The Hateful Eight

The Hateful Eight (2015)

Film1
7.4 / 10
61
Pers
71% 14
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Western
Regie: Quentin Tarantino
Cast: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, meer »
Lengte: 167 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Western van Quentin Tarantino over de hoogoplopende spanningen tussen acht ongure types die in een blokhut schuilen tijdens een sneeuwstorm

Tijdens een sneeuwstorm is de notoire John 'The Hangman' Ruth in een postkoets onderweg naar het plaatsje Red Rock om zijn gevangene Daisy Domergue uit te leveren. Onderweg pikken ze twee opmerkelijke vreemdelingen op: premiejager majoor Marquis Warren en de nieuwbakken sheriff Chris Mannix. Samen zoeken ze onderdak bij Minnie's Haberdashery, een afgelegen herberg in de bergen, waar ze ingesneeuwd raken met een aantal onbekende en ongure types: de Mexicaan Bob, de Britse Oswaldo Mobray, cowboy Joe Gage en generaal Sanford Smithers. De acht zitten met elkaar opgescheept terwijl de storm zijn hoogtepunt bereikt en het begint er steeds meer op te lijken dat niet alle reizigers het gaan overleven.

De iconische componist Ennio Morricone verzorgde de muziek voor The Hateful Eight. Dit is de eerste keer in veertig jaar dat de Italiaan componeerde voor een western en een van de weinige keren dat regisseur Quentin Tarantino nieuwe muziek liet componeren voor een film. De filmmaker gebruikte tot nu toe veel bestaande songs. De score voor The Hateful Eight leverde Morricone zijn eerste 'echte' Oscar op. In 2007 ontving hij al een felbegeerd gouden beeldje voor zijn gehele oeuvre.*******

Film1 Recensie: Bloederig kippenhok in besneeuwd Wyoming

The Hateful Eight is een waar filmfeestje, met enkele memorabele personages, hilarische dialogen en indrukwekkende momenten van regisseursschap. Probleem is echter wel dat Tarantino niet kritisch naar zichzelf lijkt te kunnen kijken, want met een karrevracht overbodige scènes en een belachelijke looptijd van drie uur slaat hij de plank toch ook behoorlijk mis. Gelukkig blijft Tarantino een van de weinigen die dit kan doen zonder een slechte film af te leveren.

Lees verder
 • Pers - 71%  
  100

  Tarantino in bloedvorm

  "The Hateful Eight was bijna afgeblazen nadat een scriptversie was uitgelekt. Tarantino kwam daarop terug, en begrijpelijk: dit is zijn sterkste script sinds Pulp Fiction."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  100

  Zwarte band in cinema

  "Quentin Tarantino is een geweldige filmmaker. Ondanks dat hij dit keer zijn tijd neemt om de spanning op te voeren, is geen enkel moment saai. Dit is meesterlijk gedaan aangezien het grootste deel van de film zich afspeelt in een klein hutje. The Hateful Eight is een Tarantino-feest, en ook al ben je het niet eens met de muziek die er gedraaid wordt, je zal absoluut naar huis gaan met een voldaan gevoel."

  Erwin Mendes - FilmVandaag.nl
  80

  Heerlijke mashup

  "Tarantino's achtste film is een heerlijke mashup van western, thriller en whodunnit. Het duurt even voordat de sowieso al behoorlijke lange film op gang komt, maar dan is er ook geen houden meer aan."

  Cinema.nl
  80

  Must-see film

  "De tamelijk zieke, grove 'spelletjes' en bloedige confrontaties zullen niet ieders 'kopje thee' zijn, maar doen verder weinig af aan de kwaliteiten van de film. Een veredeld theaterstuk waarin lange tijd weinig gebeurt maar uiteindelijk toch enorm veel indruk weet te maken en meteen doet verlangen naar een tweede kijksessie, doet toch iets heel erg goed. Een 'Tarantino' met problemen dus, maar evengoed een must-see film."

  Bart Rietvink - Cinemagazine
  80

  Ouderwets goed

  "The Hateful Eight is (Tarantino's) gemeenste film in tijden en dat levert zowel grappige als ongemakkelijke momenten op. Tarantino's dialogen zijn van tijd tot tijd ouderwets goed, en de acteurs genieten daar duidelijk ook van."

  Kaj van Zoelen - FilmTotaal
  70

  Bloederig kippenhok in besneeuwd Wyoming

  The Hateful Eight is een waar filmfeestje, met enkele memorabele personages, hilarische dialogen en indrukwekkende momenten van regisseursschap. Probleem is echter wel dat Tarantino niet kritisch naar zichzelf lijkt te kunnen kijken, want met een karrevracht overbodige scènes en een belachelijke looptijd van drie uur slaat hij de plank toch ook behoorlijk mis. Gelukkig blijft Tarantino een van de weinigen die dit kan doen zonder een slechte film af te leveren.

  Jan-Peter Rook - Film1
  70

  Meer dan de moeite waard

  "Hoewel The Hateful Eight dus wat moeizaam op gang komt, blijft de western meer dan de moeite waard, het tweede deel maakt het begin meer dan goed. Tarantino's films blijven uiteraard van het soort waar je van moet houden, maar als zijn voorgaande zeven je zijn bevallen, dan zal ook deze achtste niet teleurstellen."

  Alette Kreuze - Filmpjekijken.com
  70

  Prachtig geschoten en interessant

  "Tarantino is natuurlijk ook gewoon dol op controverse. The Hateful Eight is een van zijn zwakkere films, omdat de regisseur té verliefd is op zijn eigen dialogen en niet in staat lijkt maat te houden, maar wel prachtig geschoten en interessant. De nare smaak die je aan de film overhoudt zou wel eens precies de bedoeling kunnen zijn."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  70

  Western zonder weidsheid

  "Quentin Tarantino zet in zijn achtste film iedereen op het verkeerde been. Het westerngenre en het uitzonderlijk brede beeldformaat waarvoor hij koos, doen weidse landschappen vermoeden. Alleen zien we die eigenlijk alleen maar in de lange aanloop die de regisseur neemt."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  Flamboyant Hateful Eight loopt toch een beetje dood

  "Het blijft bewonderenswaardig hoe Tarantino de aandacht drie uur lang vasthoudt met smakelijke dialogen, galgenhumor en fabuleus georkestreerd geweld. Al komen de acht hoofdpersonages niet allemaal uit de verf en kunnen ook niet verhullen dat de plot wat dun is."

  Kevin Toma - De Volkskrant
  60

  Reservoir Dogs in een blokhut

  "De filmstructuur doet gekunsteld aan, met zijn merkwaardige voice-over als introductie na de pauze, de lange flashback (een compleet hoofdstuk) en de deus ex machina om de climax in gang te zetten. Laat je niet bedotten door alle fanfare. The Hateful Eight is een exploitatiefilm vermomd als blockbuster, niet de nieuwe Once Upon A Time in the West."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  60

  Tarantino op zijn breedst

  "De sfeervolle fotografie is om van te smullen en de schaarse landschapsbeelden zijn adembenemend, maar het is verdomd jammer dat de monumentale vorm niet aan een groots en meeslepend verhaal is verbonden."

  Bart van der Put - Het Parool
  50

  Matig

  "The Hateful Eight heeft veel pre's: de muziek, de beelden, en de genre-doorbrekende stijl van Tarantino. Daarnaast is de film veel minder tongue-in-cheek dan de vorige films. Toch is The Hateful Eight vrij matig: de film is langdradig, saai. De personages zijn, hoewel vaak goed gespeeld, niet memorabel. De teksten blijven maar doorgaan en missen de kenmerkende humor om er goed te van kunnen genieten. Bovendien is the Hateful Eight een herhalingsoefening van eerder en beter werk."

  Quirijn Foeken - Biosagenda.nl
  40

  Quentin Tarantino slaat weer eens door

  "In 167 minuten blinkt zijn cast vooral uit in grof taalgebruik dat tot vervelens toe wordt herhaald. Op den duur verliezen de dialogen door het afstompende effect hun werking."

  Ab Zagt - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 januari 2016
  Distributeur: Entertainment One Benelux