Sicario

Sicario (2015)

Film1
7.4 / 10
53
Pers
73% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Thriller
Regie: Denis Villeneuve
Cast: Emily Blunt, Josh Brolin, meer »
Lengte: 121 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Spaans

Thriller met agent Emily Blunt die samen met twee mannen naar Mexico gaat om een drugsbaron te vangen

De idealistische FBI agent Kate wordt uitgekozen door elite taskforce-ambtenaar Matt Graves om te helpen bij de escalerende oorlog tegen drugs. In het wetteloze grensgebied dat zich uitstrekt tussen de VS en Mexico gaat het team op een geheime missie onder leiding van Alejandro, een raadselachtige consultant met een twijfelachtig verleden. Om te kunnen overleven wordt Kate gedwongen om aan alles te twijfelen waar ze tot dan toe in heeft geloofd.

Sicario ontving drie Oscarnominaties maar mocht er helaas geen verzilveren. Regisseur Denis Villeneuve maakte eerder Prisoners en Incendies.*******

Film1 Recensie: De kleine broer van Traffic

Als een kleinere broer van het epos Traffic, weet regisseur Denis Villeneuve met Sicario de spanning van zijn briljante thriller Prisoners opnieuw te benaderen. De heerlijke rollen van Josh Brolin en Benicio Del Toro zijn doorspekt met nonchalance, listigheid en mysterie. Helaas doet het script uiteindelijk geen recht aan het hoofdpersonage van Emily Blunt.

Lees verder
 • Pers - 73%  
  90

  Oorlog zonder regels

  "Net als in zijn vorige films diept Denis Villeneuve het morele moeras dat hij hier betreedt metersdiep uit, waarbij vooral Del Toro's ingehouden rol blijft intrigeren."

  Marco Weijers - Telegraaf
  90

  Steekt weer uitstekend in elkaar

  "Vooral op technisch vlak steekt Villeneuves nieuwste ook weer uitstekend in elkaar. (..) Het is alweer een tijdje geleden dat we Del Toro in echte topvorm hebben gezien, maar kijk niet raar op als zijn naam later dit jaar plotseling weer eens op een lijstje met Oscarnominaties mag prijken."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  90

  Uitstekende misdaadthriller

  "Het plot van Sicario is niet bijster origineel of diepgravend, dit soort verhalen hebben we vaker gezien. Maar er gebeurt iets bijzonders, alle onderdelen van de film zijn zo goed uitgewerkt dat dit totaal niet stoort. (..) Sicario is een uitstekende misdaadthriller die je op het puntje van je stoel laat zitten."

  Sonny Kempes - Filmpjekijken.com
  80

  Compromisloze zwartgalligheid

  "Regisseur Villeneuve gaat visuele horror niet uit de weg en dwingt respect af met zijn compromisloze zwartgalligheid. Sicario is hard en somber en bezorgt de bioscoopbezoeker een permanent gevoel van onrust."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  80

  Hoe vals wordt het spel gespeeld?

  "Sicario is rauw-realistisch en compromisloos, een deprimerende schets van de mate waarin Mexicaanse drugskartels de (Amerikaanse) economie en samenleving zijn binnengedrongen en de onconventionele methodes die de overheid gebruikt om het probleem in te dammen. (..) Sicario ontleent zijn zinderende spanning voor een belangrijk deel aan de mist waarin de opzet van Graver is gehuld - en de bijna subliminale soundtrack van Johann Johannson."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  70

  De kleine broer van Traffic

  Als een kleinere broer van het epos Traffic, weet regisseur Denis Villeneuve met Sicario de spanning van zijn briljante thriller Prisoners opnieuw te benaderen. De heerlijke rollen van Josh Brolin en Benicio Del Toro zijn doorspekt met nonchalance, listigheid en mysterie. Helaas doet het script uiteindelijk geen recht aan het hoofdpersonage van Emily Blunt.

  Jasper van Oosten - Film1
  60

  Kate is geen wolf

  "De film biedt uiteindelijk zo goed als geen nieuwe inzichten - op politiek niveau noch op menselijk of filosofisch niveau. (..) Ook een tikje teleurstellend is de hoofdrol van Emily Blunt. Niet vanwege haar spel, dat is top, maar omdat haar Kate nooit helemaal de kans krijgt zich te ontpoppen als ferme, gelaagde actieheldin."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  60

  Toch weer huilend onder de douche

  "Typerend is de rol van Blunt, die eerst de sterke vrouw mag spelen maar later toch weer huilend onder de douche het bloed van haar lijf mag spoelen. Gek genoeg zijn het altijd vrouwen die dat doen. Denis Villeneuve is goed in het creren van sfeer, bewees hij al met 'Enemy' en 'Prisoners', en dat laat hij ook hier weer zien. Maar er zit geen vlees op de botten."

  Ronald Rovers - Trouw
  40

  Tussen ernst en exploitatie

  "Villeneuve zwicht te vaak en te gemakkelijk voor vet aangezette geweldskicks, en zwenkt de hele tijd weinig geloofwaardig tussen ernst en exploitatie."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 8 oktober 2015
  Distributeur: Independent Films