Into the Storm

Into the Storm (2014)

Film1
6.3 / 10
38
Pers
43% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Rampenfilm, Thriller
Regie: Steven Quale
Cast: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, meer »
Lengte: 89 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Rampenfilm waarin een Amerikaans stadje verwoest wordt door de ongekende kracht van een serie tornado's

In één dag wordt het stadje Silverton verwoest door de ongekende kracht van een serie tornado's. De bevolking is overgeleverd aan de genade van de onvoorspelbare en dodelijke cyclonen, terwijl stormjagers waarschuwen dat het ergste nog moet komen. De meeste mensen zoeken een schuilplaats, maar sommigen gaan juist naar de tornado toe, voor dat ene, unieke shot.

Into the Storm brengt een eerbetoon aan rampenfilm Twister. In de film wordt namelijk net zoals in Twister een beeld van een koe van een gebouw afgerukt en weggeblazen. • Pers - 43%  
  70

  Zeer vakkundig gemaakte guilty pleasure

  "Laten we eerlijk zijn, Into The Storm is op papier niet meer dan een rampenfilm die inspeelt op de populariteit van het found-footage genre, maar opnieuw weet Steven Quale met het benodigde formulewerk een film vol amusementswaarde neer te zetten en weet hij schertsenderwijs alles wat slecht is te verkopen. Van de matige CGI tornado's tot aan de bedenkelijke situaties waarin de karakters zich begeven, het draagt allemaal bij aan een zeer vakkundig gemaakte guilty pleasure."

  Marco Hagemeier- MovieScene.com
  60

  Wervelstorm zuigt zelfs jumbojets de lucht in

  "Na een fiks aantal verwaarloosbare misbaksels heeft Jan de Bonts Twister met Into the Storm eindelijk een opvolger, die de titel Twister 2 enigszins recht zou doen. (...) Wel erg goed ­gedaan, met ­waanzinnige special effects, een schepje sentiment en ­inderdaad: een voorspelbaar verhaaltje en figurerende ­acteurs. Heerlijk."

  Arjen van Doremalen - Veronica Magazine
  40

  Indrukwekkend en klef tegelijk

  "een film die qua actie van begin tot eind boeit. De beelden van windhozen waarin halve dorpen ronddraaien en de landschappen die eruit zien zoals Warschau na de Tweede Wereldoorlog maken indruk. De spanningsboog is bovendien aardig geconstrueerd, ware het niet dat de plot al ver voor de storm is gaan liggen duidelijk wordt."

  Mario Wisse - Spits
  40

  Kolkende lucht

  "sommige tornadoscènes zijn zó dik aangezet, dat zij lachwekkend worden en hun geloofwaardigheid compleet verliezen. Dat laatste is toch al een probleem van Into the storm, omdat de flinterdunne personages en hun volkomen voorspelbare dialogen nergens tot leven komen."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  40

  Twister blaast Into the Storm weg

  "Had De Bont nog een uitstekende cast tot zijn beschikking - onder wie wijlen Philip Seymour Hoffman - in de film van regisseur Steven Quale, die samenwerkte met James Cameron aan Avatar, wordt de kijker opgezadeld met - laten we het vriendelijk zeggen - matig acteertalent."

  Ab Zagt - AD
  40

  Visueel een amusante rampenfilm, maar inhoudelijk een zwak briesje

  "De tweede helft, als we af zijn van de flauwe dialogen en oninteressante verwikkelingen, is beduidend beter dan de trage en vooral valse start van het eerste deel. De logica is nog steeds ver te zoeken, maar heeft in ieder geval plaats gemaakt voor amusant spektakel. (...) Overtuigen doet Quale echter niet. Daarvoor bevat dit rampzalige rampenepos te veel onvergeeflijke fouten en onvolkomenheden."

  Arjan Welles - FilmTotaal
  30

  Scholieren en tornadojagers belanden tussen windhozen

  "Twister zat 18 jaar terug beter in elkaar en kon bogen op betere acteurs, maar zelfs de moderne special effects van Into the Storm kunnen niet tippen aan die van Twister. (...) Dan nog liever de campy onzin van Sharknado dan deze lachwekkende, serieus bedoelde rampenfilm."

  André Nientied - Nu.nl
  20

  Een ramp van formaat

  "Steven Quale laat geen enkel rampenfilmcliché ongebruikt, terwijl John Swetnam een nóg kaziger scenario pende dan voor het recente Step Up 5 All In en er zelfs in slaagt geen enkel interessant personage in het verhaal te verwerken."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 28 augustus 2014
  Distributeur: Warner Bros