Cars 3

Cars 3 (2017)

IMDb
7.3 / 10 6308
Pers
61% 7
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Avontuur, Familie, Komedie
Regie: Brian Fee
Cast: Owen Wilson, Cristela Alonzo, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Derde animatiefilm in de populaire reeks van Disney-Pixar waarin raceauto Lightning McQueen een glorieuze comeback probeert te maken

Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de legendarische carrière van Lightning McQueen onverwachts tot een einde. Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, heeft hij de hulp nodig van de enthousiaste, jonge race-technicus Cruz Ramirez. Samen met haar - en de hulp uit andere, onverwachte hoeken - wil Lightning laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen. En dit wil hij bewijzen in de allergrootste arena van de Piston Cup tot nu toe. • Pers - 61%  
  80

  Cars 3 ontroert, eindelijk

  "Pixar weet met hun minst interessante franchise te ontroeren, eindelijk. Cars 3 is veruit het beste deel uit de reeks."

  Mike Peek - Het Parool
  70

  Cars met een stevig tintje Rocky

  "een grote verbetering op Cars 2 en voor fans van de serie zeker een bioscoopbezoekje waard. Ondanks dat het een prima vervolg is met interessante thema's, is het verhaal lang niet zo gestroomlijnd of charmant als het origineel."

  Martijn Hamerling - Filmtotaal
  60

  Bliksem wordt ingehaald

  "Cars 3 is vakkundig genoeg gemaakt, kijkt lekker weg en biedt in het voorbijgaan een paar kleurrijke verrassingen. (...) Toch kan het bliksemsnelle vermaak dat deze film biedt niet tippen aan het emotioneel rijkere werk van deze digitale animatie-studio"

  Marco Weijers - De Telegraaf
  60

  Het beste deel in een matige serie

  "De twee eerdere delen van Cars hadden een reactionaire onderstroom, in deel drie bewijst animatiestudio Pixar dat het nog steeds bereid is te verrassen."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
  60

  Racen binnen de lijntjes

  "Van de roestplekken en droge racevlaktes tot glimmende velgen: alles is prachtig geproduceerd. Maar het verhaal is zo keurig volgens het scenarioboekje geschreven dat gelaagde verrassingen uitblijven - voor de volwassenen onder ons althans."

  Maricke Nieuwdorp - AD
  60

  Veteraan Bliksem McQueen is terug en de animatie is voortreffelijk

  "Wie vooral autoraces wil zien, komt niets tekort, de animatie is voortreffelijk. Animatiefiguurtjes worden zelden ouder, maar in Cars wel: Bliksem McQueen is nu veteraan."

  Bor Beekman - De Volkskrant
  40

  Belegen blik

  "Ook het derde deel in de Cars-reeks mogen we snel weer vergeten. Veel racebanen en glimmende auto's. Weinig humor, verhaal of verrassing. Misschien leuk voor niet al te veeleisende kinderen, maar Cars 3 mist de Pixar-magie die hun andere animatiefilms zo boeiend maakt."

  Jeroen van Bree - FilmVandaag.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 12 juli 2017
  Distributeur: Walt Disney Studios Motion Pictures
  Alternatieve titel: Cars 3 (OV)