A Hologram for the King

A Hologram for the King (2016)

Film1
6.7 / 10
19
Pers
59% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie
Regie: Tom Tykwer
Cast: Tom Hanks, Alexander Black, meer »
Lengte: 98 minuten
Land: Verenigde Staten, Duitsland
Taal: Engels
Kijk nu

Drama met Tom Hanks als een Amerikaanse zakenman die na een mislukte zakendeal naar Saoedi-ArabiŽ reist om zijn idee te verkopen aan een rijke koning

Ver weg van huis, in een nieuwe nog onvoltooide stad middenin de woestijn van Saoedi-ArabiŽ wacht Amerikaanse zakenman Alan Clay samen met enkele medewerkers van een bedrijf dat gespecialiseerd is in holografische presentaties dag na dag op Koning Abdullah. Dit alles om het beslag op zijn huis te voorkomen en de studie van zijn dochter te kunnen bekostigen. Maar vooral om maar ein-de-lijk iets geweldigs te bereiken. Ondertussen beleeft hij een onverwachte romance en ontdekt hij wat ťcht belangrijk is in het leven.

Deze film van regisseur Tom Tykwer (Lola rennt, Cloud Atlas) is gebaseerd op de gelijknamige roman van Dave Eggers, auteur van De cirkel. • Pers - 59%  
  80

  A Hologram for the King is meer geÔnteresseerd in sprookjes

  "Tom Tykwer maakt de wereld waarin Clay terechtkomt prettig vervreemdend. A Hologram for the King blijkt meer geÔnteresseerd in sprookjes dan in een metafoor voor de werkelijkheid."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  80

  A Hologram for the King is ondanks alles een optimistische film

  "Tykwer speelt met cultuurverschillen en de taalbarriŤre, met clichťs en vooroordelen en rijgt de running gags, verwijzingen en visuele vondsten aaneen."

  Jan Pieter Ekker - Het Parool
  80

  In de woestijn vindt Tom Hanks zijn Amerikaanse droom terug

  "Onder de strakke regie van de van oorsprong Duitse Tom Tykwer ontvouwt zich een geestige, bitterzoete cultuurclash."

  Remke de Lange - Trouw
  60

  Begint alleraardigst

  "A Hologram for the King begint alleraardigst door de grote mate van onbekend terrein die Tykwer zijn hoofdpersoon laat betreden. Wanneer de toon omslaat en zaken een plek moeten krijgen, blijkt dit een aanpak die geen stand kan houden."

  Arjan Welles - Filmtotaal
  60

  Niks negatiefs over vakman Hanks

  "Tom Hanks is oerdegelijk en 'likable' als altijd, al mist hij wellicht dat grillige randje dat bijvoorbeeld Bill Murray wel heeft en wat in deze film wellicht beter zou passen. Maar niks negatiefs over vakman Hanks, want de chaos waarin hij belandt en de wanhoop die van zijn gezicht te lezen valt; we voelen met hem mee."

  Patricia Smagge - Cinemagazine.nl
  50

  Vermakelijke, maar weinig memorabele boekverfilming

  "Sommige boeken schreeuwen om een verfilming. Andere boeken vragen erom literatuur te blijven. Dave Eggers' Hologram for the king valt wat mij betreft in de laatste categorie. En helaas heeft Tom Tykwers verfilming mijn mening niet veranderd."

  Elise van Dam - Biosagenda.nl
  40

  Romkom op leeftijd in de woestijn

  "Tykwer bedient zich, na het frisse begin, eveneens van een bijna religieuze ernst. Daarbij zit er bedroevend weinig ontwikkeling in Alan. Zoveel inertie leidt onherroepelijk tot verveling."

  Herien Wensink - NRC Handelsblad
  40

  Tom Hanks zoekt zichzelf in matige film Hologram

  "Zijn (regisseur Tom Tykwers, red.) verfilming van de gelijknamige roman van Dave Eggers hangt als los woestijnzand aan elkaar. (..) Door het onevenwichtige karakter behoort A Hologram for the King tot een van de interessante mislukkingen van 2016."

  Ab Zagt - AD
  40

  Viering van de middelmatigheid

  "Hoewel Tom Hanks altijd wel sympathie weet op te roepen voor zijn personages laten zijn medespelers weinig indruk achter. Het hele verhaal blijft hangen aan de oppervlakte en daar heeft de regisseur echt een kans gemist."

  Yoni van Hees - Filmvandaag.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 16 juni 2016
  Distributeur: Paradiso Entertainment