The Man Who Knew Infinity

The Man Who Knew Infinity (2015)

Film1
7.9 / 10
13
Pers
53% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Biografie, Drama
Regie: Matt Brown
Cast: Dev Patel, Jeremy Irons, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Groot-BrittanniŽ
Taal: Engels
Kijk nu

Biografisch drama over de Indiase Srinivasa Ramanujan die een autodidactisch pionier bleek in wiskunde

Srinivasa Ramanujan was een autodidact en een briljante wiskundige die in armoede opgroeide in het Indiase Madras. Door zijn uitzonderlijke wiskundige talent werd hij toegelaten tot de prestigieuze universiteit van Cambridge. Terwijl de Eerste Wereldoorlog aan de gang is groeit hij onder begeleiding van zijn professor G.H. Hardy uit tot een pionier op het gebied van wiskundige theorieŽn.

De hoofdrol in The Man Who Knew Infinity wordt gespeeld door Dev Patel (Slumdog Millionaire), die genomineerd werd voor een Oscar voor zijn rol in Lion. Jeremy Irons speelt zijn mentor professor G.H. Hardy. • Pers - 53%  
  60

  Hij begreep alles van wiskunde, maar niets van de wereld

  "Matt Brown heeft met The man who knew infinity een nogal kleurloze hommage gemaakt. Hij portretteert Ramunajan als een halve heilige, die alles van wiskunde begrijpt, maar niets van de wereld. Het resultaat is een stijf, door stroperige muziek dichtgesmeerd drama, dat maar zelden tot leven komt."

  Jos van der Burg - Parool
  60

  Jeremy Irons redt formulefilm

  "Aan tragiek ontbreekt het niet in The Man Who Knew Infinity, toch maakt de film een te berekende indruk, alsof een formule wordt uitgewerkt. Vooral door de voortreffelijke vertolking van Irons beklijft de film toch."

  Ab Zagt - Algemeen Dagblad
  60

  Portret wiskundegenie geen succesformule

  "We zien wel eens acteerprestaties die een film bijna weten te redden. Patel en Irons komen in de buurt, maar echt succesvol wordt de film nooit, omdat Ramanujans genialiteit niet goed uit de verf komt. The Man Who Knew Infinity is helaas niet beter dan de som der delen."

  Lucas Versantvoort - FilmVandaag.nl
  60

  Te kortzichtig

  "Wat als eerbetoon aan de invloedrijke geest van dit Indische wiskundig genie had moeten dienen, kijkt jammer genoeg te weinig voorbij diens huidskleur. Waar Ramanujans formules vernieuwend bleken, blijkt die van The Man Who Knew Infinity simpelweg te kortzichtig."

  Jan Roselaar - Filmtotaal
  40

  Indiaas rekenwonder had een betere film verdiend

  "Regisseur Brown zadelt zijn prima acteurs op met harkerige dialogen als 'ik geloof niet in God, maar wel in jou', en kiest, gesteund door een vette muziekscore, voor de melodramatische kanten van Ramanujans leven (echtgenote op afstand, nare moeder). Dat is niet waarmee de Indiase mathematicus geschiedenis heeft geschreven. Hij had een steviger film verdiend."

  Remke de Lange - Trouw
  40

  Wiskunde in The Man Who Knew Infinity houterig en schematisch

  "Die interessante premisse - de complexe schoonheid van wiskunde heeft van Good Will Hunting tot Pi eerder voor fraaie films gezorgd - krijgt in The Man Who Knew Infinity een houterige en schematische uitwerking, alsof de stiff upper lip waarmee Ramanujan een film lang worstelt zelf achter de camera stond. Jeremy Irons speelt degelijk als mentorfiguur, maar kan de kar niet trekken."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 juli 2016
  Distributeur: Paradiso Entertainment