La La Land

La La Land (2016)

Film1
6.9 / 10
24
Pers
96% 10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Musical, Romantiek
Regie: Damien Chazelle
Cast: Emma Stone, Ryan Gosling, meer »
Lengte: 128 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Romantisch musicaldrama met Emma Stone en Ryan Gosling over de tumultueuze relatie tussen een ambitieuze actrice en een talentvolle jazzpianist

Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen nachtclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywoodmusical van regisseur Damien Chazelle (Whiplash). De succesvolle film, met hoofdrollen voor Emma Stone en Ryan Gosling, werd overladen met prijzen. Zo ontving La La Land zeven Golden Globes, vijf British Film Awards en zes Oscars, waaronder die voor Beste Regie en Beste Actrice. • Pers - 96%  
  100

  Charmant en aanstekelijk

  "De chemie en het sterke spel van de hoofdrolspelers zijn charmant en werken aanstekelijk, maar weten de kijker genoeg geïnvesteerd te krijgen voor de indrukwekkende laatste akte: een even emotioneel als visueel indrukwekkende epiloog in de vorm van een schitterende wat-had-kunnen-zijn-compilatie. Net als in die openingsscène laat Chazelle ons hier een paar minuten zweven voordat hij het publiek weer met beide benen terug op de grond plaatst."

  Jelle Fastenau - FilmTotaal
  100

  Dromen in tijden van crisis

  "Damien Chazelle blaast het meest escapistische aller genres nieuw leven in. In zijn aanstekelijke filmmusical koppelt hij klassieke allure aan een eigentijds Los Angeles."

  Alexander Zwart - De Filmkrant
  100

  Een uitstalkast van visuele en narratieve vervoering

  "Dit is Hollywood op z'n best: wervelend vermaak dat vrolijk verwijst naar zijn eigen rijke geschiedenis"

  Ronald Rovers - Trouw
  100

  Heerlijk!

  "Als er wordt gezongen dat de nieuwe dag een mooie gaat worden, dan weet je als toeschouwer dat er wel een aantal haken en ogen aan die bewering verbonden kunnen zijn. Omdat het leven geen droom is. Of, specifieker, dat het leven geen film is. En vasthouden aan het verleden alleen je uiteindelijk niet verder zal helpen, omdat het leven altijd verder gaat. Dat idee krijgt in 'La La Land' (daar is de ironie weer) een liefdevolle, bewuste en subtiele uitwerking als filmcollege. Heerlijk!"

  Wouter Los - Cinemagazine
  100

  Kerstfilm zonder kerstboom

  "In La La Land is het leven ironisch, niet cynisch. Heerlijke film, deze onbeschaamd romantische ode aan de droom en de verbeelding. Het is een kerstfilm zonder kerstboom, een amandelkransje voor de feestdagen. Of eigenlijk alle dagen."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  100

  Meesterwerk

  "Er zijn maar weinig regisseurs die zo'n doorbraak maken als Damien Chazelle. Whiplash, zijn eerste grote film, oogstte veel lof en sleepte vijf Oscarnominaties in de wacht. Vaak is het moeilijk een dergelijk succes te evenaren. Voor Chazelle is niets minder waar, La La Land is een meesterwerk en hij vestigt zichzelf definitief tussen de groten der aarde."

  Sonny Kempkes - Filmpjekijken.com
  100

  Uitbundig én weemoedig

  "Met een beetje filmmagie die ook het onmogelijke mogelijk maakt, zingen en dansen zij zich in La La Land los van die alledaagse werkelijkheid. Op een schaamteloos romantische, licht weemoedige, maar vooral ook buitengewoon hartveroverende manier."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  90

  De perfecte antidote voor al het verontrustende van 2016

  "La La Land vormt een echte belevenis voor de kijker, waarbij je in het verhaal wordt gezogen en niet wil dat het afloopt. Niet alleen wordt er een overdosis charme en vrolijkheid overgebracht, het blijft altijd oprecht in de emotie ondanks de dromerige productienummers. Chazelle heeft alle geliefde elementen van de oude musicals opnieuw verpakt en het genre niet alleen een ode gebracht, maar ook nieuw leven ingeblazen."

  Michelle Iwema - Biosagenda
  90

  Hollywoodmagie in moderne musical

  "Damien Chazelle's La La Land is niet alleen een ode aan de klassiekers, maar een onweerstaanbaar verhaal over twee mensen die hun dromen najagen en de onvermijdelijke clash tussen idealisme en harde realiteit."

  Lucas Versantvoort - FilmVandaag.nl
  80

  Onmogelijk niet éven te geloven in filmmagie

  "De meest nostalgische film van het jaar is tegelijk een waarschuwing dat alleen het heden telt. La la Land haalt je tijdelijk uit de echte wereld van onontkoombare treurnis en dagelijkse dompers."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 22 december 2016
  Distributeur: Independent Films