Ice Age 5: Collision Course

Ice Age 5: Collision Course (2016)

Film1
6.3 / 10
13
Pers
45% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Avontuur, Familie, Komedie
Regie: Mike Thurmeier, Galen T. Chu
Cast: John Leguizamo, Queen Latifah, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Vijfde deel van de Ice Age-reeks, waarin de aarde opnieuw in gevaar komt en Manny, Sid en Diego er alles aan doen om te overleven

Scrats epische achtervolging van het ongrijpbare eikeltje zorgt er dit keer voor dat hij in de ruimte terechtkomt waarbij hij per ongeluk een kosmische kettingreactie teweegbrengt die de wereld van de ijstijd volledig dreigt te veranderen. Om zichzelf te redden moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de kudde hun huis verlaten en beginnen aan een reis vol humor en avontuur door nieuwe, exotische landen waarbij ze een groot aantal nieuwe, kleurrijke figuren ontmoeten.

Ice Age 5: Collision Course is de derde film in de reeks van de hand van regisseur Mike Thurmeier. • Pers - 45%  
  60

  Geen punten voor originaliteit maar best te pruimen

  "Ice Age: Collision Course verdient dus zeker geen punten voor originaliteit. Maar dankzij enkele prachtige scènes die je bombarderen met 3D-effecten en een haast verloren stijl van hyperbolische tekenfilmhumor, is hij voor de nostalgiezoekers onder ons best te pruimen."

  Martijn Hamerling - Filmtotaal
  60

  Mammoet met legenestsyndroom

  "Ice Age 5 is zeker niet de slechtste uit de reeks, maar zo langzamerhand vertoont de formule wel slijtageverschijnselen."

  Ab Zagt - AD
  40

  Het einde van een tijdperk?

  "Het is uiteindelijk de overdaad aan wanhopige slapstick en humor waardoor niets echt goed uit de verf komt en daar kunnen onze favoriete eekhoorn Scrat, zijn eikel en de fraaie animatie weinig aan doen."

  Lucas Versantvoort - Filmvandaag.nl
  40

  Humor van bedenkelijk niveau

  "Er is weliswaar humor, maar die is van een bedenkelijk niveau. De allerjongsten zullen ongetwijfeld wél moeten lachen om deze onderbroekenlol, maar van de geslaagde kwinkslagen uit de eerste film, die ook volwassenen aanspraken, is niets meer over."

  Patricia Smagge - Cinemagazine
  40

  Zonder Scrat was het nul ballen

  "De nieuwste Ice Age-film lijdt aan enorme ideeënarmoede. Heel gek is dat natuurlijk niet, het is immers al het vijfde deel, maar het blijft gezien het potentieel toch teleurstellend."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
  30

  De eigen franchise om zeep geholpen

  "De serie leunde altijd al op een herkenbare structuur en elementen, maar door infantiliteit en de onwil om ook maar een beetje aan de formule te sleutelen hebben de makers (waaronder drie (!) schrijvers) min of meer hun eigen franchise om zeep geholpen."

  Daan Snouck Hurgronje - Filmpjekijken.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 13 juli 2016
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Ice Age 5 (OV)