taseren daarna door de politie weer zeer ongeloofwaardig.

   Zoals wel vaker klopt de tekst hierboven niet echt. Het tankstation waar Mike werkt wordt niet overvallen en twee mannen die iets met Mike's auto doen zijn al helemaal geen politie, hij komt er dan ook niet achter dat hij doelwit is van een regeringsmissie, hij herinnert zich niets meer van vroeger, ook niet dat hij een moordenaar is, pas tegen het eind van de film wordt hem dit verteld. Cijfer: 6.

   • Jefferson
   • maandag 6 juni 2016
   • 06:44

   Deze film vond ik echt geweldig,Het verhaal is een beetje anders dan normaal. Tikkeltje komisch maar toch ook weer niet.

   • nieuwsfilm1dct
   • zaterdag 18 juni 2016
   • 15:54

   Een goed actie/komedie/SF/Thriller film...
   Goed verhaal (minder spannend)...
   Goed acteerwerk...
   Bekende actrice Kristen Stewart en ook een bekende acteur
   Jesse Eisenber...
   Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
   Prima achtergrond geluid
   (Dolby Digital)...

   • Sobek
   • woensdag 10 augustus 2016
   • 10:55

   Kijk, deze film vind ik nu voor mij geslaagd!
   Heb echt wel genoten van deze film.
   Natuurlijk zijn er wel opmerkingen te maken hoe slecht iets is, maar deze film weet actie en humor voor mij goed te combineren. De humor maakt veel goed, wanneer het verhaal iets van zich laat afweten.
   Verdict: 3,5 ster

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer