Magic Mike XXL

Magic Mike XXL (2015)

Film1
5.1 / 10
17
Pers
54% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Gregory Jacobs
Cast: Channing Tatum, Alex Pettyfer, meer »
Lengte: 115 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vervolg op het succesvolle komische drama uit 2012 met Channing Tatum die als mannelijke stripper zijn dromen najaagt

Drie jaar nadat Mike gestopt is met strippen, loopt zijn eigen bedrijf nog steeds niet lekker. Samen met de andere 'Kings of Tampa' besluit hij nog één keer in de huid te kruipen van zijn stripper alter ego Magic Mike. Maar dan wel op hun manier: met één laatste optreden in Myrtle Beach, samen met legendarische headliner Magic Mike in de spotlights.

Behalve Alex Pettyfer en Matthew McConaughey keren alle mannen uit de eerste film terug. Zo gaan Joe Manganiello, Matt Bomer en Kevin Nash weer uit de kleren.******

Film1 Recensie: Meer spieren, minder vaart

De fans krijgen meer blote lichamen en sexy moves te zien, maar de humor en de vaart zijn vaak ver te zoeken. Dit zal de doelgroep niet deren, zij wordt namelijk getrakteerd op een spetterend eindoptreden en een flinke portie girlpower in de vorm van Jada Pinkett Smith.

Lees verder
 • Pers - 54%  
  80

  Aantrekkelijke mannenlijven

  "Waarschijnlijk spelen de woest aantrekkelijke gebruinde gespierde mannenlijven die zich door middel van licht obscene moves over het beeldscherm bewegen simpelweg de belangrijkste rol en maakt het als we eerlijk zijn verder geen bal uit wat er daarnaast nog overblijft."

  Yara Plasman - FilmTotaal
  70

  Geweldige stripacts

  "Daarnaast, waar het stiekem toch de kijkers van deze film om draait, zijn de choreografieën van de stripacts goed in elkaar gezet. Tatum zet als laatste act een geweldige spiegeldans neer. Daarnaast overtreffen de anderen zich ook en zijn er een aantal nieuwe, talentvolle strippers bij de groep gekomen."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  60

  Channing Tatum toch weer uit de kleren

  "Vergeleken met de eerste film zijn de acts hitsiger, de dollarbiljetten overvloediger. Wat Magic Mike zo leuk maakte in 2012, was de combi van bloot, dans én solide scenario. Dat laatste ontbreekt nu. Exact een stripshow: deels leuk, deels te plat."

  Tisha Eetgerink - AD
  60

  Goed plot ontbreekt

  "Tegen die tijd is die rode draad al tot vervelens toe duidelijk gemaakt: waar Magic Mike vrouwen een excuus voor het staren bood met humor, doet Magic Mike XXL dat via het idee 'mijn echtgenoot luistert niet naar me, maar deze man in een string wel'"

  Floortje Smit - De Volkskrant
  60

  Meer spieren, minder vaart

  De fans krijgen meer blote lichamen en sexy moves te zien, maar de humor en de vaart zijn vaak ver te zoeken. Dit zal de doelgroep niet deren, zij wordt namelijk getrakteerd op een spetterend eindoptreden en een flinke portie girlpower in de vorm van Jada Pinkett Smith.

  Anneke Arentsen - Film1
  40

  Eerder een maatje M

  "Magic Mike XXL is niet meer dan één groot, matig, langdradig vrijgezellenfeest, met als boodschap dat het stripper-vak met overbedeelde spierballenhunks in een legitieme behoefte voorziet bij onderbedeelde dames."

  Karin Wolfs - Cinema.nl
  40

  Feest begint te laat

  "Enfin, de film belooft veel sixpacks, dans en stomende (nep)seks en in feite krijgt het publiek daar maar weinig van. Een gemiste kans."

  Annet de Jong - De Telegraaf
  40

  Magic Mike XXL is een film zónder inhoud, maar mét wasbordjes

  "Wie voor de wasbordjes komt, zal gelukzalig naar huis gaan. Wie iets anders zoekt, kan beter thuis blijven."

  Mike Peek - Het Parool
  40

  Vulling voor de Ladies Night

  "Dankzij de vele thema-avonden die bioscopen tegenwoordig kennen wordt Magic Mike XXL waarschijnlijk toch wel een hit(je). Maar dat heeft de film in elk geval niet te danken aan het bezielende script of de geweldige cinematografie. Enkel aan een paar gespierde heren die erg enthousiast met hun piemel staan te zwaaien."

  Evelien van Baekel - Biosagenda.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 2 juli 2015
  Distributeur: Warner Bros
  Alternatieve titel: Magic Mike 2