As Above/So Below

As Above/So Below (2014)

Pers
51% 8
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: John Erick Dowdle
Cast: Ben Feldman, Edwin Hodge, meer »
Lengte: 93 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Horrorfilm over een groep jonge archeologen die op zoek gaan naar een verloren schat in de catacomben van Parijs, en stuiten op een duister geheim

Een groep jonge ontdekkingsreizigers bezoeken de catacomben onder de straten van Parijs. Hier liggen kilometers aan gangenstelsels die dienen als eeuwige rustplaats van talloze zielen. Eenmaal beneden ontdekken ze het duistere geheim van deze ondergrondse begraafplaats. Het wordt een zeer beklemmende en angstaanjagende tocht waarbij iedereen achtervolgd wordt door zijn of haar eigen verleden. • Pers - 51%  
  70

  Kruipen tussen de botten

  "Regisseur John Erick Dowdle is verrassend creatief met de setting en het verhaal rondom alchemie. Uiteindelijk slaat de opeenstapeling van wendingen helaas te ver door, maar dat moet binnen het horrorgenre ook wel voor lief genomen kunnen worden."

  Fabian Melchers - De Telegraaf
  60

  Gekmakende verdwaalangst

  "Het verhaaltje over een jonge stadsarcheologe, vastbesloten om een wondersteen te vinden, veert op wanneer een gevoel van volstrekt paniekerige claustrofobie wordt opgeroepen. De bovennatuurlijke toch die daarop volgt, biedt veel van hetzelfde en vliegt af en toe stevig uit de bocht, maar de gekmakende verdwaalangst waar regisseur Dowdle (Devil) op inspeelt blijft overeind."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  60

  Je hapt regelmatig naar adem

  "Toch werkt As Above, So Below wel als horrorfilm. Wie ook maar een beetje claustrofobisch is aangelegd, zal regelmatig naar adem happen. De openingsscŤne, diep in de Iraanse tunnels die ieder moment kunnen worden opgeblazen, is een mooie binnenkomer. Mij krijg je geen tunnel meer in. Nee, nee, geen een!"

  Barend de Voogd - Nu.nl
  60

  Prima popcornvermaak

  "De filmstijl met uit de hand geschoten beelden neigt naar die van The Blair Witch Project; de avonturen in de catacomben lijken op die van Indiana Jones. Door dit soort knulligheid wordt As Above So Below niet eng en ook niet grimmig. Hooguit prima popcornvermaak."

  Anton Slotboom - AD
  40

  As Above/So Below gaat kopje onder

  Het ontbreekt de broertjes Dowdle niet aan aansprekende ideeŽn of ambitie. Wellicht ligt het aan het found footage-jasje, een te klein budget of het gemankeerde scenario; As Above/So Below gaat desondanks kopje onder.

  Lieuwe van Albada - Schokkend Nieuws
  40

  Rommelig en onorigineel

  "Het handheld camerawerk lijkt de film eerder in de weg te zitten dan dat het iets toevoegt, aangezien de uitvoering vaak zo rommelig is dat er weinig van de actie is mee te krijgen. Nog teleurstellender is echter dat de gebroeders Dowdle uiteindelijk ook weinig gebruik weten te maken van het originele uitgangspunt dat de titel en poster suggereren. Het geklooi met natuurwetten voelt namelijk als een nog grotere gimmick dan het inmiddels compleet achterhaalde 'found footage'-concept."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  40

  The Mummy meets The Descent

  "As Above, So Below is een soort The Mummy meets The Descent. Lekker griezelen in een claustrofobische ruimte waar zombies, graftombes en verborgen kamers wachten. In dat opzicht doet de film zijn werk naar behoren. Maar de plot lijkt enkel in dienst te staan van het verlangen om in de catacomben te kunnen filmen, waardoor alles wat gebeurt geforceerd overkomt. Hierdoor wordt deze horror - onbedoeld - bijna een komedie. En dat is zeker niet grappig."

  Lianne Koorn - MovieScene
  40

  Voorspelbaar script vol gaten

  "Gelukkig geven de filmmakers halverwege de film zelf al het belangrijkste advies voor eventuele geÔnteresseerden in As Above/So Below, wanneer de groep schatzoekers op de inscriptie boven de poorten van de Hel stuit: "Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt". Een betere waarschuwing kunnen wij eerlijk gezegd niet verzinnen."

  Remco Visser - Filmpjekijken.com
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 4 september 2014
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: As Above, So Below