Despicable Me 3

Despicable Me 3 (2017)

Pers
53% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Animatie, Avontuur, Familie, Komedie
Regie: Kyle Balda, Pierre Coffin, Eric Guillon
Cast: Steve Carell, Kristen Wiig, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Derde film in de succesvolle animatiefilm-reeks over voormalig superschurk Gru, zijn Minions en... zijn broer Dru

Superschurk Balthazar is niet zomaar een crimineel. Hij is een voormalig kindsterretje dat iets te veel is blijven hangen in de jaren tachtig. Niet alleen zijn uiterlijk schreeuwt om een update, ook zijn wapens ademen nostalgie. Maar er is vast nog iets anders aan de hand met Balthazar dan enkel zijn foute mat en Gru moet samen met Lucy achter hem aan. • Pers - 53%  
  60

  'Gewoon' leuk, niets meer, niets minder

  "kinderen zijn de doelgroep en zij vinden Minions fantastisch. Dus deze vierde film met de bekende gele wezentjes wordt gewoon weer een groot succes - en daar kunnen wij volwassenen prima mee leven."

  Rick Schuttinga - De Filmrecensent
  60

  Is verschrikkelijk na vier keer nog vermakelijk?

  "De film doet het goed wat betreft de muziek. Zoals in de eerdere delen was ook muzikant Pharrell Williams weer van de partij en schreef hij originele muziek voor de film. (...) Maar helaas redt de muziekkeuze de film niet: Despicable Me 3 is een leuke film voor kinderen, maar daar is alles mee gezegd."

  Josta Tessers - FilmVandaag.nl
  60

  Net wat te dik aangezet, net wat te luidruchtig

  "De filmserie krijgt voor de eerste keer niet dat shotje charme wat de eerdere delen naar een hoger plan tilde. Sterker nog, het levert wat van die charme in."

  Coen van Ewijk - Cinemagazine
  60

  Net wat te dik aangezet, net wat te luidruchtig

  "De filmserie krijgt voor de eerste keer niet dat shotje charme wat de eerdere delen naar een hoger plan tilde. Sterker nog, het levert wat van die charme in."

  Coen van Ewijk - Cinemagazine
  60

  Pure animatieslapstick, zelfs nog in dit derde deel

  "De kracht van de Despicable Me-reeks zit 'm in de pure animatieslapstick, die geen taal nodig heeft. De humor van studio Illumination is net iets dwarser dan die van concurrent Pixar."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  60

  Van je familie moet je 't hebben

  "Met deze nummer drie in de Verschrikkelijke Ikke-filmreeks krijg je wat je van tevoren al verwacht had: malle avonturen, geinige schurken en onverstaanbare gele mafkezen. Gru's kersverse tegenstander is eigenlijk het verrassendst."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  40

  Gerehabiliteerde superschurk verliest zijn baan als misdaadbestrijder

  "Despicable Me 3 kan niet verhullen dat de makers als vakkenvullers te werk gaan: hier een achtervolging of een inbraak, daar wat snoezige gezinsmomentjes en tussendoor een vuistvol strooigoed met de minions."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  Gru, Dru en het boze kindsterretje

  "De eigthies zijn al te vaak het mikpunt van spot. De slotakte maakt een afgeraffelde indruk en voelt daarom niet als de climax die de film nodig had. Al met al: mwoah."

  Ronald Rovers - Trouw
  40

  Minions blijven leuk maar is dat voldoende?

  "Dit zal ongetwijfeld niet het laatste zijn wat we van Gru en zijn Minions zullen zien en horen. Maar de geestelijk ouders van de voormalige topcrimineel zouden er goed aan doen een pas op te maken en hun hoofdpersonage met al zijn makken en potentieel te heroverwegen en opnieuw uit te vinden."

  Arjan Welles - Filmtotaal
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 28 juni 2017
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Verschrikkelijke Ikke 3 (OV)