1: Life on the Limit

1: Life on the Limit (2013)

Film1
7 / 10
17
IMDb
8 / 10 2197
Pers
77% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Documentaire, Sport
Regie: Paul Crowder
Cast: Mario Andretti, John Barnard, meer »
Lengte: 112 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Documentaire over de autosport die miljoenen fans al decennia in hun greep houdt: de Formule 1

Tijdens de gouden jaren van de Formule 1 staat een generatie charismatische coureurs op, die de sport voorgoed verandert. Ze riskeren alles tijdens de levensgevaarlijke races. Lewis Hamilton, Jenson Button, Alain Prost, Sebastian Vettel, Michael Schumacher, Niki Lauda, Sir Jackie Stewart, Sid Watkins, Emerson Fittipaldi, Bernie Ecclestone... zomaar wat helden die voorbij komen in deze documentaire over de wereld van de Formule 1. Van het prille begin, toen roekeloze coureurs in overhemd instapten en hun vriendinnen de stopwatch hanteerden, tot de introductie van brandbestendige pakken en miljoenencontracten.

Deze documentaire komt van de makers van de Oscarwinnende docu's 'Undefeated' en 'The Cove'. De voice-over wordt verzorgd door Michael Fassbender ('12 Years a Slave'). • Pers - 77%  
  80

  Boeiend maar te veel

  "Hoewel de documentaire van begin tot eind boeit, is het wel jammer dat de filmmaker het te breed heeft aangepakt. Hij wil zo graag alles laten zien en alle interviews erin houden, dat hij her en der van de hak op de tak springt."

  Michelle Iwema - FilmTotaal
  80

  Kleine dissonanten

  "De dodelijke verschrikkingen worden ondersteund door een monotone en ernstige vertelstem. Die noodlottige plechtigheid sorteert echter een averechts effect en zorgt ervoor dat de verrassing uit de film sluipt. De structuur is bovendien soms wat warrig. Het zijn kleine dissonanten. Boven alles is '1′ een fijne documentaire die toont dat niet alleen geld, maar vooral heel veel lef nodig was in die gevaarlijke tijden. De waar gebeurde fatale gevallen zijn daardoor vooral indrukwekkend."

  Wouter Los - Cinemagazine
  70

  Een kijkplezier

  "De berg aan fascinerend archiefmateriaal en de rijke verhalen die worden verteld, maken dat 1: Life on the Limit ook voor de niet-liefhebber van de autosport de moeite van het bekijken waard is. In flink tempo wordt de sport de afgelopen eeuw gevolgd, met de focus op het toenemende belang van de veiligheid. Dat dit een wat conventionele documentaire oplevert, maakt het kijkplezier en niet veel minder om."

  Nico van den Berg - Moviescene.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 22 mei 2014
  Distributeur: Dutch FilmWorks
  Alternatieve titel: Formula One