Now You See Me 2

Now You See Me 2 (2016)

Film1
6.9 / 10
18
Pers
53% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Komedie, Thriller
Regie: Jon M. Chu
Cast: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, meer »
Lengte: 115 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Vervolg op de spannende en komische verrassingshit Now You See Me waarin een groep illusionisten tijdens hun shows geld stelen

Een jaar nadat ze de FBI te snel af waren en het publiek voor zich wonnen met hun magische Robin Hood-achtige spektakels, plannen de getalenteerde illusionisten Daniel, Merritt en Jack een comeback. Samen met hun nieuwe aanwinst Lula willen de 'Four Horsemen' de onethische praktijken van een techmagnaat aan het licht brengen. Maar ze verliezen de controle over hun show, die in een onverwachte verdwijningsact verandert. Omdat hun alliantie met FBI-agent Dylan Rhodes op straat ligt, zijn ze nu alle vijf voortvluchtig. Om hun vrijheid terug te winnen en hun naam te zuiveren, worden ze door het technische wonderkind Walter Mabry gedwongen de meest onmogelijke diefstal ooit uit te voeren.

Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco keren in Now You See Me 2 terug als de illusionisten die hun act gebruiken om banken te beroven. Ze worden dit keer aangevuld door Lizzy Caplan als het nieuwe lid van de 'Four Horsemen', omdat actrice Isla Fisher vanwege haar zwangerschap geen deel kon nemen aan dit vervolg. Wel maken Mark Ruffalo, Morgan Freeman en Michael Caine weer acte de présence. Nieuw in de cast is Daniel Radcliff (Harry Potter) als de sluwe Walter Mabry. De regie ligt in handen van Jon M. Chu (G.I. Joe: Retaliation). • Pers - 53%  
  70

  The show must go on!

  "Uiteindelijk is Now You See Me 2 een prima actiefilm geworden met veel spektakel. Maar de magie is toch wat minder geworden met de uitgebreide uitleg van de verhaallijn tussendoor."

  Reyer Krikke - FilmVandaag.nl
  60

  Nooit echt magisch

  "Van werkelijke beeldillusie, door gebruik te maken van hetgeen film kan bieden, is geen sprake. Nu verzanden veel van de visuele foefjes in een snelle montage. Terwijl hoe langzamer, hoe beter de truc. Now You See Me 2 wil daardoor nooit echt magisch worden. De betrokkenheid bij de personages, het lekkere tempo en het humorvolle enthousiasme maken gelukkig veel goed."

  Wouter Los - Cinemagazine
  60

  Now You See Me 2 is ongeloofwaardig, maar toch een feestje

  "Absurd ongeloofwaardige popcornfilm wordt door onnavolgbare goocheltrucs toch nog een feestje. De piepkleine buit tilt het heist-genre naar een ongezien niveau."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  50

  Ontbreekt aan logica en geloofwaardigheid

  "Waar Now You See Me nog kon rekenen op de goodwill - en WOW-factor - van de kijker, ontbreekt iedere logica en geloofwaardigheid en is bovendien de balans compleet zoek. Step Up-regisseur Jon M. Chu - hij nam het goochelstokje over van Louis Leterrier - vliegt zó vaak uit de bocht, dat je je afvraagt of de stuurinrichting soms defect was."

  Jochem Geerdink - Filmpjekijken.com
  40

  De Wet van Freeman houdt stand

  "De cameravoering is nerveus, op de momenten die tellen raggen de trommels op de geluidsband de spanning aan gort en wanneer na al dat subliminale geweld de climax moet worden geaccentueerd barst een operazangeres los in een aria over overspel. Now You See Me 2 wil via overstimulatie een overprikkeld publiek hypnotiseren."

  Alfred Bos - Indebioscoop.com
  40

  Wie houdt wie voor de gek in ontgoochelend vervolg?

  "Ook al let je écht op, je weet nauwelijks waar je moet kijken, zo rap wordt er met trucs gestrooid. (..) Wie houdt wie nou voor de gek? Daarmee is dit ontgoochelend tegenvallende vervolg doorzichtig samen te vatten."

  Tisha Eetgerink - AD
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 9 juni 2016
  Distributeur: Independent Films
 • Reacties (3)  
   • etmmazu
   • maandag 24 april 2017
   • 17:29

   Wat mij betreft een volledig overbodig vervolg. Waar de eerste film nog het verrassingseffect had, heeft deze film erg weinig aan verhaal of interessante twists. En daar kan de sterrencast weinig aan veranderen.

   • nieuwsfilm1dct
   • maandag 24 april 2017
   • 19:17

   Een goede actie/avontuur/komedie/misdaad/mysterie/thriller film...
   Prima verhaal en vervolg...
   Prima acteerwerk...
   Bekende acteurs Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo en Woody Harrelson...
   Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
   Prima achtergrond geluid/muziek
   (Dolby Digital)...
   Prima camerabeweging...

   • Sobek
   • woensdag 3 mei 2017
   • 08:37

   Kweenie,... deze film is een sequel van deel 1 (duh), maar de verrassing was wel weg. Geen spanning te voelen en sloeg op deze manier (bij mij) de plank mis. Jammer, een gemiste kans.
   Verdict: 2.5 sterren

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer